Back to all legal agreements

GDAL User Agreement - Romanian

Last updated: October 24, 2022


ACORD DE UTILIZARE GEMINI

Bine ați venit pe Gemini!

Bine ați venit! Vă mulțumim că ați accesat Gemini.
Prezentul acord de utilizare („Acordul de utilizare”) este un contract încheiat între dvs. și Gemini Digital Assets Limited (număr de înregistrare 698251), o societate privată înființată în Irlanda, cu sediul social la adresa 70 Sir John Rogerson's Quay, Dublin 2 („Societatea” sau „Gemini Digital Assets”) și se aplică utilizării de către dvs. a Gemini Digital Assets pentru custodia, cumpărarea, vânzarea și transferul de active virtuale.
Înainte de a vă înregistra la Gemini Digital Assets și de a accesa sau utiliza oricare dintre serviciile noastre, trebuie să citiți, să fiți de acord și să acceptați toți termenii și condițiile conținute în acest Acord de utilizare, precum și în Politica noastră de confidențialitate. Prin urmare, trebuie să citiți cu atenție acest Acord de utilizare și să vă asigurați că înțelegeți termenii și condițiile cuprinse în acesta. Dacă nu înțelegeți oricare dintre termenii și condițiile cuprinse în acest Acord de utilizare, vă rugăm să ne contactați înainte de a vă înregistra și de a accesa sau utiliza serviciile noastre. Rețineți, de asemenea, că pot exista termeni sau condiții specifice care vi se aplică în calitate de utilizator într-o anumită jurisdicție, așa cum sunt detaliate în prezentul document.

Despre noi

Gemini Digital Assets Limited (număr de înregistrare 698251) oferă servicii virtuale de schimb și custodie de active. Gemini Digital Assets Limited este înregistrată la Banca Centrală a Irlandei ca furnizor de servicii de active virtuale și respectă Legea Justiției Penale din 2010 (spălarea banilor și finanțarea terorismului), cu modificările ulterioare („CJA”), cu numărul de referință C453651. GDAL este, de asemenea, înregistrată în anumite alte jurisdicții din SEE, iar autoritățile respective sunt disponibile aici, în link-ul țării respective din SEE. Dacă GDAL este înregistrată într-o țară, autoritatea de înregistrare va fi identificată în link-ul țării.
Serviciile de schimb și custodie a cripto-activelor furnizate de Gemini Digital Assets Limited nu vor atrage aceleași protecții de reglementare ca și serviciile furnizate de Gemini Payments Limited. În special, nu veți putea apela la Ombudsmanul pentru servicii financiare și pensii în cazul unei plângeri referitoare la Gemini Digital Assets Limited.

Despre Gemini Payments Limited

Gemini Payments Limited, care își desfășoară activitatea sub denumirea de Gemini, este reglementată de Banca Centrală a Irlandei sub numărul de referință C432664. Gemini Payments este o societate emitentă de bani electronici și prestatoare de servicii de plată aferente. Acestea sunt activități reglementate în Irlanda. Aceste servicii fac obiectul unui acord de utilizare separat între dvs. și Gemini Payments.
Informații suplimentare despre Banca Centrală a Irlandei pot fi obținute la www.centralbank.ie. Puteți vedea înregistrarea Gemini Payments pe registers.centralbank.ie.   

Definiții

În cazul în care cuvintele sunt utilizate cu majuscule în prezentul Acord de utilizare, acestea au următorul înțeles:
„Cont” înseamnă contul de cripto-active pe care îl deschideți la noi prin intermediul site-ului web și/sau al aplicației mobile, care urmează să fie operat și utilizat de dvs. în conformitate cu prezentul Acord de utilizare.
„Zi lucrătoare” înseamnă orice zi, cu excepția unei sâmbete, a unei duminici, a unei sărbători legale sau a unei zile nebancare din Irlanda.
„CBI” înseamnă Banca Centrală a Irlandei, a cărei adresă este New Wapping Street, North Wall Quay, Dublin 1, D01 F7X3; informații suplimentare privind CBI pot fi obținute de pe site-ul web al CBI, la adresa https://www.centralbank.ie/home.
„Cripto-activ” înseamnă un cripto-activ (denumit și „criptomonedă”, „monedă virtuală”, „monedă digitală”, „activ virtual” sau „produs virtual”), cum ar fi bitcoin sau ether, care este o reprezentare digitală a valorii bazată pe (sau construită pe) un protocol criptografic al unei rețele de calculatoare.
„Asistență pentru clienți” înseamnă serviciul nostru dedicat clienților, care poate fi contactat la adresa support@gemini.com.
„Lista de comisioane” înseamnă, în mod colectiv, Lista de comisioane pentru datele de piață, Lista de comisioane pentru aplicația web, Lista de comisioane pentru aplicația mobilă, Lista de comisioane ActiveTrader, Lista de comisioane API, Lista de comisioane pentru conectivitate, Lista de comisioane pentru custodie, Lista de comisioane pentru transfer și orice altă listă de comisioane asociată produselor și serviciilor Gemini.
„Gemini Payments” înseamnă Gemini Payments Limited (număr de înregistrare 698251) cu sediul social la adresa 70 Sir John Rogerson's Quay, Dublin 2.
„Gemini Digital Assets” înseamnă Gemini Payments Limited (număr de înregistrare 698251) cu sediul social la adresa 70 Sir John Rogerson's Quay, Dublin 2.
„Aplicație mobilă” înseamnă aplicația mobilă Gemini, care poate fi descărcată gratuit din Apple App Store și Google Play Store.
„Preț practicat pe piață” înseamnă prețul unui cripto-activ calculat utilizând prețul mediu ponderat în funcție de volum, exprimat în dolari americani, în interval de 24 de ore, calculat de Gemini începând cu ora 16:00.
„Politica de confidențialitate” înseamnă politica Gemini care reglementează prelucrarea datelor cu caracter personal, care este disponibilă pe site-ul web și în aplicația mobilă, cu modificările ulterioare.
„Acord de utilizare” înseamnă prezentul Acord de utilizare, publicat pe site-ul web și în aplicația mobilă și care poate fi modificat periodic.
„Noi”, „nouă”, „ale noastre” înseamnă Gemini.
„Site web” înseamnă site-ul web disponibil la adresa www.gemini.com.
„Dumneavoastră”, „ale dumneavoastră” înseamnă dumneavoastră, persoana fizică în numele căreia este deschis și întreținut Contul.

Comunicare

Acest Acord de utilizare vă este furnizat și încheiat în limba engleză. Sunteți de acord că putem comunica cu dvs. în limba engleză sau, dacă este necesar în conformitate cu legislația aplicabilă, în limba țării în care aveți domiciliul. Orice traducere a prezentului Acord sau a altor documente este furnizată numai pentru confortul dvs., în măsura permisă de legislația aplicabilă. În cazul oricărei neconcordanțe și sub rezerva permanentă a legislației aplicabile, versiunea în limba engleză a prezentului Acord sau a altor documente va prevala, iar limba engleză va guverna interpretarea acestuia.
Păstrați o copie a acestui Acord de utilizare în evidențele dvs. Puteți vizualiza o copie actualizată a acestui Acord de utilizare în orice moment pe site-ul web și în aplicația mobilă. De asemenea, ne puteți solicita în orice moment o copie a acestui Acord de utilizare, contactând serviciul de Asistență pentru clienți.
Ne puteți contacta prin intermediul serviciului de Asistență pentru clienți.
Dacă vă contactăm în legătură cu acest Acord de utilizare, cu Contul dvs. sau cu serviciile noastre, vom utiliza cele mai recente date de contact pe care ni le-ați furnizat. Trebuie să vă actualizați datele personale în Cont.
De obicei, vă vom contacta prin e-mail. În acest scop, trebuie să aveți, în permanență, cel puțin o adresă de e-mail validă în profilul dvs. de Cont. Trebuie să verificați mesajele primite în mod regulat și frecvent. E-mailurile pot conține linkuri către informații suplimentare aflate pe site-ul nostru web sau în aplicația mobilă.
Dacă trimitem un e-mail la adresa de e-mail înregistrată pentru Contul dvs., sunteți de acord și înțelegeți că aceasta constituie o notificare scrisă („Notificare scrisă”) din partea noastră către dvs. Dacă trimiteți un e-mail la support@gemini.com, aceasta constituie o notificare scrisă din partea dvs. către noi. Pentru toate notificările făcute prin e-mail, data primirii este considerată a fi data transmiterii.
În cazul în care legislația ne impune să vă furnizăm informații pe un suport durabil, fie vă vom trimite un e-mail (cu sau fără o atașare), fie vă vom trimite o notificare prin care veți putea accesa informațiile de pe site-ul nostru web într-un mod care vă permite să păstrați informațiile în format tipărit sau în alt format care poate fi păstrat de dvs. permanent pentru referințe viitoare. Vă recomandăm să păstrați exemplare ale tuturor comunicărilor pe care vi le trimitem sau pe care vi le punem la dispoziție.
Pentru a vizualiza e-mailurile, aveți nevoie de un computer cu software de e-mail care poate afișa e-mailuri în format HTML. De asemenea, vă putem trimite atașări în Portable Document Format („PDF”) pentru care aveți nevoie de Acrobat Reader de la Adobe, care poate fi descărcat gratuit de pe site-ul web Adobe.
Nu vă vom trimite niciodată e-mailuri cu fișiere executabile atașate sau cu linkuri către fișiere executabile. Dacă primiți un e-mail cu astfel de atașări, ar trebui să ștergeți mesajul fără să faceți clic pe atașare. Dacă nu sunteți sigur (ă) dacă o comunicare provine de la noi, vă rugăm să contactați serviciul de Asistență pentru clienți.
În afară de comunicarea prin e-mail, vă putem contacta prin scrisori sau telefonic, dacă este cazul. Dacă utilizați orice servicii mobile, este posibil, de asemenea, să comunicăm cu dvs. prin SMS. Orice comunicare sau notificare trimisă prin poștă va fi considerată ca fiind primită în termen de trei zile de la data trimiterii prin poștă în Irlanda sau în termen de cinci zile de la data trimiterii prin poștă în cazul poștei internaționale. Orice comunicare sau notificare trimisă prin SMS va fi considerată ca fiind primită în aceeași zi.

