Back to all legal agreements

GPL User Agreement - Romanian

Last updated: October 24, 2022


Bine ați venit pe Gemini!

Bine ați venit! Vă mulțumim că ați accesat Gemini. 
Prezentul acord de utilizare („Acordul de utilizare”) este un contract încheiat între dvs. și Gemini Payments Limited (număr de înregistrare 669681), o societate privată înființată în Irlanda, cu sediul social la adresa 70 Sir John Rogerson's Quay, Dublin 2 („Societatea” sau „Gemini”) și se aplică utilizării de către dvs. a contului de bani electronici Gemini și a serviciilor de plată aferente, astfel cum se prevede în prezentul Acord de utilizare.  
Înainte de a vă înregistra pentru un cont de bani electronici la Societate și de a accesa sau utiliza oricare dintre serviciile noastre, trebuie să citiți, să fiți de acord și să acceptați toți termenii și condițiile conținute în acest Acord de utilizare și în Politica de confidențialitate. Prin urmare, trebuie să citiți cu atenție acest Acord de utilizare și să vă asigurați că înțelegeți termenii și condițiile cuprinse în acesta. Dacă nu înțelegeți oricare dintre termenii și condițiile cuprinse în acest Acord de utilizare, vă rugăm să ne contactați înainte de a vă înregistra pentru un cont de bani electronici la Societate și de a accesa sau utiliza serviciile noastre.

Despre noi

Gemini Payments Limited, care își desfășoară activitatea sub denumirea de Gemini, este reglementată de Banca Centrală a Irlandei („CBI”). Societatea este o societate emitentă de bani electronici și prestatoare de servicii de plată aferente. Acestea sunt activități reglementate în Irlanda. Societatea este înregistrată la Banca Centrală a Irlandei cu numărul de referință C432664.
Informații suplimentare despre Banca Centrală a Irlandei pot fi obținute la www.centralbank.ie. Puteți vedea înregistrarea Gemini Payment Limited pe registers.centralbank.ie.  

Despre Gemini Digital Assets, Ltd.

Gemini Digital Assets Limited (număr de înregistrare 698251), este o filială a Societății și oferă servicii de schimb și custodie de cripto-active. Acestea sunt activități nereglementate în Irlanda. Gemini Digital Assets, Ltd este înregistrată la Banca Centrală a Irlandei cu numărul C453651 ca furnizor de servicii de active virtuale (VASP) și respectă Legea Justiției Penale din 2010 (spălarea banilor și finanțarea terorismului) (cu modificările ulterioare) („Legislația irlandeză privind combaterea spălării banilor (AML)”). GDAL este, de asemenea, înregistrată în anumite alte jurisdicții din SEE, iar autoritățile respective sunt disponibile aici, în link-ul țării respective din SEE. Dacă GDAL este înregistrată într-o țară, autoritatea de înregistrare va fi identificată în link-ul țării.
Serviciile de schimb, compensare și custodie a cripto-activelor furnizate de Gemini Digital Assets Limited nu vor atrage aceleași protecții de reglementare ca și serviciile furnizate de Societate în temeiul prezentului Acord de utilizare. În special, nu veți putea apela la Ombudsmanul pentru servicii financiare și pensii în cazul unei plângeri referitoare la Gemini Digital Assets Limited. Pentru informații suplimentare, consultați, de asemenea, rubrica „Finanțarea achizițiilor de cripto-active”. Serviciile furnizate de Gemini Digital Assets Limited nu intră sub incidența prezentului Acord de utilizare și sunt supuse termenilor și condițiilor stabilite în acordul separat pe care îl încheiați cu Gemini Digital Assets Limited.

Definiții

În cazul în care cuvintele sunt utilizate cu majuscule în prezentul Acord de utilizare, acestea au următorul înțeles:
„Cont” înseamnă contul de bani electronici pe care îl deschideți la noi prin intermediul site-ului web și/sau al aplicației mobile, care urmează să fie operat și utilizat de dvs. în conformitate cu prezentul Acord de utilizare.
„Sold” înseamnă valoarea fondurilor disponibile în contul dvs., care vor fi utilizate în conformitate cu prezentul Acord de utilizare.
„Zi lucrătoare” înseamnă orice zi, cu excepția unei sâmbete, a unei duminici, a unei sărbători legale sau a unei zile nebancare din Irlanda.
„CBI” înseamnă Banca Centrală a Irlandei, a cărei adresă este New Wapping Street, North Wall Quay, Dublin 1, D01 F7X3, Irlanda; informații suplimentare privind CBI pot fi obținute de pe site-ul web al CBI, la adresa www.centralbank.ie
„Cripto-activ” înseamnă un cripto-activ (denumit și „criptomonedă”, „monedă virtuală”, „monedă digitală” sau „produs virtual”), cum ar fi bitcoin sau ether, care este o reprezentare digitală a valorii bazată pe (sau construită pe) un protocol criptografic al unei rețele de calculatoare.
„Asistență pentru clienți” înseamnă serviciul nostru dedicat clienților, care poate fi contactat la adresa support@gemini.com.
„SEE” înseamnă Spațiul Economic European.
„Ombudsmanul pentru servicii financiare și pensii” înseamnă serviciile furnizate de Ombudsmanul pentru servicii financiare și pensii, ale cărui detalii pot fi găsite la adresa www.fspo.ie și care poate fi contactat la adresa The Financial Services and Pensions Ombudsman, Lincoln House, Lincoln Place, Dublin 2,D02 VH29, Irlanda.
„Gemini” sau „Societate” înseamnă Gemini Payments Limited (număr de înregistrare 669681) cu sediul social la adresa 70 Sir John Rogerson's Quay, Dublin 2. 
„Aplicație mobilă” înseamnă aplicația mobilă Gemini, care poate fi descărcată gratuit din Apple App Store și Google Play Store.
„Metodă de plată” înseamnă transferul bancar și instrumentele de plată, inclusiv, dar fără a se limita la cardurile de credit și de debit. 
„Preț practicat pe piață” înseamnă prețul unui cripto-activ calculat utilizând prețul mediu ponderat în funcție de volum, exprimat în dolari americani, în interval de 24 de ore, calculat de Gemini Digital Assets Limited începând cu ora 16:00.
„Politica de confidențialitate” înseamnă politica Gemini care reglementează prelucrarea datelor cu caracter personal, care este disponibilă pe site-ul web și în aplicația mobilă, cu modificările ulterioare. 
„Furnizor terț” sau „TPP” înseamnă un prestator de servicii de informare cu privire la conturi autorizat sau înregistrat în mod corespunzător („AISP”), un prestator de servicii de inițiere a plății („PISP”) sau un emitent de instrumente de plată pe bază de card („CBPII”) [astfel cum sunt definiți acești termeni în regulamentele Uniunii Europene (privind serviciile de plată) din 2018].
„Acord de utilizare” înseamnă prezentul Acord de utilizare, publicat pe site-ul web și în aplicația mobilă și care poate fi modificat periodic. 
„Noi”, „nouă”, „ale noastre” înseamnă Gemini. 
„Site web” înseamnă site-ul web disponibil la adresa www.gemini.com.
„Notificare scrisă” înseamnă orice notificare furnizată prin poștă sau e-mail.  
„Dumneavoastră” sau „ale dumneavoastră” înseamnă dumneavoastră, persoana fizică în numele căreia este deschis și întreținut Contul.