Contul dvs. Gemini

Contul dvs. este un cont de cripto-active care vă permite să dețineți, să gestionați și să transferați soldurile dvs. de cripto-active în conformitate cu acest Acord de utilizare. Este posibil să dețineți unul sau mai multe Conturi, fiecare corespunzând unui cripto-activ diferit pe care Gemini îl pune la dispoziție periodic.
Crearea contului dvs. este condiționată de deschiderea unui cont de bani electronici la Gemini Payments Limited. Contul dvs. de bani electronici este supus unor termeni și condiții separate care se regăsesc în acordul de utilizare Gemini Payments Limited.
Înregistrarea contului
Pentru a utiliza serviciile noastre, trebuie mai întâi să deschideți un cont prin înregistrarea detaliilor dvs. pe site-ul nostru web sau în aplicația mobilă. Ca parte a procesului de înregistrare, va trebui să acceptați acest Acord de utilizare și Politica noastră de confidențialitate și să dețineți capacitatea legală de a le accepta. Dacă solicitați servicii suplimentare, vi se poate solicita să acceptați termeni și condiții suplimentare.
Trebuie să aveți cel puțin 18 ani pentru a deschide un cont și a utiliza serviciile noastre. Prin deschiderea unui cont, declarați că aveți cel puțin 18 ani. Acest lucru nu se aplică produselor pentru care am stabilit o limită de vârstă diferită. Este posibil să vă solicităm în orice moment să furnizați dovezi privind vârsta dvs.
Puteți deschide un singur Cont, cu excepția cazului în care aprobăm în mod explicit deschiderea de Conturi suplimentare.
Puteți deschide un cont numai dacă sunteți rezident al unei jurisdicții în care Gemini își poate desfășura activitatea. Prin deschiderea unui Cont, ne declarați și garantați că deschiderea unui Cont nu încalcă nicio lege sau reglementare aplicabilă în cazul dvs.
Nu puteți deschide un cont dacă locuiți în anumite jurisdicții. Putem decide, la discreția noastră exclusivă, să ne întrerupem și să ne restricționăm serviciile în orice jurisdicție, în orice moment și fără notificare prealabilă.
Pentru a fi considerat client Gemini („Client Gemini”), trebuie să finalizați programul nostru AML/CTF. Dacă doriți să oferiți acces la contul dvs. unei alte persoane sau instituții, această persoană sau instituție trebuie să se înregistreze ca utilizator autorizat al contului dvs. și să finalizeze cu succes programul nostru AML/CTF. Sunteți de acord că nu veți permite niciunei persoane care nu a finalizat cu succes programul nostru AML/CTF să vă acceseze sau să vă utilizeze contul. Sub rezerva programului nostru AML/CTF, (i) soțul/soția sau partenerul/partenera dvs. poate fi un utilizator autorizat al contului dvs. și (ii) un cont poate fi deschis în numele unei instituții de către un beneficiar real și/sau un reprezentant desemnat al instituției respective. Procedând astfel, garantați și sunteți de acord că sunteți un beneficiar real și/sau reprezentant desemnat al instituției. Prin prezenta, ne autorizați pe noi sau un furnizor de servicii terț, să luăm toate măsurile pe care le considerăm necesare pentru a vă verifica și autentifica identitatea, pentru a confirma informațiile pe care le trimiteți cu privire la contul dvs. bancar conectat și pentru a lua toate măsurile pe care le considerăm necesare pe baza rezultatelor. În măsura în care doriți mai multe informații despre finalizarea programului nostru AML/CTF sau despre adăugarea unei alte persoane în contul dvs., vă rugăm să trimiteți un e-mail la compliance@gemini.com.
În timpul procesului de înregistrare, vi se va solicita să:
 1. furnizați detalii personale și documente justificative (inclusiv numele dvs. complet, adresa de reședință și codul poștal, numărul de telefon mobil, adresa de e-mail, data nașterii și anumite forme de identificare) și alte dovezi pe care vă putem solicita să le furnizați, astfel încât să vă putem verifica identitatea;
 2. utilizați adresa de e-mail ca nume de utilizator atunci când vă configurați contul;
 3. alegeți o parolă care îndeplinește cerințele noastre minime de securitate;
 4. introduceți un cod de autentificare în doi factori trimis de Gemini pe dispozitivul dvs. mobil;
 5. validați adresa dvs. de e-mail; și
 6. citiți și să acceptați acest Acord de utilizare și Politica de confidențialitate.
Toate informațiile pe care le furnizați în timpul procesului de înregistrare a contului sau în orice moment ulterior trebuie să fie adevărate, exacte și actualizate. După ce primim și aprobăm cererea dvs., vă vom trimite o confirmare pe adresa dvs. de e-mail.
Gestionarea contului
Sub rezerva finalizării satisfăcătoare a procesului de înscriere stabilit în secțiunea „Înregistrarea contului” de mai sus, puteți începe să vă gestionați contul și să utilizați serviciile noastre de cripto-active prin intermediul site-ului web și/sau al aplicației mobile.
Trebuie să vă asigurați că informațiile înregistrate în Contul dvs. sunt adevărate, exacte și actualizate în orice moment și nu vom fi răspunzători pentru nicio pierdere care decurge din faptul că nu ați făcut acest lucru. Vă putem solicita în orice moment să confirmați exactitatea informațiilor dvs. sau să furnizați documente sau alte dovezi.
Accesul la cont
Sunteți de acord să nu acordați nimănui acces la contul dvs., cu excepția celor descrise în prezentul document. Vi se permite să vă accesați contul numai utilizând datele de conectare la cont și alte forme necesare de autentificare. Pentru a vă păstra Contul în siguranță, solicităm autentificarea multi-factor. Prin urmare, trebuie să utilizați cel puțin două forme de autentificare atunci când vă accesați contul și efectuați anumite operațiuni în contul dvs.
Formele de autentificare multi-factor, în plus față de datele dvs. de conectare, pot include simboluri de verificare transmise prin serviciul de mesaje scurte („SMS”) sau printr-o aplicație de autentificare în doi factori („2FA”) specificată și acceptată. Dacă alegeți să instalați și să utilizați o aplicație 2FA pe un dispozitiv (de exemplu, telefon sau tabletă) pe care sistemul de operare a fost modificat în vreun fel, faceți acest lucru pe propriul risc. Aceasta include, dar nu se limitează la, un dispozitiv „deblocat prin rooting” (Android) sau „jailbreak” (iOS). Ne rezervăm dreptul, la discreția noastră exclusivă, de a interzice accesul de la sau prin orice dispozitiv pe care sistemul de operare a fost sau este suspectat de a fi fost modificat. Sunteți de acord că, pentru a ne ajuta să vă autentificăm, putem furniza datele dvs. 2FA unui furnizor de servicii terț.
Sunteți de acord că datele de conectare și orice alte forme necesare de autentificare, după caz, au fost alese de dvs., când este cazul. De asemenea, sunteți de acord să păstrați datele de conectare și orice alte forme de autentificare necesare, inclusiv cheile interfeței de programare a aplicației (API), confidențiale și separate unele de altele, precum și separate de orice alte informații sau documente referitoare la contul dvs.
Sunteți de acord și înțelegeți că sunteți singurul responsabil (și nu ne veți considera pe noi responsabili) pentru gestionarea, monitorizarea și menținerea securității datelor dvs. de conectare și a oricăror alte forme necesare de autentificare, inclusiv cheile API. De asemenea, sunteți de acord și înțelegeți că nu suntem responsabili (și nu ne veți considera pe noi responsabili) pentru accesarea sau utilizarea neautorizată a Contului dvs.
Dacă observați orice activitate neautorizată sau suspectă în contul dvs., vă rugăm să ne trimiteți un e-mail la support@gemini.com saufraud@gemini.com și să ne anunțați imediat.
Istoricul contului
Istoricul tranzacțiilor („Istoricul tranzacțiilor”) este întotdeauna disponibil în Gemini. Istoricul tranzacțiilor conține toate activitățile dvs. de tranzacționare, inclusiv tranzacțiile în așteptare, depunerile și retragerile, precum și soldurile dvs.; cu toate acestea, rețineți că nicio informație din Istoricul tranzacțiilor nu ar trebui să fie tratată ca o evaluare.
Facem eforturi rezonabile din punct de vedere comercial pentru a ne asigura că informațiile conținute în notificările pe care vi le trimitem și în Istoricul tranzacțiilor sunt corecte și de încredere; cu toate acestea, vă rugăm să înțelegeți că uneori pot apărea erori și că astfel de erori nu au niciun impact asupra mijloacelor și rezultatelor reale ale unei anumite tranzacții.
Orice tranzacție listată în Istoricul tranzacțiilor sau altă comunicare, inclusiv, dar fără a se limita la, chitanțele trimise la adresa dvs. de e-mail înregistrată, va fi considerată și tratată ca fiind autorizată și corectă, aprobată și confirmată de dvs., cu excepția cazului în care primim o notificare scrisă (așa cum este definită în prezentul document) în sens contrar, în termen de trei zile calendaristice de la data trimiterii comunicării.
Dacă doriți să accesați istoricul tranzacțiilor după închiderea contului dvs., va trebui să contactați serviciul de Asistență pentru clienți și să solicitați informațiile.
Revizuirea și confirmarea contului
Este important să înțelegeți că este responsabilitatea dvs. exclusivă să revizuiți Istoricul tranzacțiilor și orice notificări. De asemenea, înțelegeți că, în scopul revizuirii și confirmării, sunteți de acord să se considere că ați revizuit Istoricul tranzacțiilor și toate notificările cel puțin o dată pe lună. Dacă, din orice motiv, nu puteți face acest lucru sau nu primiți comunicările noastre, este responsabilitatea dvs. să ne trimiteți un e-mail la support@gemini.com și să ne anunțați imediat.
Înțelegeți că fiecare comunicare trimisă la adresa dvs. de e-mail înregistrată va fi considerată ca fiind corectă, aprobată și confirmată de dvs., cu excepția cazului în care primim o notificare scrisă în sens contrar în termen de trei zile calendaristice de la data la care a fost trimisă comunicarea.
Ne rezervăm dreptul de a efectua modificări ale Contului dvs., după cum este necesar și adecvat și la discreția noastră exclusivă, pentru a respecta legile și reglementările aplicabile sau pentru a asigura integritatea pieței. Pentru mai multe informații, consultați secțiunea „Politica privind tranzacțiile în mod clar eronate”.
Închiderea contului
Puteți închide oricare dintre conturile dvs. în orice moment. Sunteți de acord și înțelegeți că închiderea unui Cont nu va afecta drepturile și obligațiile asumate înainte de data închiderii Contului. Este posibil să vi se solicite fie să anulați, fie să finalizați toate ordinele deschise și, în conformitate cu dispozițiile prezentului Acord de utilizare, să furnizați instrucțiuni de transfer cu privire la contul în care să transferați cripto-activele rămase în contul dvs. Sunteți responsabil pentru orice comisioane, costuri, cheltuieli, taxe sau obligații (inclusiv, dar fără a se limita la, taxe pentru avocat și judiciare sau costuri de transfer de cripto-active) asociate cu închiderea contului dvs. În cazul în care costurile de închidere a Contului dvs. depășesc valoarea din Contul dvs., veți fi responsabil pentru rambursarea noastră. Nu puteți închide niciunul dintre conturile dvs. pentru a evita plata oricăror comisioane datorate sau pentru a evita orice examinare legată de programul nostru AML/CTF.
Suspendarea contului
Sunteți de acord și înțelegeți că avem dreptul de a (i) suspenda imediat Contul dvs. și toate conturile deținute în mod efectiv de dvs. și de orice membru al familiei dvs. sau pentru care sunteți reprezentant sau semnatar autorizat și, în cazul entităților, de orice afiliați (fiecare, un „Cont conex”), (ii) îngheța/bloca activele din toate aceste conturi și (iii) suspenda accesul dvs. la Gemini, până când se va lua o decizie, dacă suspectăm, la discreția noastră exclusivă, că dvs. și/sau oricare dintre aceste conturi încalcă:
 • Orice prevedere din prezentul Acord de utilizare;
 • Orice legi sau reglementări aplicabile;
 • Programul nostru AML/CTF; sau
 • Regulile noastre de conduită pe piață,
în orice moment de la deschiderea unui astfel de cont sau a unui Cont conex (fiecare, o „Încălcare a conduitei”).
De asemenea, sunteți de acord și înțelegeți că avem dreptul de a (i) suspenda imediat Contul dvs. și orice Cont conex, (ii) îngheța/bloca fondurile și activele din toate aceste conturi și (iii) vă suspenda accesul la Gemini până când se va lua o decizie, dacă:
 • Suntem obligați să facem acest lucru de către o autoritate de reglementare, un ordin judecătoresc, o citație a martorilor sau un ordin obligatoriu al unei autorități guvernamentale;
 • Contul sau Contul conex face obiectul unui litigiu, al unei anchete sau al unei proceduri guvernamentale în curs;
 • Contul sau Contul conex are un sold negativ din orice motiv;
 • Contul sau Contul asociat are un sold care trebuie echilibrat din orice motiv;
 • Credem că cineva încearcă să obțină acces neautorizat la conturi;
 • Considerăm că există o activitate neobișnuită în cont sau în contul conex;
 • Credem că utilizați Gemini, datele dvs. de conectare sau alte informații despre cont într-un mod neautorizat sau necorespunzător; sau
 • Contul sau Contul conex nu a fost accesat de cel puțin doi ani.
În cazul în care contul dvs. sau un cont conex a fost suspendat, veți fi notificat atunci când accesați Gemini. Putem, la discreția noastră exclusivă, să transmitem o notificare scrisă că v-a fost suspendat contul și putem, la discreția noastră exclusivă, să dezvăluim motivele suspendării, dacă acest lucru este permis de lege.
Investigații privind contul
Sunteți de acord și înțelegeți că avem dreptul de a investiga imediat Contul dvs. și orice Cont conex, dacă suspectăm, la discreția noastră exclusivă, că dvs. și/sau oricare dintre aceste conturi a comis o Încălcare a conduitei.
De asemenea, sunteți de acord și înțelegeți că avem dreptul să investigăm imediat Contul dvs. și orice Cont conex, dacă:
 • Suntem obligați să facem acest lucru de către o autoritate de reglementare, un ordin judecătoresc, o citație a martorilor sau un ordin obligatoriu al unei autorități guvernamentale;
 • Contul sau Contul conex este, sau are legătură cu orice cont care face care face obiectul unui litigiu, al unei anchete sau al unei proceduri guvernamentale în curs;
 • Contul sau Contul conex nu a fost accesat de cel puțin doi ani.
Putem, la discreția noastră exclusivă, să transmite o notificare scrisă că conturile dvs. fac obiectul unei anchete și putem, la discreția noastră exclusivă, să comunicăm natura generală a anchetei, dacă legea ne permite acest lucru.
În cazul în care suspectăm că un Cont sau un Cont conex a comis o Încălcare a conduitei care se referă la Regulile noastre de conduită pe piață, vom transmite o notificare scrisă și vom comunica natura generală a acuzațiilor, precum și prevederile specifice ale Regulilor noastre de conduită pe piață care par să fi fost încălcate. Veți avea dreptul să depuneți, în termen de șapte zile calendaristice de la data notificării, o declarație scrisă șefului nostru responsabil de conformitate, explicând de ce nu ar trebui luată nicio măsură disciplinară.
Sunteți de acord și înțelegeți că, la cererea noastră și în intervalul de timp desemnat de noi, dvs. și orice parte afiliată sunteți obligat să răspundeți în scris la orice întrebări și să furnizați orice documente și alte informații în legătură cu orice investigație inițiată în conformitate cu prezentul Acord de utilizare. Sunteți de acord și înțelegeți că nici dvs., nici vreo parte afiliată nu veți împiedica sau întârzia nicio investigație sau procedură desfășurată în temeiul prezentului Acord de utilizare și nici nu veți refuza să vă conformați oricărei solicitări formulate în temeiul prezentului Acord de utilizare.
În urma încheierii unei investigații, șeful nostru responsabil de conformitate va lua, la discreția sa exclusivă, o decizie bazată pe puterea doveditoare a probelor. Dacă o suspiciune de încălcare a conduitei se referă la Regulile noastre de conduită pe piață, șeful nostru responsabil de conformitate poate lua în considerare o varietate de factori pentru a evalua dacă comportamentul dvs. a încălcat Regulile noastre de conduită pe piață, inclusiv, dar fără a se limita la:
 • Dacă intenția dvs. a fost de a-i determina pe alții să tranzacționeze atunci când altfel nu ar fi făcut-o;
 • Dacă intenția dvs. a fost de a influența un preț și nu de a vă schimba poziția;
 • Dacă intenția dvs. a fost de a crea condiții de piață înșelătoare;
 • Condițiile de piață de pe piața(piețele) afectată (afectate) și de pe piețele conexe;
 • Efectul asupra altor participanți pe piață;
 • Modelul dvs. istoric de activitate;
 • Activitatea dvs. de introducere și anulare a ordinelor;
 • Mărimea ordinului(ordinelor) dvs. în raport cu condițiile pieței la momentul plasării ordinului(ordinelor) dvs.;
 • Mărime ordinului(ordinelor) dvs. în raport cu poziția dvs. și/sau capitalizarea;
 • Numărul de ordine;
 • Capacitatea dvs. de a gestiona riscul asociat cu ordinul(ordinele) dvs., în cazul în care este(sunt) executat(e) integral;
 • Durata în care ordinul(ordinele) dvs. a(au) fost expus(e) pe piață;
 • Durata și frecvența mesajelor care nu pot face obiectul unei acțiuni;
 • Poziția cozii sau prioritatea ordinului dvs. în registrul de ordine;
 • Prețurile licitațiilor, ofertelor și tranzacțiilor anterioare și ulterioare;
 • Modificarea celui mai bun preț de ofertă, a celui mai bun preț de cumpărare, a ultimului preț de vânzare sau a altui preț care rezultă din introducerea ordinului dvs.; și
 • Activitatea dvs. pe piețele conexe, inclusiv, dar fără a se limita la, Cboe Exchange, Inc. („Cboe”), Cboe BZX Exchange, Inc. („BZX”) și Cboe Futures Exchange, LLC („CFE”).
Sunteți de acord și înțelegeți că, în cazul în care se stabilește, la discreția noastră exclusivă, că un cont deținut de dvs. sau un cont conex a încălcat o conduită, avem dreptul de a închide orice astfel de conturi și de a lua toate măsurile necesare și adecvate în conformitate cu prezentul Acord de utilizare și/sau cu legile și reglementările aplicabile.
Căi de atac în caz de încălcare
Sunteți de acord și înțelegeți că, în cazul în care se stabilește, la discreția noastră exclusivă, că dvs., contul dvs. sau orice alt cont conex a comis o Încălcare a conduitei, avem dreptul de a debita din contul dvs. sau din orice alt cont conex (i) valoarea oricăror reduceri sau rabaturi pentru comisioanele de tranzacționare pe care dvs. sau titularul unui cont conex le-ați primit în legătură cu prezentul Acord de utilizare în orice moment după un an anterior datei la care am luat cunoștință de existența Încălcării conduitei și (ii) orice alte daune suferite de noi ca urmare a Încălcării conduitei. De asemenea, sunteți de acord și înțelegeți că, în cazul în care stabilim, la discreția noastră exclusivă, că ați conlucrat, coordonat și/sau colaborat cu orice alt utilizator pentru a comite o Încălcare a conduitei, dvs. și acel utilizator veți fi răspunzători în mod solidar pentru întreaga valoare a reducerilor de taxe de tranzacționare, a rabaturilor și/sau a daunelor la care avem dreptul în conformitate cu această subsecțiune și orice astfel de sume pot fi debitate, la discreția noastră exclusivă, din contul dvs., din contul acelui utilizator sau, în fiecare caz, din orice cont conex. Vom deduce orice astfel de sume din contul(conturile) de cripto-active. Vom retrage suficiente cripto-active calculate la Prețul practicat de piață. În plus, sunteți de acord și înțelegeți că, în mod alternativ, putem colecta o parte sau toate aceste sume prin compensarea lor cu orice sumă care vă este datorată de Gemini.
Desființarea contului
Sunteți de acord și înțelegeți că avem dreptul de a vă întrerupe accesul la Gemini și la orice Cont sau Cont conex în orice moment și din orice motiv și că, dacă facem acest lucru, drepturile și obligațiile dvs. în temeiul prezentului Acord de utilizare vor continua. De asemenea, sunteți de acord și înțelegeți că avem dreptul să luăm toate măsurile necesare și adecvate în temeiul prezentului Acord de utilizare și/sau al legilor și reglementărilor aplicabile. În cazul în care contul dvs. este reziliat, vă vom returna cripto-activele, mai puțin valoarea oricăror reduceri de comisioane de tranzacționare, rabaturi și/sau daune-interese la care avem dreptul în conformitate cu acest Acord de utilizare. În cazul în care contul dvs. nu mai face obiectul unei anchete, al unui ordin judecătoresc sau al unei citații, sunteți de acord să ne furnizați o adresă de cripto-active în termen de șapte (7) zile calendaristice de la primirea unei notificări scrise, astfel încât să vă putem returna restul de cripto-active. Dacă nu reușiți să faceți acest lucru, sunteți de acord că ni se permite să vindem orice cripto-active rămase pe piața liberă la un preț cu cel puțin 5% mai mic decât Prețul practicat de piață și să returnăm încasările (mai puțin orice reduceri de comisioane de tranzacționare, rabaturi și/sau daune la care avem dreptul) în orice cont bancar asociat de contul dvs.
Procedura legală
Sunteți de acord și înțelegeți că noi, precum și afiliații noștri, furnizorii de servicii, funcționarii, directorii, agenții, asociații în participațiune, angajații și reprezentanții acestora (denumiți în mod colectiv „Furnizorii de servicii Gemini”), putem respecta ordinele, inclusiv citațiile martorilor, din partea oricărei agenții guvernamentale, autorități de reglementare, agenții de aplicare a legii sau instanțe cu jurisdicție competentă, pe care oricare dintre noi, în mod rezonabil și cu bună-credință, le considerăm valabile. Noi și orice furnizor de servicii Gemini putem, dar nu suntem obligați, să vă notificăm despre o astfel de procedură prin comunicare electronică. Noi și orice furnizor de servicii Gemini vă putem percepe costurile asociate, pe lângă orice taxe de procedură legală. Sunteți de acord să ne despăgubiți, să ne apărați și să ne exonerați pe toți de orice acțiuni, pretenții, responsabilități, pierderi, costuri, onorarii de avocat sau daune asociate cu respectarea de către noi a oricărei proceduri pe care oricare dintre noi o consideră în mod rezonabil și cu bună credință ca fiind valabilă. De asemenea, sunteți de acord că noi și orice furnizor de servicii Gemini putem onora orice procedură legală, indiferent de metoda sau locația serviciului.

Conformitatea AML/CTF

Gemini este înregistrată la CBI ca furnizor de servicii de active virtuale și trebuie să respecte CJA. Ca atare, programul nostru AML/CTF este ghidat de CJA. Aceste reglementări sunt concepute pentru a preveni utilizarea Gemini pentru activități de spălare a banilor sau de finanțare a terorismului. Luăm foarte în serios conformitatea și politica noastră este de a lua toate măsurile necesare pentru a interzice tranzacțiile frauduloase, de a raporta activitățile suspecte și de a ne implica activ în prevenirea spălării banilor și a oricăror acte conexe care facilitează spălarea banilor, finanțarea terorismului sau orice alte infracțiuni financiare.
Verificarea antecedentelor
În completarea programului nostru CSB/CTF, ne rezervăm dreptul de a vă solicita să ne furnizați informații suplimentare pentru a vă verifica identitatea și/sau de a vă solicita să vă supuneți unei verificări a antecedentelor înainte de a fi autorizat să utilizați Gemini sau în orice moment ulterior, în conformitate cu legile și reglementările aplicabile.
Programe de sancțiuni
În conformitate cu programele de sancțiuni economice aplicabile, inclusiv, dar fără a se limita la programele de sancțiuni administrate de Biroul pentru controlul activelor străine din S.U.A. („OFAC”) și Biroul de implementare a sancțiunilor financiare din Regatul Unit („OFSI”), împreună cu listele de supraveghere ale Uniunii Europene („UE”) și ale Națiunilor Unite („ONU”), ni se interzice să furnizăm servicii sau să intrăm în relații cu anumite persoane și instituții. În cazul în care ni se solicită să blocăm cripto-active asociate Contului dvs. în conformitate cu un program de sancțiuni sau cu alte programe de sancțiuni guvernamentale similare, este posibil: (i) să vă suspendăm contul; (ii) să vă închidem contul; (iii) să returnăm cripto-activele la destinația de origine sau la o destinație specificată de autorități; sau (iv) să vă solicităm să retrageți cripto-activele din cont într-o anumită perioadă de timp. Nu suntem responsabili pentru pierderile, directe sau indirecte, pe care le puteți suferi ca urmare a respectării legilor și reglementărilor aplicabile, a îndrumărilor sau instrucțiunilor oricărei autorități de reglementare sau agenții guvernamentale sau a hotărârilor de la orice autorități de reglementare, agenții guvernamentale, agenții de aplicare a legii sau instanțe cu jurisdicție competentă.