Comunicare

Acest Acord de utilizare vă este furnizat și încheiat în limba engleză. Sunteți de acord că putem comunica cu dvs. în limba engleză sau, dacă este necesar în conformitate cu legislația aplicabilă, în limba țării în care aveți domiciliul. Orice traducere a prezentului Acord sau a altor documente este furnizată numai pentru confortul dvs., în măsura permisă de legislația aplicabilă. În cazul oricărei neconcordanțe și sub rezerva permanentă a legislației aplicabile, versiunea în limba engleză a prezentului Acord sau a altor documente va prevala, iar limba engleză va guverna interpretarea acestuia.
Păstrați o copie a acestui Acord de utilizare în evidențele dvs. Puteți vizualiza o copie actualizată a acestui Acord de utilizare în orice moment pe site-ul web și în aplicația mobilă. De asemenea, ne puteți solicita în orice moment o copie în format pdf a acestui Acord de utilizare, contactând serviciul de Asistență pentru clienți.
Ne puteți contacta prin intermediul serviciului de Asistență pentru clienți. 
Dacă vă contactăm în legătură cu acest Acord de utilizare, cu Contul dvs. sau cu serviciile noastre, vom utiliza cele mai recente date de contact pe care ni le-ați furnizat. Trebuie să vă actualizați datele personale în Cont.
De obicei, vă vom contacta prin e-mail. În acest scop, trebuie să aveți, în permanență, cel puțin o adresă de e-mail validă în profilul dvs. de Cont. Trebuie să verificați mesajele primite în mod regulat și frecvent. E-mailurile pot conține linkuri către informații suplimentare aflate pe site-ul nostru web sau în aplicația mobilă. 
Orice comunicare sau notificare trimisă prin e-mail va fi considerată primită de către dvs. în aceeași zi, dacă este primită în căsuța dvs. de e-mail înainte de ora 16:30 într-o zi lucrătoare. Dacă este primită în căsuța de e-mail după ora 16:30 într-o zi lucrătoare sau în orice alt moment, va fi considerată ca fiind primită în următoarea zi lucrătoare. 
În cazul în care legislația ne impune să vă furnizăm informații pe un suport durabil, fie vă vom trimite un e-mail (cu sau fără o atașare), fie vă vom trimite o notificare prin care veți putea accesa informațiile de pe site-ul nostru web într-un mod care vă permite să păstrați informațiile în format tipărit sau în alt format care poate fi păstrat de dvs. permanent pentru referințe viitoare. Vă recomandăm să păstrați exemplare ale tuturor comunicărilor pe care vi le trimitem sau pe care vi le punem la dispoziție. 
Pentru a vizualiza e-mailurile, aveți nevoie de un computer cu software de e-mail care poate afișa e-mailuri în format HTML. De asemenea, vă putem trimite atașări în Portable Document Format („PDF”) pentru care aveți nevoie de Acrobat Reader de la Adobe, care poate fi descărcat gratuit de pe site-ul web Adobe.
Nu vă vom trimite niciodată e-mailuri cu fișiere executabile atașate sau cu linkuri către fișiere executabile. Dacă primiți un e-mail cu astfel de atașări, ar trebui să ștergeți mesajul fără să faceți clic pe atașare. Dacă nu sunteți sigur (ă) dacă o comunicare provine de la noi, vă rugăm să contactați serviciul de Asistență pentru clienți. 
În afară de comunicarea prin e-mail, vă putem contacta prin scrisori sau telefonic, dacă este cazul. Dacă utilizați orice servicii mobile, este posibil, de asemenea, să comunicăm cu dvs. prin SMS. Orice comunicare sau notificare trimisă prin poștă va fi considerată ca fiind primită în termen de trei zile de la data trimiterii prin poștă în Irlanda sau în termen de cinci zile de la data trimiterii prin poștă în cazul poștei internaționale. Orice comunicare sau notificare trimisă prin SMS va fi considerată ca fiind primită în aceeași zi.

Contul dvs. Gemini

Contul dvs. este un cont de bani electronici care vă permite să trimiteți și să primiți plăți electronice în conformitate cu prezentul Acord de utilizare.
Este posibil să dețineți unul sau mai multe Conturi, fiecare corespunzând unei monede fiduciare diferite pe care Gemini o pune la dispoziție periodic. 
Sub rezerva dispozițiilor aplicabile din prezentul Acord de utilizare, banii electronici aflați în contul dvs. nu expiră, dar nu vor acumula dobândă.
Aveți dreptul să vă retrageți fonduri din contul dvs. în orice moment; Cu toate acestea, este posibil să vă solicităm în prealabil să vă confirmați identitatea. Nu există o sumă minimă de retragere. Puteți alege metoda de retragere atunci când trimiteți solicitarea de retragere. Dispoziții suplimentare cu privire la retragerea fondurilor pot fi găsite în secțiunea „Retragerea fondurilor”.
Conturile de bani electronici nu sunt conturi bancare, iar soldul dvs. nu se califică drept „depozit” în conformitate cu legislația irlandeză. Prin acceptarea acestui Acord de utilizare, recunoașteți că Schema de garantare a depozitelor din Irlanda nu se aplică contului dvs. 
În calitate de instituție emitentă de bani electronici, ni se solicită să ne asigurăm că fondurile deținute în contul dvs. sunt „protejate” în mod corespunzător. Aceasta înseamnă că fondurile primite de noi care corespund banilor electronici aflați în contul dvs. vor fi păstrate în unul sau mai multe conturi bancare, separat de fondurile noastre proprii. În cazul insolvenței noastre, aceste fonduri vor forma un fond comun de active care este separat de patrimoniul nostru insolvent și un administrator va avea dreptul să vă ramburseze din acest fond comun (cu prioritate față de alți creditori). 
Banii electronici aflați într-un Cont aparține persoanei fizice sau juridice care este înregistrată ca Titular de cont. Nicio altă persoană în afară de Titularul de cont nu are drepturi în legătură cu soldul deținut într-un cont (sau fondurile protejate asociate). Nu aveți dreptul să atribuiți sau să transferați contul dvs. unei terțe părți sau să acordați în alt mod unei terțe părți un interes legal sau echitabil asupra acestuia.
Înregistrarea contului
Pentru a utiliza serviciile noastre, trebuie mai întâi să deschideți un cont prin înregistrarea detaliilor dvs. pe site-ul nostru web sau în aplicația mobilă. Ca parte a procesului de înregistrare, va trebui să acceptați acest Acord de utilizare și Politica noastră de confidențialitate și să dețineți capacitatea legală de a le accepta. Dacă solicitați servicii suplimentare, vi se poate solicita să acceptați termeni și condiții suplimentare. 
Trebuie să aveți cel puțin 18 ani pentru a deschide un cont și a utiliza serviciile noastre. Prin deschiderea unui cont, declarați că aveți cel puțin 18 ani. Acest lucru nu se aplică produselor pentru care am stabilit o limită de vârstă diferită. Este posibil să vă solicităm în orice moment să furnizați dovezi privind vârsta dvs.
Puteți deschide un singur Cont, cu excepția cazului în care aprobăm în mod explicit deschiderea de Conturi suplimentare. 
Puteți deschide un cont numai dacă sunteți rezident al unei jurisdicții în care Gemini își poate desfășura activitatea. Prin deschiderea unui Cont, ne declarați și garantați că deschiderea unui Cont nu încalcă nicio lege sau reglementare aplicabilă în cazul dvs. 
Nu puteți deschide un cont dacă locuiți în anumite jurisdicții. Putem decide, la discreția noastră exclusivă, să ne întrerupem și să ne restricționăm serviciile în orice jurisdicție, în orice moment și fără notificare prealabilă.
În timpul procesului de înregistrare, vi se va solicita să:
 1. furnizați detalii personale și documente justificative (inclusiv numele dvs. complet, adresa de reședință și codul poștal, numărul de telefon mobil, adresa de e-mail, data nașterii și anumite forme de identificare) și alte dovezi pe care vă putem solicita să le furnizați, astfel încât să vă putem verifica identitatea și să ne respectăm obligațiile legale și de reglementare;
 2. utilizați adresa de e-mail ca nume de utilizator atunci când vă configurați contul;
   