Serviciile Exchange de cripto-active

Punem la dispoziție un serviciu („Exchange”) care facilitează cumpărarea și vânzarea de cripto-active. Sunteți de acord și înțelegeți că trebuie să utilizați contul de bani electronici deschis la Gemini Payments Limited pentru a finanța achizițiile de cripto-active de pe Exchange. Puteți utiliza Exchange pentru a plasa ordine (fiecare, un „Ordin”) pentru a cumpăra și/sau a vinde cripto-active. Atunci când motoarele noastre de corelare a Exchange (fiecare, un „Motor de corelare”) corespund ordinelor, are loc o tranzacție (fiecare, o „Tranzacție”). Ordinele necorelate rămân în registrul de ordine (fiecare, un „Registru de ordine”). Fiecare tranzacție (i) transferă dreptul de proprietate între utilizatori, (ii) este înregistrată în registrul nostru intern („Registrul Exchange”) și (iii) este reflectată prin ajustări automate în contul sau în contul de bani electronici al fiecărui utilizator. Sunteți de acord să plătiți toate taxele asociate sau suportate de utilizarea Gemini și înțelegeți că toate taxele vor fi debitate din contul respectiv și toate încasările vor fi creditate în contul respectiv. Toată activitatea de tranzacționare din Exchange este „off-chain” și nu este transmisă către un anumit blockchain.
Date de piață
Exchange generează date, inclusiv, dar fără a se limita la prețuri, volume și alte date legate de tranzacționare (denumite colectiv „Date de piață Gemini”), care sunt disponibile public prin intermediul site-ului nostru web la adresa gemini.com și al API-ului nostru aici:
Acord privind datele de piață
Sunteți de acord și înțelegeți că, prin accesarea sau utilizarea sau în cazul furnizorilor de servicii OEM (așa cum sunt definiți aici), diseminarea datelor de piață Gemini, sunteți de acord să încheiați acordul nostru privind datele de piață („Acordul privind datele de piață”), între dvs. și Gemini, și să fiți obligat din punct de vedere legal de termenii și condițiile acestuia, așa că vă rugăm să le citiți cu atenție. Acordul nostru privind datele de piață este disponibil aici:
Lista de comisioane pentru datele de piață
Pentru informații despre lista de comisioane pentru Datele de piață Gemini („Lista de taxe pentru datele de piață”), consultați pagina noastră privind Lista de comisioane pentru datele de piață aici:
Acordul API
Sunteți de acord și înțelegeți că, prin accesarea sau utilizarea API-ului nostru, sunteți de acord să încheiați acordul nostru API („Acordul API”) între dvs. și Gemini și să respectați în mod legal termenii și condițiile acestuia, așa că vă rugăm să le citiți cu atenție. Acordul nostru API este disponibil aici:
Tipuri de ordine
Pentru informații despre tipurile de ordine, vă rugăm să consultați pagina noastră Piață aici:
În acest moment, Gemini nu oferă tranzacționare în marjă, tranzacționare cu opțiuni sau vânzare în lipsă.
Plasarea unui ordin
Acționăm în calitate de platformă de tranzacționare cu rezerve complete — trebuie să încărcați fonduri și să vi se emită o sumă echivalentă de bani electronici prin intermediul afiliatului nostru, Gemini Payments Limited, înainte de a plasa un ordin și nu vi se permite să plasați un ordin decât dacă aveți suficiente fonduri în contul de bani electronici pentru a vă satisface ordinul (adică toate ordinele sunt prefinanțate). Când plasați un ordin, întreaga sumă de bani electronici necesară (inclusiv orice taxe) este răscumpărată și pusă în așteptare până când ordinul dvs. este completat, expiră sau este anulat. Orice parte necompletată din ordinul dvs. va rămâne în așteptare până când este completat, expiră sau este anulat. Orice ordin care depășește totalul de bani electronici disponibil din contul dvs. cu bani electronici va fi respins. Sunteți de acord că este responsabilitatea dvs. să anulați orice Ordin (integral sau parțial) pe care nu doriți să îl completați. Anulările ordinelor sunt supuse unor termeni și condiții separate care se regăsesc în Acordul de utilizare Gemini Payments Limited. Pentru mai multe informații despre cererile de anulare, consultați acordul de utilizare Gemini Payments Limited.
Înainte de plasarea unui ordin, trebuie să examinați următoarele informații:
 • Cantitatea de cripto-active care urmează să fie cumpărată sau vândută;
 • Prețul brut de cumpărare (cumpărare) sau vânzare (vânzare) al Ordinului dvs.;
 • Orice taxe sau alte comisioane asociate cu ordinul dvs.; și
 • O notificare care vă avertizează că, odată ce ordinul dvs. a fost plasat, acesta nu mai poate fi anulat sau eliminat în alt mod (aveți posibilitatea să ascundeți această notificare).
Plasarea unui ordin prin aplicația mobilă
Sunteți de acord și înțelegeți că Ordinele plasate prin intermediul Aplicației noastre mobile (fiecare, un „Ordin mobil”) sunt supuse tuturor celorlalte prevederi ale prezentului Acord de utilizare, cu excepția cazului în care sunt modificate în alt mod de această subsecțiune. De asemenea, sunteți de acord și înțelegeți că ordinele mobile sunt gestionate diferit față de ordinele plasate prin intermediul API-ului nostru sau al interfeței Gemini ActiveTrader™, ambele interacționând direct cu Exchange. Mai exact, sunteți de acord și înțelegeți că toate Ordinele mobile: (i) se execută în raport cu un formator de piață principal, care este un furnizor de servicii Gemini și afiliat („Furnizor de lichiditate”), fie (ii) sunt plasate și, dacă condițiile permit, executate în numele dvs. pe Exchange de către Furnizorul de lichiditate în calitate de broker de agenție. De asemenea, sunteți de acord și înțelegeți că Furnizorul de lichiditate își rezervă dreptul de a respinge orice ordin mobil din orice motiv, inclusiv, dar fără a se limita la, respingerea unui ordin mobil dacă stabilește că nu poate executa un ordin mobil în calitate de formator de piață principal, deoarece condițiile de bază ale pieței, prețurile sau alte circumstanțe și factori de risc s-au schimbat. În mod similar, sunteți de acord și înțelegeți că Furnizorul de lichiditate poate respinge orice ordin mobil dacă nu este în măsură să îl execute în numele dvs. pe Exchange în calitate de broker de agenție din cauza modificării prețului pieței, astfel încât ordinul mobil nu poate fi executat la sau mai bine decât prețul specificat, dacă ordinul mobil depășește limita maximă a ordinului mobil de pe Exchange sau în caz de perioadă de nefuncționare. În orice caz și în absența întreruperilor tehnice neașteptate sau a perioadelor de nefuncționare (așa cum sunt definite aici), un ordin mobil nu va fi în așteptare pentru mai mult de 60 de secunde; adică, veți primi, în general, fie o notificare de execuție, fie o notificare de respingere în interval de 60 de secunde de la plasarea unui ordin mobil. De asemenea, sunteți de acord și înțelegeți că Furnizorul de lichiditate va fi contrapartea exclusivă sau agentul pentru toate ordinele mobile, după caz, și că afilierea dintre Furnizorul de lichiditate și Gemini dă naștere la anumite conflicte de interese potențiale sau reale. Fără limitare, aceste conflicte includ faptul că nu am stabilit și nu intenționăm să stabilim relații cu furnizori de lichiditate neafiliați, în scopul Aplicației mobile, indiferent dacă termenii și taxele oferite de astfel de furnizori de lichiditate neafiliați sunt mai favorabile pentru utilizatorii aplicației mobile. În plus, putem partaja diverse resurse cu Furnizorul de lichidate, inclusiv, dar fără a se limita la, spații de birouri, personal și sisteme.
Sunteți de acord și înțelegeți că toate Ordinele mobile sunt supuse Listei noastre de comisioane pentru aplicația mobilă și că comisioanele pentru Ordinele mobile nu sunt aceleași cu comisioanele pentru Ordinele plasate prin API sau interfața Gemini ActiveTrader™ și că pot fi mai mari decât acestea. De asemenea, sunteți de acord și înțelegeți că unele sau toate taxele pe care le plătiți în legătură cu plasarea și executarea ordinelor mobile pot fi în beneficiul Furnizorului de lichiditate și pot fi plătite acestuia.
Sunteți de acord și înțelegeți că Ordinele mobile pot avea un impact asupra condițiilor de lichiditate care ar putea fi disponibile pe Exchange și că, în cazul în care volumul sau frecvența Ordinelor mobile crește sau scade, lichiditatea din Exchange poate crește sau scădea în mod similar.
Plasarea unui ordin prin aplicația web
Sunteți de acord și înțelegeți că Ordinele plasate prin intermediul Aplicației noastre web („Aplicația web” și fiecare, un „Ordin web”) sunt supuse tuturor celorlalte prevederi ale prezentului Acord de utilizare, cu excepția cazului în care sunt modificate în alt mod de această subsecțiune. De asemenea, sunteți de acord și înțelegeți că ordinele web sunt gestionate diferit față de ordinele plasate prin intermediul API-ului nostru sau al interfeței Gemini ActiveTrader™, ambele interacționând direct cu Exchange. Mai exact, sunteți de acord și înțelegeți că toate Ordinele web: (i) se execută în raport cu Furnizorul de lichiditate, fie (ii) sunt plasate și, dacă condițiile permit, executate în numele dvs. pe Exchange de către Furnizorul de lichiditate în calitate de broker de agenție. De asemenea, sunteți de acord și înțelegeți că Furnizorul de lichiditate își rezervă dreptul de a respinge orice Ordin web din orice motiv, inclusiv, dar fără a se limita la, respingerea unui Ordin web dacă stabilește că nu poate executa un ordin web în calitate de formator de piață principal, deoarece condițiile de bază ale pieței, prețurile sau alte circumstanțe și factori de risc s-au schimbat. În mod similar, sunteți de acord și înțelegeți că Furnizorul de lichiditate poate respinge orice ordin web dacă nu este în măsură să îl execute în numele dvs. pe Exchange în calitate de broker de agenție din cauza modificării prețului pieței astfel încât ordinul web nu poate fi executat la sau mai bine decât prețul specificat, dacă ordinul web depășește limita maximă a ordinului mobil de pe Exchange sau în caz de perioadă de nefuncționare. În orice caz și în absența întreruperilor tehnice neașteptate sau a perioadelor de nefuncționare, un ordin web nu va fi în așteptare pentru mai mult de 60 de secunde; adică, veți primi, în general, fie o notificare de execuție, fie o notificare de respingere în interval de 60 de secunde de la plasarea unui ordin web. De asemenea, sunteți de acord și înțelegeți că Furnizorul de lichiditate va fi contrapartea exclusivă sau agentul pentru toate ordinele web, după caz, și că afilierea dintre Furnizorul de lichiditate și Gemini dă naștere la anumite conflicte de interese potențiale sau reale. Fără limitare, aceste conflicte includ faptul că nu am stabilit și nu intenționăm să stabilim relații cu furnizori de lichiditate neafiliați, în scopul Aplicației web, indiferent dacă termenii și taxele oferite de astfel de furnizori de lichiditate neafiliați sunt mai favorabile pentru utilizatorii aplicației web. În plus, putem partaja diverse resurse cu Furnizorul de lichidate, inclusiv, dar fără a se limita la, spații de birouri, personal și sisteme.
Sunteți de acord și înțelegeți că toate Ordinele web sunt supuse Listei noastre de comisioane pentru aplicația web și că comisioanele pentru Ordinele web nu sunt aceleași cu comisioanele pentru Ordinele plasate prin API sau interfața Gemini ActiveTrader™ și că pot fi mai mari decât acestea. De asemenea, sunteți de acord și înțelegeți că unele sau toate taxele pe care le plătiți în legătură cu plasarea și executarea ordinelor web pot fi în beneficiul Furnizorului de lichiditate și pot fi plătite acestuia.