 3. alegeți o parolă care îndeplinește cerințele noastre minime de securitate;
 4. introduceți un cod de autentificare în doi factori trimis de Gemini pe dispozitivul dvs. mobil;
 5. validați adresa dvs. de e-mail; și
 6. citiți și să acceptați acest Acord de utilizare și Politica de confidențialitate.
Toate informațiile pe care le furnizați în timpul procesului de înregistrare a contului sau în orice moment ulterior trebuie să fie adevărate, exacte și actualizate. După ce primim și aprobăm cererea dvs., vă vom trimite o confirmare pe adresa dvs. de e-mail.
În cazul în care nu sunteți un consumator, o microîntreprindere sau o organizație de caritate, astfel cum este definită în Regulamentele Uniunii Europene (Servicii de plăți) din 2018 („PSR”), sunteți de acord că nu suntem obligați să vă furnizăm niciuna dintre informațiile din cadrul sau să ne conformăm în orice alt aspect Părții 3 din PSR și că nu suntem obligați să respectăm niciuna dintre reglementările menționate în Regulamentele 86(1), 86(2), 88(5), 88(6), 96, 98, 100, 1001, 104, 112 sau 113 din PSR.
Gestionarea contului
Sub rezerva finalizării satisfăcătoare a procesului de înscriere stabilit în secțiunea „Înregistrarea contului” de mai sus, puteți începe să vă gestionați și să utilizați contul prin intermediul site-ului web și/sau al aplicației mobile. 
Trebuie să vă asigurați că informațiile înregistrate în Contul dvs. sunt adevărate, exacte și actualizate în orice moment și nu vom fi răspunzători pentru nicio pierdere care decurge din faptul că nu ați făcut acest lucru. Vă putem solicita în orice moment să confirmați exactitatea informațiilor dvs. sau să furnizați documente sau alte dovezi.
Accesul la cont
Vi se permite să vă accesați contul numai utilizând datele de conectare la cont și alte forme necesare de autentificare. Pentru a vă păstra Contul în siguranță, solicităm autentificarea multi-factor. Prin urmare, trebuie să utilizați cel puțin două forme de autentificare atunci când vă accesați contul și efectuați anumite operațiuni în contul dvs. 
Formele de autentificare multi-factor, în plus față de datele dvs. de conectare, pot include simboluri de verificare transmise prin SMS sau printr-o aplicație de autentificare în doi factori („2FA”) specificată și acceptată. Dacă alegeți să instalați și să utilizați o aplicație 2FA pe un dispozitiv (de exemplu, telefon sau tabletă) pe care sistemul de operare a fost modificat în vreun fel, faceți acest lucru pe propriul risc. Aceasta include, dar nu se limitează la, un dispozitiv „deblocat prin rooting” (Android) sau „jailbreak” (iOS). Ne rezervăm dreptul, la discreția noastră exclusivă, de a interzice accesul de la sau prin orice dispozitiv pe care sistemul de operare a fost sau este suspectat de a fi fost modificat. Sunteți de acord că, pentru a ne ajuta să vă autentificăm, putem furniza datele dvs. 2FA unui furnizor de servicii terț.
Sunteți de acord că datele de conectare la cont și orice alte forme necesare de autentificare, după caz, au fost alese de dvs., când este cazul. De asemenea, sunteți de acord să păstrați datele de conectare la cont și orice alte forme de autentificare necesare, inclusiv cheile interfeței de programare a aplicației („API”), confidențiale și separate unele de altele, precum și separate de orice alte informații sau documente referitoare la contul dvs.
Sunteți de acord și înțelegeți că sunteți singurul responsabil (și nu ne veți considera pe noi responsabili) pentru gestionarea, monitorizarea și menținerea securității datelor dvs. de conectare și a oricăror alte forme necesare de autentificare, inclusiv cheile API. De asemenea, sunteți de acord și înțelegeți că nu suntem responsabili (și nu ne veți considera pe noi responsabili) pentru accesarea sau utilizarea neautorizată a Contului dvs.
Dacă observați orice activitate neautorizată sau suspectă în contul dvs., vă rugăm să ne trimiteți un e-mail la support@gemini.com saufraud@gemini.com și să ne anunțați imediat. 
Securitatea contului
Trebuie să vă protejați Contul și să păstrați în siguranță și confidențialitate, în orice moment, detaliile Contului și datele de securitate (împreună „Detalii de securitate”). Nu trebuie să dezvăluiți detaliile dvs. de securitate sau să permiteți ca acestea să fie utilizate de altcineva. Este recomandabil să vă schimbați parola în mod regulat (cel puțin la fiecare trei (3) luni sau (6) luni) pentru a reduce riscul unei încălcări a securității în legătură cu Contul dvs. 
Vă recomandăm să:
 1. nu alegeți Detalii de securitate care pot fi ușor ghicite de altcineva;
 2. nu vă conectați la un dispozitiv dacă nu dețineți controlul deplin asupra acestuia sau dacă acesta nu se află în posesia dvs.;
 3. nu lăsați nesupravegheat orice dispozitiv de pe care v-ați conectat la contul dvs.;
 4. nu rămâneți conectat la contul dvs. atunci când nu accesați serviciile noastre; sau
 5. nu scrieți detaliile de conectare la cont într-un loc în care acestea pot fi descoperite cu ușurință și/sau fără a le ascunde bine.
Dacă știți sau suspectați că detaliile dvs. de securitate au fost pierdute, furate, deturnate, utilizate fără autorizație sau compromise în alt mod, vă recomandăm să le schimbați imediat. De asemenea, trebuie să ne informați fără întârzieri nejustificate, contactând serviciul de Asistență pentru clienți atunci când luați cunoștință de orice pierdere, furt, deturnare sau utilizare neautorizată a contului dvs. și a Detaliilor de securitate.
Dacă trebuie să vă informăm că a existat (sau suspectăm) o activitate frauduloasă în Contul dvs. sau că securitatea Contului dvs. poate fi în pericol, vom utiliza cel mai rapid și mai sigur mod de a vă contacta. 
Vă recomandăm să vă verificați periodic istoricul soldurilor și al tranzacțiilor pentru a identifica orice potențială utilizare neautorizată a Contului dvs. și pentru a verifica tranzacțiile pe care nu le recunoașteți. 
În cazul în care considerați că o tranzacție care nu a fost autorizată de dvs. a fost procesată sau că o tranzacție a fost executată incorect, trebuie să ne anunțați imediat, contactând serviciul de Asistență pentru clienți, astfel încât contul dvs. să poată fi blocat pentru a nu mai fi utilizat. Detalii suplimentare privind plățile incorecte și neautorizate sunt prezentate în secțiunea „Plăți neautorizate”.
Suspendarea contului
Putem oricând să vă suspendăm Contul fără notificare, dacă:
 1. încălcați orice condiție a prezentului Acord de utilizare sau orice altă condiție aplicabilă anumitor servicii care fac obiectul unor termeni și condiții separate;
 2. încălcați sau avem motive să credem că încălcați orice legi sau reglementări aplicabile dvs. sau utilizării de către dvs. a Contului și/sau a serviciilor noastre;
 3. avem motive să credem că sunteți implicat în vreun fel în activități frauduloase, spălare de bani, finanțare a terorismului sau alte activități infracționale;
 4. suntem obligați să facem acest lucru prin lege sau de către o autoritate de reglementare sau trebuie să facem acest lucru pentru a ne respecta obligațiile legale sau de reglementare; sau
 5. suspectăm în mod rezonabil că a avut loc o utilizare neautorizată sau frauduloasă a Contului dvs. sau că oricare dintre funcțiile sale de securitate a fost compromisă.
Vă vom notifica fie înainte de suspendare, fie, dacă notificarea prealabilă nu este posibilă în aceste circumstanțe, imediat după suspendare, cu excepția cazului în care ne este interzis prin lege să vă anunțăm.
Vom ridica suspendarea de îndată ce va fi posibil după ce motivele care au dus la încetarea utilizării acestuia vor înceta să mai existe și vă vom informa prin telefon sau e-mail atunci când accesul la contul dvs. nu mai este suspendat.
Închiderea contului
Vă puteți închide contul în orice moment, contactând serviciul de Asistență pentru clienți. 
În cazul în care Contul dvs. deține un sold la momentul închiderii acestuia, vă vom solicita să retrageți fondurile într-un interval de timp rezonabil, timp în care Contul dvs. va fi accesibil numai în scopul retragerii soldului rămas. După expirarea acestei perioade, nu veți mai putea accesa Contul dvs., dar puteți retrage orice fonduri rămase contactând serviciul de Asistență pentru clienți și solicitând ca fondurile să vă fie trimise într-un mod care să fie acceptabil pentru noi. 
Dacă doriți să accesați istoricul tranzacțiilor după închiderea contului dvs., va trebui să contactați serviciul de Asistență pentru clienți și să solicitați informațiile. 
Puteți să vă retrageți fondurile și să accesați istoricul tranzacțiilor pe o perioadă de șase ani de la data închiderii contului dvs., dar vă sugerăm să retrageți fondurile rămase cât mai curând posibil, deoarece acestea nu vor acumula dobândă cât timp se află în contul dvs. 
Ne rezervăm dreptul de a efectua orice verificări necesare privind spălarea banilor, finanțarea terorismului, frauda sau alte activități ilegale înainte de a autoriza orice retragere a fondurilor dvs., inclusiv în legătură cu returnarea oricăror fonduri după ce v-ați închis contul.
Acest Acord de utilizare încetează automat și cu efect imediat în momentul închiderii Contului dvs. 

Utilizarea contului dvs.

Soldul
Soldul din contul dvs. reprezintă suma de bani electronici disponibilă pentru plata din contul dvs., sub rezerva termenilor prezentului Acord de utilizare. Dacă dețineți un sold, nu veți primi dobândă sau alte câștiguri la sold. 
Nu sunteți obligat să păstrați un sold în permanență, dar dacă vă utilizați contul pentru a trimite o plată, trebuie să aveți un sold suficient în cont pentru a acoperi valoarea plății. 
Puteți obține un sold în contul dvs. prin:
 1. încărcarea fondurilor; sau
 2. primirea unui transfer de la un alt titular de cont Gemini.
Mai multe detalii despre fiecare dintre aceste metode de obținere a unui sold sunt prezentate mai jos. 
Veți putea vedea soldul dvs. prin intermediul contului dvs. Vă recomandăm să vă verificați soldul în mod regulat pentru a identifica orice potențială utilizare neautorizată a contului dvs. Trebuie să raportați orice nereguli sau să clarificați orice întrebări pe care le aveți cât mai curând posibil, contactând serviciul de Asistență pentru clienți. Rețineți că nu vă vom oferi o rambursare în conformitate cu termenii acestui Acord de utilizare dacă nu ne aduceți la cunoștință o plată neautorizată sau o tranzacție executată incorect, fără întârzieri nejustificate și, în orice caz, în termen de treisprezece (13) luni de la data tranzacției, cu excepția cazului în care nu am reușit să vă trimitem informațiile referitoare la tranzacție, pe care ar fi trebuit să vi le trimitem.
Vom credita orice fonduri primite de la dvs. sau pentru dvs. prin transfer de la un alt titular de cont Gemini, în contul dvs. Dacă primiți fonduri în contul dvs., vă vom trimite un e-mail de notificare și vom afișa plata în istoricul tranzacțiilor dvs., împreună cu data primirii (data valutei creditării) și, dacă este cazul, orice curs de schimb utilizat. Fiecare tranzacție primește un cod unic de tranzacție și este afișată în istoricul tranzacțiilor.
Trebuie să știți că primirea de fonduri în contul dvs. nu înseamnă neapărat că aceste tranzacții nu pot fi inversate. Ne rezervăm dreptul de a inversa o plată în cazul în care dvs., banca dvs. sau furnizorul dvs. de servicii de plată a returnat sau a inversat în alt mod (sau este probabil să returneze sau să inverseze în alt mod) o încărcare sau o altă plată care a fost folosită pentru a finanța plata în contul dvs. 
Încărcarea fondurilor
Puteți încărca fonduri vizitând site-ul nostru web sau aplicația mobilă, conectându-vă la contul dvs. și urmând instrucțiunile de încărcare relevante. Este posibil să vi se prezinte o serie de metode diferite de încărcare, în funcție de metodele de plată pe care le-ați adăugat în cont și de metodele de plată care vă sunt disponibile. 
Metodele de încărcare sunt servicii de plată furnizate de instituții financiare terțe (de exemplu, emitentul cardului de plată pe care îl utilizați pentru a încărca fonduri sau prestatori de servicii bancare direcți terți) și nu fac parte din serviciul nostru. Nu garantăm utilizarea unei anumite metode de încărcare puse la dispoziție și este posibil să modificăm sau să întrerupem acceptarea unei anumite metode de încărcare în orice moment și fără notificare. Fără a aduce atingere prevederilor prezentului Acord de utilizare, nu vom fi responsabili pentru plata de încărcare, până când fondurile încărcate nu sunt primite de noi. 
Vi se poate solicita să răspundeți la întrebări de securitate sau să finalizați alte activități pe care noi sau prestatorul de servicii de plată pe care îl utilizați pentru a încărca fonduri în contul dvs. le putem solicita în mod rezonabil pentru a asigura autorizarea corespunzătoare a unei tranzacții de încărcare. 
Dacă alegeți să încărcați fonduri utilizând o metodă de plată care poate face obiectul unui drept de a solicita fonduri înapoi (o „returnare a plății”), cum ar fi (dar fără a se limita la) cardul de credit sau de debit sau debitarea directă, declarați că nu veți exercita această returnare a plății decât pentru utilizarea neautorizată a metodei de plată sau pentru încălcarea de către noi a prezentului acord de utilizare, care ar avea ca rezultat dreptul dvs. la o rambursare a sumei încărcate. În caz contrar, nu puteți să returnați nicio tranzacție de încărcare sau să permiteți returnarea oricăror tranzacții de încărcare din motive pentru care nu suntem responsabili, inclusiv (dar fără a se limita la) sold insuficient în contul metodei de plată. 
Dacă o returnare sau inversare a unei tranzacții de încărcare are ca rezultat un sold negativ în contul dvs., vi se va solicita să rambursați acest sold negativ prin încărcarea unor fonduri suficiente în contul dvs. Nerespectarea acestui lucru reprezintă o încălcare a prezentului Acord de utilizare. Rambursarea soldului negativ este scadentă imediat, fără preaviz. Ne rezervăm dreptul, în orice moment, de a vă trimite mementouri sau de a lua alte măsuri de colectare a creanțelor, inclusiv, dar fără a se limita la mandatarea unei agenții sau a unor avocați de colectare a creanțelor sau de a urmări cererea în instanță. 
Fondurile încărcate vor fi creditate în contul dvs. după ce fondurile au fost primite de noi. Unele tranzacții de încărcare, cum ar fi cele prin card de credit sau de debit sau prin debitare directă, vor fi creditate imediat în contul dvs., dar pot fi inversate dacă fondurile efective nu ajung la noi într-un termen rezonabil, caz în care vom deduce o astfel de tranzacție inversată din soldul contului dvs. Dacă soldul contului dvs. este insuficient, ne rezervăm dreptul de a solicita rambursarea de la dvs. 
În scopul unei tranzacții de încărcare prin intermediul unei metode de plată, suntem o instituție emitentă de bani electronici și vom emite bani electronici în schimbul fondurilor încărcate. Nu vom acționa ca prestatori de servicii de plată atunci când primim astfel de fonduri. 
Nu trebuie să efectuați o încărcare prin intermediul unei metode de plată dacă nu sunteți deținătorul desemnat al respectivei metode de plată. Luăm foarte în serios orice încălcare a acestei cerințe și vom trata orice încercare de a utiliza o metodă de plată al cărei titular nu sunteți, ca pe o acțiune frauduloasă. 
Încărcările pot fi supuse unor limite de încărcare din cauza cerințelor legale și de securitate. Aceste limite sunt setate dinamic, în funcție de starea verificării și de metoda de încărcare pe care doriți să o utilizați. Trebuie să știți că, în funcție de starea verificării, este posibil ca limitele de încărcare să fie mai mari decât limitele de retragere sau de transfer. Aceste limite vă vor fi afișate înainte de încărcarea fondurilor. 
Trimiterea plăților
Atunci când trimiteți o plată, vi se va cere să ne furnizați anumite detalii necesare, care vor include identificatorul unic în conformitate cu care vom executa plata.
Pentru a trimite o plată, trebuie să autorizați plata cu detaliile de conectare și parola. De asemenea, vă putem adresa întrebări de securitate suplimentare referitoare la dvs. sau la contul dvs. 
Se va considera că o plată a fost autorizată de dvs. dacă s-a dat instrucțiunea relevantă:
 1. în conformitate cu prezentul Acord de utilizare și cu orice proceduri de securitate aplicabile;
 2. în conformitate cu orice acorduri specifice convenite cu dvs. și reglementate de termeni și condiții separate, care sunt încorporate prin trimitere la măsura aplicabilă; sau
 3. prin intermediul unui TPP.
Fiecare destinatar al unei plăți pe care doriți să o trimiteți prin noi trebuie să aibă o adresă de e-mail sau alte mijloace valide de identificare, așa cum sunt stabilite de Gemini la anumite intervale. Atunci când vi se solicită să furnizați detalii privind adresa de e-mail a destinatarului sau alte mijloace de identificare, dacă este cazul, trebuie să aveți mare grijă să introduceți în mod corespunzător detaliile exacte ale persoanelor cărora doriți să le trimiteți bani. Folosim aceste detalii ca identificator unic, pentru a stabili destinatarul preconizat al plății pe care ne solicitați să o procesăm. 
În cazul în care adresa de e-mail a destinatarului vizat este înregistrată la noi, fondurile vor fi creditate instantaneu în contul Gemini asociat cu acea adresă de e-mail. După ce fondurile sunt creditate în contul destinatarului, tranzacția devine ireversibilă.
În cazul în care adresa de e-mail a destinatarului nu este înregistrată la noi, vom trimite un e-mail de notificare la adresa de e-mail respectivă, cu instrucțiuni privind modul de revendicare și primire a plății. Dacă destinatarul nu solicită plata în termen de 14 zile, tranzacția va fi anulată, iar fondurile vă vor fi returnate.
Dacă o persoană primește o notificare de plată de la noi care indică faptul că i-ați trimis fonduri la o adresă de e-mail care nu este înregistrată, aceasta nu va fi creditată cu plata până când nu a fost solicitată în conformitate cu instrucțiunile prevăzute în e-mailul de notificare. Până atunci, nu va exista nicio relație contractuală sau fiduciară între noi și destinatarul vizat. Fondurile rămân ale dvs. 
Plățile pot fi supuse unor limite de plată din cauza cerințelor legale și de securitate. Aceste limite vă vor fi afișate înainte de autorizarea plății. Trebuie să vă asigurați că limitele dvs. sunt suficiente pentru a acoperi plata pe care intenționați să o efectuați. Trebuie să știți că destinatarul plății poate fi, de asemenea, supus unor limite de cheltuieli și de retragere și că acest lucru poate afecta accesul destinatarului la fondurile pe care intenționați să le trimiteți. 
În cazul în care efectuați o plată utilizând contul dvs., suma plății va fi dedusă de noi din soldul dvs. Nu vă vom permite să efectuați nicio plată din contul dvs. în cazul în care acest lucru ar duce contul dvs. într-un sold negativ. Prin urmare, trebuie să vă asigurați că aveți un sold suficient înainte de a trimite o plată. 
Consultați secțiunea „Plăți neautorizate” pentru detalii privind plățile incorecte și neautorizate.  
Finanțarea achizițiilor de cripto-active
puteți utiliza contul pentru a finanța achizițiile de cripto-active. Când plasați un ordin de cripto-active, întreaga sumă de bani electronici necesară este răscumpărată și pusă în așteptare până când ordinul dvs. este completat, expiră sau este anulat. Orice parte necompletată din ordinul dvs. de cripto-active va rămâne în așteptare până când este completat, expiră sau este anulat. Orice ordin de cripto-active care depășește valoarea fondurilor disponibile în contul dvs. va fi respins. 
Cu toate acestea, rețineți că serviciile de schimb, compensare și custodie nu sunt furnizate de Gemini în temeiul prezentului Acord de utilizare. Serviciile de schimb, compensare și custodie a cripto-activelor sunt furnizate de Gemini Digital Assets Limited, o filială a Gemini. Gemini Digital Assets Limited este înregistrată la CBI ca furnizor de servicii de active virtuale și poate fi înregistrată la anumite alte autorități de reglementare a serviciilor financiare. Aceste autorități de reglementare sunt disponibile aici, în link-ul țării respective din SEE. Dacă GDAL este înregistrată într-o țară, autoritatea de înregistrare va fi identificată în link-ul țării. Dacă primiți servicii de schimb, compensare sau custodie a cripto-activelor de la Gemini Digital Assets Limited, aceste servicii nu vor atrage aceleași protecții de reglementare ca și serviciile furnizate de Gemini în temeiul prezentului Acord de utilizare. În special, nu veți putea apela la Ombudsmanul pentru servicii financiare și pensii în cazul unei plângeri referitoare la Gemini Digital Assets Limited sau serviciile sale. Pentru mai multe informații despre ordinele de cripto-active, vă rugăm să consultați Acordul de utilizare Gemini Digital Assets Limited.
Retragerea sau revocarea autorizației dvs. de plată 
Dacă utilizați bani electronici în conformitate cu secțiunea „Trimiterea plăților” de mai sus, tranzacția se execută imediat după autorizarea plății. După autorizare, nu mai aveți posibilitatea de a retrage sau revoca plata. Prin urmare, vă rugăm să aveți mare grijă pentru a vă asigura că detaliile dvs. de plată sunt corecte înainte de a autoriza plata. 
Dacă utilizați bani electronici în conformitate cu secțiunea „Finanțarea achizițiilor de cripto-active” de mai sus, sunteți de acord că este responsabilitatea dvs. să anulați orice ordin de cripto-active (integral sau parțial) pe care nu doriți să îl completați, prin trimiterea unei cereri de anulare prin intermediul site-ului web. Înțelegeți că este posibil să nu puteți anula un ordin de cripto-active înainte ca acesta să fie completat (integral sau parțial) și că nu suntem răspunzători față de dvs. pentru finalizarea unui ordin de cripto-active după ce ați trimis o solicitare de anulare.
Pentru ordinele de cripto-active programate care nu urmează să fie plasate până la o dată convenită în viitor, vă puteți retrage consimțământul în orice moment până la sfârșitul zilei lucrătoare anterioare datei la care urmează să fie efectuată tranzacția, urmând instrucțiunile de pe site-ul web. Dacă anulați în mod valabil un ordin de cripto-active, vom păstra în contul dvs. fondurile care se referă la o astfel de tranzacție și veți avea dreptul să utilizați aceste fonduri în conformitate cu prezentul Acord de utilizare. Când anulați o instrucțiune de plată, este posibil să avem dreptul să vă taxăm pentru o astfel de revocare. 
Refuzarea plăților
Putem refuza să efectuăm o instrucțiune de plată dacă:
 1. soldul din contul dvs. la momentul unei instrucțiuni de plată este insuficient pentru a acoperi suma plății;
 2. considerăm că încălcați prezentul Acord de utilizare;
 3. considerăm că o tranzacție este potențial suspectă sau ilegală; sau
 4. nu putem efectua tranzacția din cauza unor erori, defecțiuni (mecanice sau de altă natură) sau refuzuri cauzate de comercianți, procesatori de plăți, rețele de carduri sau sisteme de plată care procesează tranzacțiile.
Dacă refuzăm să efectuăm o instrucțiune de plată, cu excepția cazului în care vă informăm că acest lucru ar compromite măsurile de securitate rezonabile sau ar fi ilegal în alt mod, vă vom informa cât mai curând posibil și, în orice caz, până la sfârșitul zilei lucrătoare care urmează zilei în care am primit instrucțiunea. În mod normal, vă vom informa printr-un mesaj de eroare în cont. În unele cazuri, este posibil să vă informăm și prin telefon sau e-mail. 
Ne puteți contacta prin intermediul serviciului Asistență pentru clienți la adresa support@gemini.com pentru a ne solicita motivele pentru refuzul de a efectua o instrucțiune de plată și pentru o explicație a modului în care puteți corecta orice informație pe care o deținem și care a condus la refuzul nostru de a aproba o instrucțiune de plată.
Dreptul la compensări
Sunteți de acord și înțelegeți că avem dreptul de a compensa: (i) solduri negative în contul dvs. prin vânzarea cantității necesare de cripto-active deținute la Gemini Digital Assets Limited pe piața liberă la un preț nu mai mic de 5% sub prețul practicat pe piață pentru a compensa astfel de solduri negative; (ii) solduri negative de cripto-active deținute la Gemini Digital Assets Limited prin cumpărarea cantității necesare de cripto-active la prețul practicat de piață pentru a compensa astfel de solduri negative cu bani electronici din contul dvs.; și (iii) toate datoriile către Gemini prin compensarea soldurilor din contul dvs. sau din orice cont conex.
Gemini vă va trimite imediat o notificare atunci când soldul contului dvs. devine negativ. Gemini vă va trimite, de asemenea, un preaviz de douăzeci și patru (24) de ore înainte de a pune în aplicare dreptul de compensare.
Tranzacții interzise
Este strict interzisă trimiterea sau primirea de plăți cu titlu de contraprestație pentru vânzarea sau furnizarea de:
 1. produse din tutun;
 2. medicamente eliberate pe bază de rețetă de la farmacii neautorizate sau online;
 3. droguri și accesorii pentru consumul de droguri;
 4. arme (inclusiv, dar fără a se limita la, cuțite, arme, arme de foc sau muniție);
 5. decodificatoare TV prin satelit și cablu;
 6. pornografie, materiale destinate adulților și materiale care incită la violență, ură, rasism sau care sunt considerate obscene;
 7. acte de identitate și licențe guvernamentale, inclusiv copii și elemente inedite și orice produse contrafăcute sau documente falsificate;
 8. loterii sau servicii de jocuri de noroc neautorizate sau ilegale (inclusiv, dar fără a se limita la pariuri sportive, jocuri de cazino și jocuri de poker ilegale);
 9. marketing pe mai multe niveluri, scheme piramidale sau scheme Ponzi, programe matrice sau alte sisteme de „îmbogățire rapidă” sau programe de investiții cu randament ridicat;
 10. împrumuturi ce trebuie achitate în ziua de salariu și case de amanet; și
 11. orice altă activitate care este considerată ilegală sau orice element care încurajează sau facilitează activitatea ilegală.
   