Sunteți de acord și înțelegeți că Ordinele web pot avea un impact asupra condițiilor de lichiditate care ar putea fi disponibile pe Exchange și că, în cazul în care volumul sau frecvența Ordinelor web crește sau scade, lichiditatea din Exchange poate crește sau scădea în mod similar.
Plasarea unui ordin prin furnizorii de servicii OEMS
Vi se permite să utilizați API-ul nostru prin intermediul unui furnizor de servicii terț de gestionare a executării ordinelor („OEMS”) sau al unui alt tip de furnizor de servicii terț (fiecare, un „Furnizor de servicii OEMS”) pentru a direcționa Ordinele dvs. pe Exchange și pentru a modifica Ordinele trimise anterior pe Exchange („Servicii OEMS”), cu toate acestea, sunteți de acord și înțelegeți că orice astfel de Furnizor de servicii OEMS trebuie să fie autorizat mai întâi de noi să furnizeze Servicii OEMS, iar o astfel de autorizație va fi acordată de noi numai unui Furnizor de servicii OEMS care încheie un acord de Furnizor de servicii OEMS (fiecare, un „Acord cu furnizorul de servicii OEMS”) cu Gemini sau cu afiliații săi. Toți furnizorii de servicii OEMS sunt supuși termenilor și condițiilor stabilite în acest Acord cu furnizorului de servicii OEMS, precum și termenilor și condițiilor stabilite în prezentul Acord de utilizare, Acordul nostru API și Acordul nostru privind datele de piață.
Sunteți de acord să fiți responsabil pentru toate Ordinele și modificările Ordinelor plasate pe Exchange prin intermediul sau de către un Furnizor de servicii OEMS utilizând detaliile contului dvs., sunteți de acord și înțelegeți că toate aceste Ordine vor fi tratate ca fiind Ordinele dvs. în toate scopurile și sunteți de acord să acceptați și să fiți obligat în toate privințele de termenii tuturor Tranzacțiilor executate pe Exchange ca urmare a oricăror Ordine sau instrucțiuni direcționate către Exchange prin intermediul sau de către un Furnizor de servicii OEMS utilizând ID-ul contului dvs., indiferent dacă astfel de Ordine sau instrucțiuni au fost transmise către Exchange de către un Furnizor de Servicii OEMS din greșeală.
Sunteți de acord și înțelegeți că sunteți singurul responsabil (și nu ne veți considera pe noi responsabili) pentru gestionarea și menținerea securității datelor dvs. de conectare și a oricăror alte forme necesare de autentificare, inclusiv cheile API, chiar dacă le partajați cu un Furnizori de servicii OEMS. De asemenea, sunteți de acord și înțelegeți că nu suntem responsabili (și nu ne veți considera pe noi responsabili) pentru orice accesare sau utilizare neautorizată a Contului dvs., chiar dacă partajați unele sau toate datele dvs. de conectare și alte forme necesare de autentificare, inclusiv cheile API, cu un furnizor de servicii OEMS autorizat. De asemenea, sunteți de acord că, în niciun caz, nu vom fi răspunzători față de dvs. pentru niciun fel de daune, costuri sau alte răspunderi în cazul (i) oricărei perioade de nefuncționare, defecțiuni a sistemelor, erori, întreruperi, întârzieri sau alte circumstanțe care au ca rezultat imposibilitatea unui furnizor de servicii OEMS de a se conecta la Exchange, (ii) imposibilității unui furnizor de servicii OEMS de a furniza servicii OEMS, (iii) oricăror erori sau întârzieri cu privire la ordinele sau instrucțiunile transmise către Exchange de către sau prin intermediul unui furnizor de servicii OEMS sau (iv) altor aspecte legate de serviciile OEMS puse la dispoziția dvs. de către un furnizor de servicii OEMS.
Putem rezilia sau suspenda autorizația unui furnizor de servicii OEMS de a transmite ordine sau instrucțiuni către Exchange și de a furniza servicii OEMS, sau capacitatea dvs. de a plasa ordine și de a modifica ordinele de pe Exchange prin intermediul unui furnizor de servicii OEMS, din orice motiv și în orice moment, după cum stabilim la discreția noastră exclusivă.
Gestionarea ordinelor
Sunteți de acord și înțelegeți că nu garantăm că orice ordin pe care îl plasați va fi onorat. Ordinele care sunt active înainte de Perioada de nefuncționare (așa cum este definită aici), vor fi gestionate, odată ce Exchange își reia operațiunile, după cum urmează:
 • În cazul în care ordinul a fost plasat prin intermediul unei chei API cu funcția „Requires Heartbeat” activată, acesta va fi anulat automat.
 • În cazul în care Ordinul a fost plasat prin interfața site-ului web sau printr-o cheie API fără a utiliza funcția „Requires Heartbeat”, acesta va fi activ odată ce Exchange va relua operațiunile.
 • Dacă vă conectați prin FIX, aveți opțiunea de a activa „anulare la deconectare” pentru toate ordinele dvs. Dacă dvs. sau furnizorul dvs. de tehnologie (de exemplu, furnizorul OEMS) nu activați opțiunea „anulare la deconectare”, sunteți de acord și înțelegeți că nu suntem responsabili pentru ordinele dvs. care se execută la prețuri dezavantajoase sau pentru orice alte pierderi asociate cu ordinele dvs. care nu sunt anulate în timpul perioadei de nefuncționare.
Sunteți de acord și înțelegeți că ne rezervăm dreptul de a anula orice Ordin sau partea rămasă din orice Ordin, dacă:
 • Orice astfel de ordin a fost plasat și/sau activ în timpul perioadei de nefuncționare;
 • Orice astfel de ordin declanșează Controalele noastre ale pieței; sau
 • Orice astfel de Ordin este netranzacționabil din punct de vedere material.
Sunteți de acord și înțelegeți că ordinele pot fi supuse și nu vom avea nicio răspundere pentru întârzieri, dificultăți și/sau condiții care afectează transmiterea sau executarea ordinelor asupra cărora nu avem niciun control, inclusiv, dar fără a se limita la, defecțiuni mecanice sau electronice sau congestia pieței.
Sunteți de acord și înțelegeți că ordinele contingente, inclusiv, dar fără a se limita la ordinele „Stop” și „Stop-Limit”, nu vor limita în mod necesar pierderile dvs. la sumele prevăzute, deoarece condițiile de piață pot face imposibilă executarea acestor ordine la un preț apropiat de prețul Stop sau chiar deloc.
Sunteți de acord și înțelegeți că ne rezervăm dreptul de a solicita ca toate ordinele să treacă prin verificări automate de conformitate. În cazul în care ordinul dvs. este semnalat în vederea examinării de către oricare dintre aceste verificări sau dacă îndeplinește anumite criterii definite, acesta poate necesita examinarea și aprobarea noastră manuală. Vom depune eforturi rezonabile din punct de vedere comercial pentru a examina astfel de Ordine în timp util, dar nu suntem răspunzători pentru nicio întârziere. Dacă în orice moment aveți îndoieli cu privire la starea ordinului dvs., puteți vizualiza starea ordinului dvs. pe Gemini. Putem anula orice ordin semnalat pentru examinare. În cele din urmă, vă putem solicita să confirmați ordinul prin telefon sau altă formă de autentificare înainte de executare.
Decontarea ordinelor
Toate ordinele care sunt completate, executate sau corelate (în totalitate sau parțial) se decontează imediat și sunt înregistrate în registrul Exchange.
Chitanțele ordinelor
După plasarea ordinului, vă vom trimite un e-mail de confirmare a ordinului (fiecare, o „Chitanță a ordinului”) și un alt e-mail în cazul în care ordinul dvs. se completează ulterior (integral sau parțial) (fiecare, o „Chitanță de tranzacționare”).
Chitanțele ordinelor conțin următoarele informații:
 • Data, tipul, ID-ul, cantitatea ordinului și informațiile despre preț, dacă este cazul;
 • O notificare în care se precizează că aveți la dispoziție trei zile calendaristice pentru a contesta ordinul; și
 • Informații de contact pentru Gemini în cazul în care aveți întrebări, trebuie să înregistrați o plângere sau să reclamați faptul că Ordinul dvs. nu a fost autorizat (sub rezerva limitelor aplicabile descrise în prezentul document).
Chitanțele de tranzacționare conțin următoarele informații:
 • Data tranzacției, tipul, ID-ul, suma și informațiile privind prețul;
 • Toate taxele percepute;
 • O notificare în care se precizează că aveți la dispoziție trei zile calendaristice pentru a contesta tranzacția; și
 • Informații de contact pentru Gemini în cazul în care aveți întrebări, trebuie să înregistrați o plângere sau să reclamați faptul că Tranzacția dvs. nu a fost autorizată (sub rezerva limitelor aplicabile descrise în prezentul document).
Gemini gestionează și păstrează înregistrări ale Istoricului tranzacțiilor dvs. pe o perioadă de cel puțin șapte ani.
Ordinele și tranzacțiile dvs. vor fi considerate și tratate ca fiind autorizate și corecte, așa cum au fost ratificate și confirmate de dvs., cu excepția cazului în care primim o notificare scrisă în sens contrar în termen de trei zile calendaristice. Este responsabilitatea dvs. exclusivă să examinați periodic istoricul tranzacțiilor, chitanțele ordinelor și chitanțele tranzacțiilor pentru a respecta perioada stabilită mai sus.
Politica privind tranzacțiile în mod clar eronate
Considerăm că o tranzacție este în mod clar eronată atunci când prețul său este în mod substanțial incompatibil cu prețul pieței la momentul executării (fiecare, o „Tranzacție în mod clar eronată”). În luarea unei decizii, luăm în considerare circumstanțele de la momentul tranzacției, păstrarea integrității pieței și menținerea unei piețe echitabile și ordonate. Aveți responsabilitatea de a vă asigura că prețul și tipul de ordin corespunzătoare sunt introduse în Gemini. Este posibil ca o simplă afirmație din partea dvs. precum că ați făcut o greșeală la introducerea unui ordine, sau că nu ați acordat atenție, sau nu ați actualizat un ordin, să nu fie suficientă pentru a stabili că este vorba de o tranzacție în mod clar eronată. În cazul în care o astfel de eroare a utilizatorului are ca rezultat o tranzacție, trebuie să parcurgeți următorii pași:
 1. Ar trebui să ne informați în timp util cu privire la tranzacția eronată (în general, în termen de 24 de ore de la executarea tranzacției eronate); și
 2. Dacă tranzacționați în numele unei alte persoane sau entități, aveți responsabilitatea de a vă asigura că persoana sau entitatea primește un preț egal sau mai bun decât prețul la care ar fi fost executat ordinul inițial (în cazul în care nu este disponibil un preț egal sau mai bun, este suficientă o ajustare în numerar în contul clientului). Nu ne asumăm responsabilitatea pentru erorile utilizatorului.
Sunteți de acord și înțelegeți că, în cazul în care stabilim că o tranzacție este în mod clar eronată, o putem declara nulă și neavenită, integral sau parțial, chiar dacă dvs. și/sau cealaltă parte nu sunteți de acord să o anulați sau să o modificați. În cazul în care declarăm o tranzacție nulă și neavenită, ambele părți la tranzacție trebuie să returneze cripto-activele și/sau moneda fiduciară primită în cadrul tranzacției.
Pentru a stabili dacă o tranzacție este în mod clar o tranzacție eronată, vom lua în considerare următoarele:
 • Activitate de tranzacționare suspectă;
 • Încălcarea Regulilor noastre de conduită pe piață;
 • În cazul în care a existat o eroare evidentă în orice termen, inclusiv, dar fără a se limita la, preț, cantitatea de cripto-active sau altă unitate de tranzacționare;
 • În cazul în care a existat o întrerupere sau o defecțiune în funcționarea oricărui sistem de tranzacționare sau a unei componente a Exchange, Gemini, a unui furnizor de servicii Gemini sau a unei rețele de cripto-active („Rețea de cripto-active”); sau
 • În cazul în care au existat condiții de piață extraordinare sau alte circumstanțe în care anularea sau modificarea tranzacțiilor poate fi necesară pentru menținerea unei piețe echitabile și ordonate.
Vom lua o decizie și orice măsură în conformitate cu această politică privind tranzacțiile în mod clar eronate, cât mai curând posibil în urma unei tranzacții. Dacă sunteți parte la orice acțiune întreprinsă, vă vom anunța printr-o notificare scrisă cât mai curând posibil.

Serviciile de compensare

Punem la dispoziție o platformă de decontare a tranzacțiilor care facilitează depunerea, acceptarea, finanțarea și decontarea tranzacțiilor de cripto-active convenite și negociate bilateral (fiecare, o „Cerere de decontare”) și pentru acele cripto-active acceptate de Gemini, așa cum sunt identificate în secțiunea „Cripto-active autorizate și renunțarea la conflicte” de mai jos (fiecare un „Cripto-activ de compensare”), mai puțin orice comisioane aplicabile datorate Gemini (colectiv, „Sistem de compensare Gemini”). Sunteți de acord și înțelegeți că utilizarea de către dvs. a Sistemului de compensare Gemini este supusă termenilor aplicabili ai acestui Acord de utilizare.
Sistemul de compensare Gemini este disponibil numai în ceea ce privește cripto-activele de compensare. Sunteți de acord să trimiteți orice Cereri de decontare prin Sistemul de compensare Gemini în forma și modul și altfel în conformitate cu instrucțiunile, specificațiile tehnice și alte informații pe care Gemini le poate solicita, fie prin (i) interfața cu utilizatorul Sistemul de compensare Gemini, fie (ii) conform instrucțiunilor sau solicitărilor Gemini și sunteți de acord și înțelegeți că Gemini poate modifica sau revizui aceste cerințe din când în când, din orice motiv și fără o notificare prealabilă către dvs. De asemenea, sunteți de acord și înțelegeți că Gemini poate să respingă, să refuze sau să nu finalizeze în alt mod orice Cerere de decontare prin intermediul Sistemului de compensare Gemini din orice motiv și sunteți de acord că Gemini nu are nicio răspundere față de dvs., față de orice contraparte la tranzacție sau față de orice altă parte în legătură cu sau ca urmare a respingerii, refuzului sau nefinalizării de către Gemini a unei Cereri de decontare.
Gemini nu va finaliza o Cerere de decontare prin Sistemul de compensare Gemini: (i) în cazul în care oricare dintre părțile la tranzacție nu și-a alimentat complet contul cu suma necesară de cripto-active de compensare sau contul său de bani electronici Gemini Europe Ltd cu suma necesară de bani electronici, după caz, în momentul în care tranzacția Cererii de decontare este programată să fie decontată; (ii) în cazul în care oricare dintre părți nu i-a confirmat lui Gemini acceptarea Cererii de decontare în momentul în care Cererea de decontare este programată să fie decontată; (iii) în cazul în care oricare dintre părțile la tranzacție nu este client Gemini; sau (iv) pentru orice alt motiv stabilit de Gemini la discreția sa exclusivă.
Sunteți de acord și înțelegeți că Gemini poate rezilia sau suspenda accesul dvs. la Sistemul de compensare Gemini în orice moment, din orice motiv și fără notificare prealabilă, iar dvs. sunteți de acord să fiți obligat și să plătiți taxele aplicabile utilizării de către dvs. a Sistemului de compensare Gemini, așa cum Gemini poate publica sau vă poate comunica în alt mod. Sunteți de acord și înțelegeți că Gemini poate pune la dispoziție Sistemul de compensare Gemini anumitor Clienți Gemini prin termeni și condiții personalizate sau negociate individual în alt mod, care nu sunt în general disponibile tuturor Clienților Gemini.
Lista de comisioane pentru Sistemul de compensare Gemini
Pentru informații despre lista de comisioane pentru Sistemul de compensare Gemini („Lista de taxe pentru Sistemul de compensare Gemini”), consultați pagina noastră privind Lista de comisioane pentru Sistemul de compensare Gemini aici: 

Piața

Pentru informații despre piața Gemini, vă rugăm să consultați pagina noastră Piață aici:
Controale ale pieței

În efortul de a promova o piață echitabilă și ordonată, am instituit controale ale pieței („Controale ale pieței”). Pentru informații despre Controalele pieței Gemini, vă rugăm să consultați pagina noastră Piață aici:
Sunteți de acord și înțelegeți că acceptarea de către dvs. a acestui Acord de utilizare este considerată a fi acceptarea de către dvs. a Controalelor pieței. Ne rezervăm dreptul de a schimba sau modifica oricând Controalele pieței. Orice modificare a Controalelor noastre ale pieței va fi afișată cu cel puțin trei zile calendaristice înainte de a intra în vigoare și nicio modificare nu va fi în vigoare pentru mai puțin de 30 de zile calendaristice. Sunteți de acord că, prin conectarea la contul dvs. și/sau autentificarea la API-ul nostru cu cheia dvs. de API și prin utilizarea Gemini în urma oricărei modificări a Controalelor noastre ale pieței, sunteți de acord să acceptați noile noastre controale ale pieței.

Lista de comisioane pentru piață

Sunteți de acord și înțelegeți că acceptarea de către dvs. a acestui Acord de utilizare este considerată a fi acceptarea de către dvs. a listei de comisioane pentru piață.
Sunteți de acord să plătiți toate comisioanele asociate cu sau suportate prin utilizarea Gemini. 
Pentru informații despre fiecare dintre listele noastre de comisioane pentru piață, consultați mai jos:
Lista de comisioane pentru aplicația web
Pentru informații despre lista noastră de comisioane pentru aplicația web („Lista de taxe pentru aplicația web”), consultați pagina noastră privind Lista de comisioane pentru aplicația web aici:
Lista de comisioane pentru aplicația mobilă

Pentru informații despre lista noastră de comisioane pentru aplicația mobilă („Lista de taxe pentru aplicația mobilă”), consultați pagina noastră privind Lista de comisioane pentru aplicația mobilă aici:
Lista de comisioane pentru ActiveTrader™
Pentru informații despre lista de comisioane pentru ActiveTrader™ („Lista de taxe pentru ActiveTrader), consultați pagina noastră privind Lista de comisioane pentru ActiveTrader™ aici:
Lista de comisioane pentru API
Pentru informații despre lista de comisioane pentru API („Lista de taxe pentru API), consultați pagina noastră privind Lista de comisioane pentru API aici:
Lista de comisioane pentru conectivitate

Pentru informații despre lista de comisioane pentru conectivitate a Gemini („Lista de taxe pentru conectivitate”), consultați pagina noastră privind Lista de comisioane pentru conectivitate aici:

Regulile de conduită pe piață

Sunteți de acord să respectați și să înțelegeți că aplicăm următoarele standarde de conduită ale pieței („Reguli de conduită pe piață”) concepute pentru a preveni utilizarea Gemini pentru un comportament perturbator sau manipulator sau pentru practici înșelătoare, inclusiv, dar fără a se limita la, tranzacționarea perturbatoare și manipularea prețurilor. Luăm foarte în serios Regulile de conduită pe piață și politica noastră este să luăm toate măsurile necesare pentru a interzice comportamentul manipulator sau practicile înșelătoare. Următoarele sunt strict interzise pe Gemini:
Activitățile frauduloase
Nici dvs., nici vreo parte afiliată nu vă veți implica sau încerca să vă implicați într-o activitate frauduloasă sau să vă implicați sau să încercați să vă implicați în vreun plan de fraudă, înșelătorie sau înșelăciune, în legătură cu sau în conexiune cu un Ordin, o Cerere de decontare sau Tranzacție sau altă activitate legată de Gemini.
Tranzacțiile fictive
Nici dvs., nici vreo parte afiliată nu veți crea sau executa tranzacții fictive și nu veți plasa ordine sau cereri de decontare pentru o tranzacție fictivă, având cunoștință de natura acesteia.
Manipularea pieței
Orice tranzacționare sau manipulare perturbatoare a pieței Gemini este interzisă. Ordinele sau cererile de decontare plasate pe Gemini cu scopul de a genera volatilitate inutilă sau de a crea o condiție în care prețurile nu reflectă sau nu vor reflecta valorile corecte ale pieței sunt interzise. Dacă dvs. sau orice parte afiliată efectuați sau asistați la plasarea unui astfel de ordin sau cereri de decontare, cunoscând scopul acestora sau dacă dvs. sau orice parte afiliată, având astfel de cunoștințe, ajutați în vreun fel la realizarea oricărui plan sau a unei scheme pentru plasarea unui astfel de ordin sau cereri de decontare, se va considera că dvs. și orice parte afiliată v-ați angajat într-o activitate în detrimentul Gemini.
Încălcarea legilor și reglementărilor aplicabile
Nici dvs., nici vreo parte afiliată nu vă veți implica într-un comportament care încalcă legile și reglementările aplicabile.
Declarații false
Orice declarație falsă a unui fapt material către Gemini, consiliul său de administrație, orice comitet al acestuia sau orice director, funcționar, manager sau angajat al Gemini constituie o încălcare a prezentului Acord de utilizare.
Discreditarea dvs. sau a Gemini
Nici dvs., nici vreo parte afiliată nu puteți accesa Gemini în vreun mod care ar putea duce la discreditarea dvs. sau a Gemini.
Activități în detrimentul Gemini
Este o încălcare a acestui Acord de utilizare să vă implicați în orice activitate în detrimentul Gemini, inclusiv orice comportament care este incompatibil cu orice legi și reglementări aplicabile care guvernează principiile corecte și echitabile ale comerțului. Practicile abuzive, inclusiv, dar fără limitare la acțiunile perturbatoare, frauduloase, neconcurențiale sau neloiale, sunt strict interzise.
Nesupraveghere
Sunteți responsabil pentru stabilirea, menținerea și administrarea unor proceduri de supraveghere scrise, rezonabile, pentru a vă asigura că dvs. și orice părți afiliate respectați toate legile și reglementările aplicabile. Puteți fi tras la răspundere pentru acțiunile unei părți afiliate. În plus, veți fi responsabil pentru supravegherea părților afiliate și puteți fi tras la răspundere pentru acțiunile acestor părți afiliate.
Dezvăluirea ordinelor
Nici dvs., nici vreo parte afiliată nu trebuie să dezvăluiți nimănui, inclusiv, dar fără a se limita la, un alt participant la piață, orice ordin sau cerere de decontare plasate de dvs. sau de o parte afiliată sau orice ordin sau cerere de decontare plasate de o altă persoană, inclusiv, dar fără a se limita la, un alt participant la piață.
Tranzacții stabilite în prealabil
Nici dvs., nici vreo parte afiliată nu trebuie să plasați pe Gemini un ordin sau o cerere de decontare care au fost stabilite în prealabil (sau discutate cu un alt participant la piață înainte de a fi plasate pe Gemini) cu scopul de a crea un preț artificial, o tranzacție fictivă sau un alt impact perturbator, fraudulos, neconcurențial sau neloial asupra pieței Gemini.
Ordine simultane de cumpărare și vânzare
Nici dvs., nici vreo parte afiliată nu trebuie să plasați simultan ordine de cumpărare și vânzare care ar putea fi executate unul împotriva celuilalt. Utilizarea instrumentului Gemini de prevenire a corelării automate într-un mod care are ca efect inducerea în eroare a pieței, reprezintă o încălcare a acestui Acord de utilizare.
Tranzacții de spălare („wash trade”)
Nici dvs., nici vreo parte afiliată, prin intermediul unuia sau mai multor conturi, nu puteți plasa sau accepta ordine de cumpărare și de vânzare la același preț, în cazul în care dvs. sau o parte afiliată știți sau ar trebui să știți în mod rezonabil că scopul ordinelor este de a evita luarea unei poziții de bună credință pe piață, expusă riscului de piață (tranzacții cunoscute sau denumite în mod obișnuit tranzacții de spălare. Ordinele de cumpărare și de vânzare din diferite conturi cu proprietate efectivă comună și/sau afiliere, care sunt plasate cu intenția de: (i) a anula riscul de piață sau concurența prețurilor sau (ii) a obține un barem de comisioane favorabil și beneficiile rezultate, se consideră, de asemenea, că încalcă interdicția noastră privind tranzacțiile de spălare. În plus, nici dvs., nici vreo parte afiliată nu veți executa cu bună știință sau nu veți permite executarea acestor Ordine prin mijloace directe sau indirecte.
Transferul de bani între conturi
Nici dvs., nici vreo altă parte afiliată nu veți stabili în prealabil executarea tranzacțiilor pe Gemini în scopul transferului de bani între conturi. Toate tranzacțiile executate pe Gemini trebuie să fie efectuate cu bună-credință în scopul executării unor tranzacții de bună-credință, iar tranzacțiile stabilite în prealabil cu scopul de a efectua un transfer de fonduri dintr-un cont în altul sunt strict interzise.
Tranzacționarea care avantajează alte persoane
Nici dvs., nici vreo altă parte afiliată nu veți încheia tranzacții necompetitive pe Gemini cu scopul de a ajuta o altă persoană să se implice în tranzacții care încalcă Regulile noastre de conduită pe piață sau orice legi și reglementări aplicabile.
Metoda „front-running”
Nici dvs., nici vreo parte afiliată nu veți lua o poziție bazată pe informații care nu sunt publice cu privire la o tranzacție iminentă de către un alt utilizator.
Practici perturbatoare
Nici dvs., nici vreo parte afiliată nu vă veți implica în nicio tranzacție, practică sau conduită pe Gemini care:
 • Demonstrează nerespectarea intenționată sau nesăbuită a executării în ordine a tranzacțiilor; sau
 • Este, are caracterul de, sau este cunoscută sub denumirea de „spoofing” (licitație sau ofertă cu intenția de a anula licitația sau oferta înainte de executare).
Toate ordinele și cererile de decontare trebuie să fie plasate în scopul executării unor tranzacții de bună credință. În plus, toate mesajele care nu pot face obiectul unei acțiuni trebuie să fie plasate cu bună credință și în scopuri legitime.
 • Nu veți plasa sau nu veți face să fie plasat un ordin sau o cerere de decontare cu intenția, la momentul introducerii, de a anula ordinul sau cererea de decontare înainte de executare sau de a modifica ordinul sau cererea de decontare pentru a evita executarea;
 • Nu veți plasa sau nu veți face să fie plasat unul sau mai multe mesaje care pot face obiectul unei acțiuni sau care nu pot face obiectul unei acțiuni cu intenția de a induce în eroare alți participanți la piață;
 • Nu veți plasa sau nu veți face să fie plasat unul sau mai multe mesaje care pot face obiectul unei acțiuni sau care nu pot face obiectul unei acțiuni cu intenția de a supraîncărca, întârzia sau perturba sistemele Gemini sau ale altor participanți la piață; și
 • Nu veți plasa sau nu veți face să fie plasat un mesaj care poate face obiectul unei acțiuni sau care nu poate face obiectul unei acțiuni cu intenția de a perturba sau cu nerespectare nesăbuită față de impactul negativ asupra desfășurării ordonate a tranzacțiilor sau asupra executării corecte a tranzacțiilor.
Intimidare/Coordonare
Nici dvs., nici vreo parte afiliată nu veți:
 • Coordona prețurile (inclusiv cotațiile), tranzacțiile sau rapoartele de tranzacționare cu orice alt participant la piață sau cu orice altă persoană;
 • Îndruma sau solicita unui alt participant la piață să modifice un preț (inclusiv o cotație); sau
 • Încerca să vă implicați, direct sau indirect, în orice comportament care amenință, hărțuiește, constrânge, intimidează sau încearcă în mod necorespunzător să influențeze un alt participant la piață sau orice altă persoană.
Aceasta include, dar nu se limitează la, orice încercare de a influența un participant la piață sau o persoană să ajusteze sau să mențină un preț sau o cotație pe Gemini sau pe orice piață conexă, sau orice refuz de tranzacționare sau orice alt comportament care reprezintă o constrângere la adresa sau descurajează activitățile concurențiale ale unui alt participant la piață sau ale unei alte persoane.
Alte tranzacții interzise
Nici dvs. și nici o parte afiliată nu trebuie să trimiteți sau să primiți plăți cu titlu de contraprestație pentru vânzarea sau furnizarea de:
 • produse din tutun;
 • medicamente eliberate pe bază de rețetă de la farmacii neautorizate sau online;
 • droguri și accesorii pentru consumul de droguri;
 • arme (inclusiv, dar fără a se limita la, cuțite, arme, arme de foc sau muniție);
 • decodificatoare TV prin satelit și cablu;
 • pornografie, materiale destinate adulților și materiale care incită la violență, ură, rasism sau care sunt considerate obscene;
   
 • acte de identitate și licențe guvernamentale, inclusiv copii și elemente inedite și orice produse contrafăcute sau documente falsificate;
 • marketing pe mai multe niveluri, scheme piramidale sau scheme Ponzi, programe matrice sau alte sisteme de „îmbogățire rapidă” sau programe de investiții cu randament ridicat;
 • împrumuturi ce trebuie achitate în ziua de salariu și case de amanet; și
 • orice altă activitate care este considerată ilegală sau orice element care încurajează sau facilitează activitatea ilegală.
Nicio parte din această Regulă de conduită pe piață în ceea ce privește coordonarea cotațiilor sau a tranzacțiilor nu trebuie să fie considerată ca o limitare, constrângere sau împiedicare a libertăților dvs. sau a oricărei părți afiliate de a: (i) stabili, în mod unilateral, propria ofertă de cumpărare sau de vânzare în orice Registru de ordine, (ii) stabili, în mod unilateral, prețul la care sunteți dispus să cumpărați sau să vindeți și (iii) stabili, în mod unilateral, cantitatea pe care sunteți dispus să o cumpărați sau să o vindeți, cu condiția ca acest comportament să fie în conformitate cu toate legile și reglementările aplicabile.
Aceste dispoziții se aplică în orice moment întregii piețe Gemini.

Custodie

Gemini vă păstrează cripto-activele fie în contul dvs., fie într-un cont de custodie propriu, controlat și securizat de Gemini. Cripto-activele păstrate în contul dvs. sunt grupate într-unul sau mai multe dintre portofelele noastre cu cripto-active. Cripto-activele păstrate într-un cont de custodie sunt păstrate în conformitate cu Acordul de custodie încheiat între dvs. și Gemini. Sunteți de acord și înțelegeți că acceptarea de către dvs. a acestui Acord de utilizare este considerată a fi acceptarea de către dvs. a Acordului de custodie.
Registrul nostru Exchange urmărește soldul și dreptul de proprietate asupra cripto-activelor din fiecare Cont. Înregistrările cu soldurile din conturile aflate în Registrul nostru Exchange nu sunt făcute publice. Cripto-activele păstrate în numele dvs. nu sunt tratate ca active generale ale Gemini.
Asigurarea cripto-activelor
Pentru cripto-activele pe care le păstrăm în numele dvs. în portofelul nostru online („Portofel online”), avem stabilită o asigurare împotriva infracțiunilor de natură comercială. Polița noastră de asigurare este pusă la dispoziție prin intermediul unei combinații de asigurători terți.
Polița noastră asigură împotriva furtului de cripto-active din portofelul nostru online, care poate avea loc în urma unei breșe de securitate sau a unei accesări ilegale, al unui transfer fraudulos sau al unui furt din partea angajaților.
Polița noastră nu acoperă pierderile care rezultă din orice acces neautorizat la contul dvs. Sunteți de acord și înțelegeți că sunteți singurul responsabil (și nu ne veți considera pe noi responsabili) pentru gestionarea și menținerea securității datelor dvs. de conectare și a oricăror alte forme necesare de autentificare, inclusiv cheile API. De asemenea, sunteți de acord și înțelegeți că nu suntem responsabili (și nu ne veți considera pe noi responsabili) pentru accesarea sau utilizarea neautorizată a Contului dvs. Pentru mai multe informații, consultați secțiunea „Accesul la cont”.
Cripto-activele nu sunt mijloace legale de plată și nu sunt susținute de niciun guvern. 
Lista de comisioane pentru custodie
Pentru informații despre lista de comisioane pentru custodie a Gemini („Lista de comisioane pentru custodie”), consultați pagina noastră privind Lista de comisioane pentru custodie aici:
Sunteți de acord și înțelegeți că acceptarea de către dvs. a acestui Acord de utilizare este considerată a fi acceptarea de către dvs. a listei de comisioane pentru custodie.
Pentru informații despre serviciile de custodie Gemini, vă rugăm să consultați pagina noastră de servicii de custodie aici:

Depuneri și retrageri

Vă trimitem prin e-mail o confirmare de primire pentru toate depunerile și retragerile.
Depuneri de cripto-active
Depunerile de cripto-active vor fi de obicei creditate în contul dvs. după ce numărul necesar de confirmări de rețea, așa cum stabilim noi la discreția noastră exclusivă, au avut loc pe blockchain pentru aceste cripto-active. Sunteți de acord și înțelegeți că, în anumite situații, depunerile de cripto-active pot fi întârziate din cauza perioadei de nefuncționare, a congestiei sau a întreruperii unei rețele de cripto-active.
Retrageri de cripto-active
Retragerile de cripto-active vor fi procesate, de obicei, la viteza rețelei de cripto-active relevante. În anumite situații, retragerile de cripto-active pot fi întârziate din cauza perioadei de nefuncționare sau a congestiei sau a întreruperii unei rețele de cripto-active.
Lista de comisioane pentru transfer
Pentru informații despre lista de comisioane pentru transfer a Gemini („Lista de comisioane pentru transfer”), consultați pagina noastră privind Lista de comisioane pentru transfer aici:
Sunteți de acord și înțelegeți că acceptarea de către dvs. a acestui Acord de utilizare este considerată a fi acceptarea de către dvs. a listei de comisioane pentru transfer.