Este strict interzisă utilizarea contului dvs. în scopuri ilegale, inclusiv, dar fără a se limita la fraudă, finanțarea terorismului și spălarea banilor. Vom raporta orice activitate suspectă agențiilor relevante de aplicare a legii și agențiilor de administrare fiscală.
Nu puteți utiliza serviciile noastre dacă locuiți în anumite țări. Putem decide, la discreția noastră, să ne întrerupem și să ne restricționăm serviciile în anumite țări, în orice moment și fără notificare prealabilă. Ne rezervăm dreptul de a vă suspenda sau închide contul în orice moment, în cazul în care considerăm în mod rezonabil că suntem obligați să facem acest lucru prin lege sau pentru a respecta recomandările emise de autoritatea guvernamentală relevantă sau de organismul recunoscut pentru prevenirea infracțiunilor financiare.
Dacă efectuați sau încercați să efectuați o tranzacție care încalcă interdicțiile cuprinse în această secțiune, ne rezervăm dreptul de a: 
 1. inversa tranzacția;
 2. închide sau suspenda contul;
 3. raporta tranzacția agențiilor relevante de aplicare a legii sau agențiilor de administrare fiscală; și/sau
 4. solicita despăgubiri de la dvs.,
Este posibil să vă percepem costuri rezonabile asociate cu oricare dintre acțiunile enumerate mai sus, inclusiv taxe și cheltuieli juridice, comisioane ale agențiilor de colectare și orice dobândă aplicabilă. 
Retragerea fondurilor
Puteți solicita oricând o retragere integrală sau parțială a fondurilor aflate în contul dvs. Pentru a face acest lucru, trebuie să vă conectați la contul dvs. și să selectați o metodă de retragere și să introduceți suma care urmează să fie retrasă. O retragere din contul dvs. este o răscumpărare a banilor electronici.
Metodele de retragere sunt servicii de plată furnizate, cel puțin parțial, de instituții financiare terțe (de exemplu, banca la care dețineți un cont bancar). Nu garantăm disponibilitatea unei anumite metode de retragere și putem face modificări pentru a întrerupe o anumită metodă de retragere în orice moment și fără notificare prealabilă, atât timp cât există cel puțin o metodă de retragere disponibilă pentru dumneavoastră. În cazul în care plata de retragere este primită de dvs. prin implicarea unui prestator de servicii de plată (cum ar fi banca la care dețineți un cont bancar), nu vom fi responsabili pentru plata de retragere odată ce fondurile retrase sunt primite de către prestatorul dvs. de servicii de plată. 
Contul dvs. este supus unor limite de retragere. Aceste limite sunt ajustate dinamic în funcție de tipul de documentație de identificare pe care o deținem. Aceste limite vă vor fi afișate înainte de retragerea fondurilor. Înainte de a încărca fonduri în contul dvs., trebuie să vă asigurați că limitele dvs. actuale de retragere și de cheltuieli îndeplinesc cerințele dvs. de retragere și de cheltuieli, deoarece, din punct de vedere legal, nu vă putem permite să depășiți aceste limite. 
Dacă solicitarea dvs. de retragere depășește limita relevantă, este posibil să vă refuzăm solicitarea și, în schimb, să vă solicităm să ne trimiteți documente care să vă confirme identitatea și adresa înainte de a permite o retragere de fonduri sau de a coopera în alt mod cu noi pentru a vă confirma identitatea.
În scopul unei operațiuni de retragere, suntem plătitori și nu prestatori de servicii de plată. 
Nu trebuie să efectuați o retragere într-un cont bancar sau altă metodă de plată dacă nu sunteți titularul numit al acelui cont bancar sau al altei metode de plată. Luăm foarte în serios orice încălcare a acestei cerințe și vom trata orice încercare de a utiliza o metodă de plată al cărei titular nu sunteți, ca pe o acțiune frauduloasă. 
Trebuie să vă asigurați că detaliile de plată pe care le introduceți atunci când retrageți fonduri sunt corecte și complete. Nu vom fi răspunzători pentru faptul că fondurile retrase au fost trimise în contul greșit, în cazul în care acest lucru se datorează faptului că ați furnizat detalii de plată incorecte. Atunci când efectuați retrageri într-un cont bancar, trebuie să vă asigurați că numărul contului, numărul de identificare al băncii, codul IBAN și/sau codul BIC/SWIFT sunt corecte. Dacă ați retras fonduri într-un cont greșit, ne puteți solicita să vă ajutăm să le recuperați. Cu toate acestea, este posibil să vă percepem costurile noastre rezonabile pentru acest lucru. În mod specific, trebuie să depunem, conform legii, eforturi rezonabile pentru a recupera fondurile implicate în operațiunea de plată și, dacă nu putem face acest lucru, vă vom furniza, în urma unei notificări scrise, toate informațiile relevante disponibile pentru ca dvs., în calitate de plătitor, să solicitați rambursarea fondurilor. 

Furnizorii terți

Aveți dreptul, în măsura permisă de lege, în ceea ce privește Contul dvs., să utilizați un TPP.
Confirmați și sunteți de acord că, dacă utilizați un TPP, acesta trebuie:
 1. în cazul unui AISP, să aibă acces la Contul dvs. și la toate tranzacțiile, datele și alte informații conținute de acesta (care pot include informații personale sensibile);
 2. în cazul unui PISP, să fie în măsură să dea instrucțiuni de plată ca și cum ați fi dvs. sau o parte autorizată care acționează în numele dvs.; și
 3. în cazul unui CBPII, să fie în măsură să solicite confirmarea disponibilității fondurilor în contul dvs.
De asemenea, confirmați și sunteți de acord că vom acționa cu privire la acest acces, instrucțiuni și solicitări ca și cum ar fi fost furnizate sau date de dvs. și vor intra în vigoare ca și cum ar fi ale dvs., indiferent dacă sunt sau nu autorizate. Renunțați în mod expres la orice obligații privind confidențialitatea, secretul bancar sau secretul profesional cu privire la orice astfel de acces.
Putem refuza accesul unui TPP la contul dumneavoastră din motive obiective (adică justificate în mod rezonabil) și dovedite în mod corespunzător, legate de accesul neautorizat sau fraudulos la cont de către acel TPP, inclusiv inițierea neautorizată sau frauduloasă a unei tranzacții de plată. Cu excepția cazului în care legea ne interzice să furnizăm o astfel de notificare, vă vom notifica, în modul pe care îl considerăm cel mai adecvat în circumstanțele respective, cu privire la refuzul accesului și, cu excepția cazului în care legea ne interzice să furnizăm astfel de motive, motivele refuzului înainte de refuzul accesului, cu excepția cazului în care nu este posibil în mod rezonabil să facem acest lucru, caz în care vă vom notifica cât mai curând posibil. Confirmați că este posibil să ni se solicite să raportăm incidentul autorității competente relevante, precizând detaliile cazului și motivele pentru care luăm măsuri.  
Recunoașteți și sunteți de acord că este responsabilitatea dumneavoastră, și nu a TPP-ului relevant, să ne notificați cu privire la orice transfer de fonduri neautorizat sau executat incorect sau orice transfer de fonduri neexecutat sau executat defectuos, în conformitate cu prezentul Acord, chiar dacă transferul de fonduri relevant a fost inițiat prin intermediul unui TPP, și, de asemenea, că putem ignora o astfel de notificare primită de la un TPP.

Declarații

Încărcările de fonduri, plățile primite, plățile trimise și retragerile de fonduri sunt afișate în istoricul tranzacțiilor online, împreună cu data primirii sau transmiterii (data valutei debitării) și, dacă este cazul, orice curs de schimb utilizat. Fiecare tranzacție primește un cod unic de tranzacție și este afișată în istoricul tranzacțiilor. Nu vom modifica informațiile afișate în istoricul tranzacțiilor dvs. online. Trebuie să menționați acest ID de tranzacție atunci când comunicați cu noi în legătură cu o anumită tranzacție.
Ar trebui să verificați regulat istoricul tranzacțiilor. Trebuie să raportați orice nereguli sau să clarificați orice întrebări pe care le aveți cât mai curând posibil, contactând serviciul de Asistență pentru clienți.

Plățile incorecte și neautorizate

Executarea incorectă
Dacă am executat în mod incorect o plată în sau din contul dvs., vom rambursa fără întârziere suma plății neexecutate sau executate defectuos și, dacă este cazul, vă vom restabili contul la starea în care ar fi fost dacă plata defectuoasă nu ar fi avut loc, sub rezerva celorlalte prevederi ale acestei secțiuni.
Nu vom fi răspunzători față de dvs. pentru executarea corectă a unei plăți dacă prestatorul de servicii de plată al destinatarului (beneficiarul plății) a primit plata. 
Nu vom fi răspunzători față de dvs. pentru neexecutarea sau executarea defectuoasă a unei operațiuni de plată dacă ne-ați dat detalii de plată greșite, însă vom depune eforturi rezonabile pentru a încerca să recuperăm fondurile implicate în operațiunea de plată. Este posibil să vă percepem costurile noastre rezonabile pentru acest lucru.
În cazul în care suntem răspunzători față de dvs. în conformitate cu secțiunea „Răspundere” din prezentul Acord de utilizare, sunteți îndreptățit să ne solicitați orice cheltuieli pentru care sunteți responsabil și orice dobândă pe care trebuie să o plătiți ca urmare a neexecutării sau a executării defectuoase sau tardive a unei operațiuni de plată pentru care suntem responsabil.
Indiferent de răspunderea noastră, la cererea dumneavoastră, vom depune eforturi imediate și gratuite pentru a urmări orice operațiune de plată neexecutată sau executată defectuos și vă vom notifica rezultatul.
Plăți neautorizate
Dacă există o plată din Cont pe care nu ați autorizat-o, vom rambursa suma plății neautorizate și, dacă este cazul, vă vom restabili Contul la starea în care ar fi fost dacă plata neautorizată nu ar fi avut loc, sub rezerva celorlalte dispoziții ale acestei secțiuni.
Dacă putem demonstra că ați acționat în mod fraudulos, nu vom fi răspunzători față de dvs. pentru plățile neautorizate din cont.
Dacă putem demonstra că ați fost extrem de neglijent în păstrarea în siguranță a detaliilor dvs. de securitate, nu vom fi răspunzători față de dvs. pentru plățile neautorizate din contul dvs., cu excepția cazului în care:
 1. pierderile au avut loc după ce ne-ați notificat cu privire la compromiterea detaliilor de conectare la Contul dvs. sau a oricărui dispozitiv utilizat de dvs. pentru a accesa serviciile noastre;
 2. nu v-am furnizat un mijloc de notificare cu privire la compromiterea detaliilor de conectare la cont sau a oricărui dispozitiv utilizat de dvs. pentru a accesa serviciile noastre; sau
 3. eram obligați să aplicăm o autentificare puternică a clientului atunci când a fost efectuată operațiunea de plată neautorizată și nu am făcut acest lucru.
Veți fi răspunzător pentru primii 50 de euro pentru orice pierderi suferite în legătură cu operațiunile de plată neautorizate care rezultă din compromiterea detaliilor dvs. de securitate. Nu veți fi răspunzător pentru primii 50 de euro din pierderile suferite în legătură cu operațiunile de plată neautorizate în cazul în care:
 1. nu ați fi putut ști că detaliile dvs. de securitate au fost compromise în momentul în care au fost utilizate în mod greșit; sau
 2. detaliile dvs. de securitate au fost compromise ca urmare a unor acțiuni întreprinse de angajații sau agenții noștri.
Trebuie să ne anunțați fără întârzieri nejustificate, contactând serviciul de Asistență pentru clienți, în cazul în care vă dați seama de pierderea, furtul, însușirea necorespunzătoare sau utilizarea neautorizată a datelor de conectare la contul dvs. sau a oricărui dispozitiv pe care îl utilizați pentru a vă accesa contul.
În cazul în care suntem răspunzători față de dvs. în conformitate cu secțiunile aplicabile din prezentul Acord de utilizare, vă vom rambursa suma plății neautorizate cât mai curând posibil și nu mai târziu de sfârșitul zilei lucrătoare după ce am luat cunoștință de plata neautorizată. 
Nu vă vom oferi o rambursare dacă nu ne aduceți la cunoștință o plată neautorizată sau o tranzacție executată incorect, fără întârzieri nejustificate și, în orice caz, în termen de treisprezece (13) luni de la data tranzacției, cu excepția cazului în care nu am reușit să vă trimitem informațiile referitoare la tranzacție, pe care ar fi trebuit să vi le trimitem.
Dacă nu sunteți un consumator sau o microîntreprindere, așa cum este definită în PSR, sunteți de acord că nu vom oferi o rambursare dacă nu ne aduceți la cunoștință o plată neautorizată sau o tranzacție executată incorect, fără întârzieri nejustificate și, în orice caz, în termen de șase (6) luni de la data tranzacției.

Comisioane

Nu impunem comisioane sau taxe pentru deschiderea și operarea unui Cont și pentru utilizarea serviciilor noastre. Cu toate acestea, rețineți că este posibil să vi se aplice alte cheltuieli, impozite sau taxe care nu sunt percepute de noi și/sau care nu vor fi plătite prin intermediul nostru. Sunteți responsabil pentru plata acestor cheltuieli, impozite și taxe acolo unde acestea se aplică. Este responsabilitatea dvs. să stabiliți ce impozite, dacă există, se aplică plăților pe care le efectuați sau încasați și este responsabilitatea dvs. să colectați, să raportați și să remiteți suma corectă a impozitului către autoritățile fiscale corespunzătoare. Dacă ni se solicită să reținem impozite, este posibil să deducem aceste impozite din sumele datorate în alt mod și să le plătim autorității competente.  

Răspunderea

Sub rezerva secțiunilor aplicabile din prezentul Acord de utilizare, vom fi responsabili pentru orice pierdere suferită de dvs. ca urmare a încălcării de către noi a prezentului Acord de utilizare, însă nu suntem responsabili pentru pierderile pe care le-ați putea suferi:
 1. în cazul în care nu ne putem îndeplini obligațiile care ne revin în temeiul prezentului Acord de utilizare din cauza unor circumstanțe anormale și imprevizibile, care nu pot fi controlate în mod rezonabil de noi, ale căror consecințe ar fi fost inevitabile în ciuda tuturor eforturilor depuse în sens contrar; sau
 2. din cauza obligațiilor noastre în temeiul legilor și reglementărilor aplicabile.
De asemenea, nu vom fi răspunzători pentru:
 1. întreruperea activității;
 2. pierderea veniturilor, reputației, fondului comercial, oportunităților sau economiilor anticipate; sau
 3. orice pierdere sau daună care nu rezultă direct din încălcarea de către noi a prezentului Acord de utilizare.
Vom depune eforturi rezonabile pentru a vă pune la dispoziție Contul și serviciile, dar nu vom fi răspunzători față de dvs. pentru nicio pierdere sau daună apărută dacă acestea nu sunt disponibile în orice moment sau dacă accesul este întrerupt.
Nicio dispoziție din prezentul Acord de utilizare nu are ca scop și nici nu va avea ca efect excluderea sau limitarea răspunderii noastre pentru deces sau vătămare corporală cauzată de neglijența noastră, fraudă sau declarații frauduloase sau orice altă răspundere care nu poate fi limitată sau exclusă în conformitate cu legislația aplicabilă.

Reclamații

Dacă doriți să depuneți o reclamație, vă rugăm să ne comunicați acest lucru prin contactarea serviciului de Asistență pentru clienți, astfel încât să putem investiga circumstanțele pentru dvs. Trebuie să indicați în mod clar că ne adresați o reclamație. Acest lucru ne ajută să distingem o reclamație de o interogare. Ne vom strădui să tratăm rapid și corect orice reclamație, în conformitate cu obligațiile care ne revin în temeiul legislației aplicabile. De asemenea, la cerere, vă putem oferi detalii suplimentare privind procedura noastră de reclamații. 
Dacă sunteți un consumator și nu vă soluționăm reclamația în mod satisfăcător, o puteți trimite Ombudsmanului pentru servicii financiare și pensii. Puteți contacta Ombudsmanul pentru servicii financiare și pensii la telefon +353 1 567 7000, prin poștă la The Financial Services and Pensions Ombudsman, Lincoln House, Lincoln Place, Dublin 2,D02 VH29, Irlanda; sau prin e-mail la: info@fspo.ie.  În sensul plângerilor adresate Ombudsmanului pentru Servicii Financiare și Pensii, consumatorul include, de asemenea, orice comerciant individual, societate în nume colectiv sau persoană juridică care are o cifră de afaceri anuală de 3 milioane de euro sau mai mică (fără a aduce atingere clasificării ca și client comercial în temeiul prezentului Acord).
Pentru informații suplimentare, vă rugăm să consultați https://www.fspo.ie/make-a-complaint/
Dacă doriți să raportați o presupusă încălcare reală sau potențială în temeiul Regulamentelor Uniunii Europene (privind serviciile de plată) din 2018, raportul poate fi trimis sub formă de divulgare protejată către CBI utilizând următoarele metode:
Telefon: 1890 130014: La apeluri se răspunde de luni până vineri între orele 9:30 - 17:00
Poștă: PSD2 Disclosures Desk, Central Bank of Ireland, PO Box 11517, Spencer Dock, Dublin 1, D01 W920.
Vă rugăm să vă asigurați că „Presupusa încălcare a PSD2” se află în subiectul corespondenței dvs. cu Banca Centrală.

Modificări aduse Acordului de utilizare

Putem, în orice moment și sub rezerva legislației aplicabile, să modificăm sau să ștergem orice prevedere sau să adăugăm dispoziții noi la prezentul Acord de utilizare (o „Modificare”). 
Putem anticipa unele dintre motivele pentru care ar fi corect să modificăm acest Acord de utilizare și să le enumerăm mai jos, dar, deoarece nu putem prevedea cu exactitate motivul pentru care ar putea fi necesar să modificăm acest Acord de utilizare, este posibil să efectuăm modificări și din motive care nu sunt enumerate mai jos. 
Putem aduce o modificare acestui Acord de utilizare din orice motiv (inclusiv din următoarele motive), orice modificare fiind un răspuns rezonabil și proporțional la o modificare care ne afectează sau despre care credem în mod rezonabil că ne va afecta:
 1. din cauza unei modificări a legilor sau reglementărilor aplicabile (inclusiv a orientărilor din domeniu și a codurilor de practică și a deciziilor Ombudsmanului pentru servicii financiare și pensii, ale unei autorități de reglementare sau instanțe) sau a sistemelor de plăți în general. De exemplu, este posibil să fim nevoiți să modificăm cerințele de păstrare a siguranței Contului dvs. pentru a respecta standarde noi, mai ridicate, stabilite prin lege;
 2. în cazul în care modificarea vă aduce beneficii, de exemplu, atunci când introducem noi produse sau servicii sau le îmbunătățim pe cele existente;
 3. pentru a reflecta o modificare a costurilor noastre de gestionare a contului dvs. sau de furnizare a serviciilor sau pentru a modifica modul în care sunt percepute taxele pentru servicii și produse (pentru a reflecta modul în care utilizatorii le utilizează), de exemplu, prin introducerea unei noi taxe;
 4. evoluții tehnologice (sau evoluții preconizate) (inclusiv sistemele utilizate pentru desfășurarea activității) sau ca răspuns la posibilele riscuri la adresa securității Contului dvs., de exemplu, prin modificarea pașilor de securitate pe care trebuie să îi urmați pentru a accesa Contul dvs. sau pentru a utiliza serviciile noastre; sau
 5. pentru a răspunde la orice altă modificare care ne afectează, dacă este corect să vă transmitem efectele modificării, de exemplu, pentru a reflecta evoluțiile din domeniul plăților transfrontaliere.
Putem face Modificări din orice alt motiv pe care nu îl putem prevedea, de exemplu, pentru a răspunde la schimbări în rândul concurenților noștri care afectează modul în care dorim să vă furnizăm serviciile noastre. 
Vă vom oferi un preaviz de minimum două (2) luni cu privire la orice modificare înainte de efectuarea modificării. Modificarea propusă va intra în vigoare automat la data menționată în notificarea noastră, cu excepția cazului în care ne spuneți că doriți să reziliați acest Acord de utilizare înainte de data la care o astfel de modificare intră în vigoare. Nu vom percepe taxe de reziliere dacă reziliați acest Acord de utilizare în aceste circumstanțe. Dacă nu vă opuneți înainte de data intrării în vigoare a unei astfel de modificări, se va considera că ați fost de acord cu această modificare. 
Putem alege să vă informăm cu privire la orice modificări efectuate în temeiul dispoziției de mai sus prin e-mail sau prin intermediul Contului dvs. sau în orice alt mod permis de legislația aplicabilă.

Rezilierea

Putem oricând să vă reziliem Contul fără notificare, dacă:
 1. încălcați orice condiție a prezentului Acord de utilizare sau orice altă condiție aplicabilă anumitor servicii care fac obiectul unor termeni și condiții separate;
 2. încălcați sau avem motive să credem că încălcați orice lege sau reglementare aplicabilă utilizării de către dvs. a serviciilor noastre; sau
 3. avem motive să credem că sunteți implicat în vreun fel în activități frauduloase, spălare de bani, finanțare a terorismului sau alte activități infracționale.
Putem rezilia Contul dvs. sau orice serviciu de plată asociat cu acesta din orice motiv, oferindu-vă un preaviz de două (2) luni. 
Puteți rezilia contul dvs. deschis la noi în orice moment. 
Acest Acord de utilizare încetează automat în momentul rezilierii Contului dvs.
Împreună cu o notificare de reziliere sau în orice moment după aceea, vă putem oferi instrucțiuni rezonabile cu privire la modul de retragere a fondurilor rămase în contul dvs.

Date

Sunteți de acord în mod explicit cu accesarea, procesarea și păstrarea oricăror informații pe care ni le furnizați, în scopul furnizării serviciilor de plată către dvs. Acest lucru nu afectează drepturile și obligațiile noastre respective în temeiul legislației privind protecția datelor. Puteți retrage acest consimțământ prin închiderea Contului. Dacă vă retrageți consimțământul în acest mod, vom înceta să utilizăm datele dvs. în acest scop, dar putem continua să prelucrăm datele dvs. în alte scopuri în cazul în care avem alte motive legale pentru a face acest lucru, cum ar fi în cazul în care suntem obligați prin lege să păstrăm înregistrări ale tranzacțiilor.
Prelucrarea datelor dvs. este guvernată de Politica noastră de confidențialitate, care poate fi găsită pe site-ul nostru web și în Aplicația mobilă. Prin acceptarea acestui Acord de utilizare, sunteți de asemenea de acord cu termenii Politicii noastre de confidențialitate. Trebuie să tipăriți și să păstrați o copie a Politicii de confidențialitate împreună cu acest Acord de utilizare.

Diverse

Putem cesiona drepturile și obligațiile care ne revin în temeiul prezentului Acord de utilizare unei alte societăți în orice moment, anunțându-vă printr-o notificare scrisă cu 2 (luni) în prealabil. Dacă facem acest lucru, drepturile dvs. în temeiul prezentului Acord de utilizare nu vor fi afectate. 
Putem subcontracta oricare dintre obligațiile noastre în temeiul prezentului Acord de utilizare. Nu aveți dreptul să vindeți, să cesionați sau să transferați niciunul dintre drepturile sau obligațiile care vă revin în temeiul prezentului Acord de utilizare.
În cazul în care orice prevedere a prezentului Acord de utilizare este considerată nulă sau inaplicabilă în conformitate cu legislația aplicabilă, toate celelalte prevederi ale prezentului Acord de utilizare vor fi în continuare valabile și aplicabile. 
Împreună cu Politica de confidențialitate, acest Acord de utilizare constituie întregul acord dintre dvs. și noi referitor la Contul dvs. și la servicii și înlocuiește orice alt acord prealabil dintre dvs. și noi referitor la Contul dvs. și la servicii. Pentru utilizarea serviciilor suplimentare, este posibil să trebuiască să acceptați termeni și condiții suplimentare, așa cum v-au fost notificate atunci când transmiteți ordine sau utilizați astfel de servicii.
Nicio terță parte care nu este parte la prezentul Acord de utilizare nu are dreptul de a pune în aplicare oricare dintre dispozițiile prezentului Acord de utilizare.

Legea aplicabilă și jurisdicția

Acest Acord de utilizare este guvernat de legile Irlandei și supus jurisdicției neexclusive a instanțelor irlandeze, cu excepția cazurilor în care legile obligatorii ale țării în care aveți domiciliul vă sunt mai favorabile decât legislația irlandeză, caz în care vă puteți exercita orice drepturi pe care le aveți în temeiul legilor obligatorii ale țării în care aveți domiciliul.

The most trusted crypto-native finance platform

Create a free Gemini account in minutes