Rețele de cripto-active

Înțelegeți că nu deținem și nu controlăm protocoalele software care stau la baza rețelelor de cripto-active și care guvernează funcționarea cripto-activelor. În general, protocoalele care stau la baza acestora sunt de tip „open source” și oricine le poate utiliza, copia, modifica și distribui. Sunteți de acord și înțelegeți că: (i) nu suntem responsabili pentru funcționarea protocoalelor de bază și (ii) nu oferim nicio garanție cu privire la securitatea, funcționalitatea sau disponibilitatea acestora.
Rețele autorizate
Sunteți de acord și înțelegeți că acceptăm, la discreția noastră exclusivă, anumite rețele de cripto-active pe Gemini (fiecare, o „Rețea autorizată”). Rețelele autorizate sunt disponibile aici. Sunteți de acord și înțelegeți că o rețea de cripto-active nu este o rețea autorizată (fiecare, o „rețea neautorizată”), cu excepția cazului în care este denumită în mod explicit „rețea autorizată”. De asemenea, sunteți de acord și înțelegeți că putem, la discreția noastră exclusivă, să alegem să acceptăm o rețea neautorizată și să o transformăm într-o rețea autorizată pe Gemini în orice moment. De asemenea, sunteți de acord și înțelegeți că putem, la discreția noastră exclusivă, să alegem să nu mai acceptăm o rețea autorizată pe Gemini și să o transformăm în rețea neautorizată în orice moment.
Cripto-active autorizate și renunțarea la conflicte
Sunteți de acord și înțelegeți că acceptăm, la discreția noastră exclusivă, anumite cripto-active de pe rețele autorizate pe Gemini (fiecare, un „cripto-activ autorizat”). Cripto-activele autorizate și disponibile pentru tranzacționare pe Exchange sunt disponibile aici. Cripto-activele autorizate pentru care oferim servicii de custodie sunt disponibile aici.
Sunteți de acord și înțelegeți că un cripto-activ de pe o rețea de cripto-active neautorizată sau un cripto-activ care acționează „simultan” cu o rețea autorizată nu este un activ autorizat (fiecare, un „cripto-activ neautorizat”), cu excepția cazului în care este denumit în mod explicit „cripto-activ autorizat”. De asemenea, sunteți de acord și înțelegeți că putem, la discreția noastră exclusivă, să alegem să acceptăm un cripto-activ neautorizat și să îl transformăm în cripto-activ autorizat pe Gemini în orice moment. De asemenea, sunteți de acord și înțelegeți că putem, la discreția noastră exclusivă, să alegem să nu mai acceptăm un cripto-activ autorizat pe Gemini și să îl transformăm în cripto-activ neautorizat în orice moment.
Sunteți de acord și înțelegeți că suntem singurii responsabili pentru funcționarea Gemini, a Exchange, a Serviciilor de compensare, a Serviciilor de custodie, a Aplicației mobile și a furnizării altor servicii descrise în prezentul Acord de utilizare (denumite colectiv „Servicii Gemini”), precum și pentru luarea tuturor deciziilor și hotărârilor cu privire la Serviciile Gemini. Astfel de decizii și hotărâri ar putea include, fără a se limita la, alegerea de a accepta sau nu un cripto-activ sau o rețea de cripto-active sau o modificare a termenilor de tranzacționare pe sau prin intermediul serviciilor Gemini în legătură cu un astfel de cripto-activ sau rețea de cripto-active.
Sunteți de acord și înțelegeți că noi și afiliații, acționarii, persoanele care efectuează controale, mandanții, directorii, managerii, funcționarii, angajații și reprezentanții noștri sau afiliații acestora (denumiți colectiv „Părți afiliate”) putem, direct sau indirect, inclusiv prin interese în alte entități, să deținem, să controlăm, să împrumutăm sau să tranzacționăm (fiecare, „Tranzacția”) un cripto-activ sau instrumente financiare conexe, inclusiv, fără a se limita la, o garanție, o obligațiune, o piață monetară și/sau un instrument derivat (denumite colectiv „Instrumente financiare”), în nume propriu sau în numele altor persoane sau entități, în orice moment înainte și/sau după ce alegem să acceptăm un astfel de cripto-activ în cadrul Serviciilor Gemini și să îl transformăm într-un cripto-activ autorizat sau să extindem domeniul de aplicare al serviciilor Gemini puse la dispoziție pentru un cripto-activ care este deja un cripto-activ autorizat. De asemenea, sunteți de acord și înțelegeți că noi și părțile noastre afiliate putem tranzacționa într-un cripto-activ sau în instrumente financiare conexe în nume propriu sau în numele altor persoane sau entități, în orice moment înainte și/sau după ce alegem să nu mai acceptăm un astfel de cripto-activ în cadrul Serviciilor Gemini și să îl transformăm într-un cripto-activ neautorizat sau să reducem domeniul de aplicare al Serviciilor Gemini puse la dispoziție pentru un cripto-activ care este un cripto-activ autorizat. 
Sunteți de acord și înțelegeți că noi și părțile noastre afiliate putem avea anumite conflicte de interese reale sau potențiale legate de decizia noastră de a accepta sau de a nu accepta un cripto-activ sau de a mări sau micșora domeniul de aplicare al serviciilor Gemini puse la dispoziție pentru un astfel de cripto-activ. Fără a limita oricare dintre obligațiile noastre față de dvs. în temeiul prezentului Acord de utilizare și în măsura permisă de lege, sunteți de acord să renunțați la orice pretenție sau altă cauză similară de acțiune, directă sau indirectă, împotriva noastră sau a părților noastre afiliate, în care se afirmă o încălcare a obligațiilor fiduciare, a conflictului de interese sau a altor încălcări sau infracțiuni similare cu privire la sau care decurg din tranzacțiile noastre și/sau ale părților noastre afiliate cu cripto-active sau instrumente financiare conexe, așa cum este descris aici.
Sunteți de acord și înțelegeți că putem utiliza propriile noastre servicii, inclusiv Serviciile Gemini. De asemenea, sunteți de acord și înțelegeți că părțile noastre afiliate pot fi clienți Gemini și pot utiliza serviciile oferite de noi clienților Gemini, inclusiv, fără limitare, serviciile Gemini.
Bifurcații („forks”)
Sunteți de acord și înțelegeți că protocoalele de bază ale rețelelor autorizate sunt supuse unor modificări ale regulilor de operare (fiecare o „Bifurcație”), care pot avea ca rezultat mai multe versiuni (fiecare, o „Rețea bifurcată”), iar noi deținem o cantitate specificată de cripto-active asociate cu fiecare rețea bifurcată. De asemenea, sunteți de acord și înțelegeți că bifurcațiile pot afecta în mod semnificativ valoarea, funcția și/sau denumirea cripto-activelor pe care le dețineți la Gemini. 
În cazul unei bifurcații, sunteți de acord și înțelegeți că putem suspenda temporar operațiunile Gemini (cu sau fără notificare prealabilă) în timp ce alegem, la discreția noastră exclusivă, cu excepția celor descrise aici, ce Rețele bifurcate să acceptăm. Sunteți de acord și înțelegeți că, în timp ce facem cea mai bună estimare, este puțin probabil să acceptăm majoritatea Rețelelor bifurcate și că cripto-activele celor mai multe Rețele bifurcate nu vă vor fi puse la dispoziție.
VALORILE CRIPTO-ACTIVELOR POT FLUCTUA SUBSTANȚIAL, CEEA CE POATE DUCE LA O PIERDERE TOTALĂ A VALORII CRIPTO-ACTIVELOR DEȚINUTE DE NOI ÎN NUMELE DVS. OFERTA DE CRIPTO-ACTIVE PE CARE O AVEM LA DISPOZIȚIE PENTRU A VI LE FURNIZA CA URMARE A UNEI REȚELE BIFURCATE ȘI CAPACITATEA NOASTRĂ DE A LIVRA CRIPTO-ACTIVELE REZULTATE DINTR-O REȚEA BIFURCATĂ POT DEPINDE DE FURNIZORI TERȚI CARE NU SE AFLĂ SUB CONTROLUL NOSTRU. NU DEȚINEM SAU CONTROLĂM NICIUNUL DINTRE PROTOCOALELE CARE SUNT UTILIZATE ÎN LEGĂTURĂ CU CRIPTO-ACTIVELE ȘI REȚELELE DE CRIPTO-ACTIVE AFERENTE ACESTORA, INCLUSIV CELE CARE REZULTĂ DINTR-O REȚEA BIFURCATĂ. ÎN CONSECINȚĂ, NE DECLINĂM ORICE RĂSPUNDERE LEGATĂ DE ASTFEL DE PROTOCOALE ȘI DE ORICE MODIFICARE A VALORII ORICĂROR CRIPTO-ACTIVE (FIE CĂ ESTE VORBA DE O REȚEA BIFURCATĂ SAU DE ALTĂ NATURĂ) ȘI NU OFERIM NICIO GARANȚIE CU PRIVIRE LA SECURITATEA, FUNCȚIONALITATEA SAU DISPONIBILITATEA UNOR ASTFEL DE PROTOCOALE SAU REȚELE DE CRIPTO-ACTIVE. VĂ ASUMAȚI TOATE RISCURILE ASOCIATE CU UTILIZAREA GEMINI PENTRU A EFECTUA TRANZACȚII, INCLUSIV, DAR FĂRĂ A SE LIMITA LA ACESTEA, ÎN LEGĂTURĂ CU DEFECTAREA HARDWARE-ULUI, A SOFTWARE-ULUI ȘI A CONEXIUNILOR LA INTERNET.
În cazul unei bifurcații a unei rețele autorizate, vom accepta rețeaua bifurcată care necesită cel mai mare număr total de încercări de hash pentru a mina toate blocurile existente măsurate în timpul perioadei de 48 de ore după o bifurcație („Cea mai mare dificultate cumulativă de calcul”) și vom păstra numele și tickerul cripto-activului care exista înainte de bifurcație. Sunteți de acord și înțelegeți că putem, la discreția noastră exclusivă, să suspendăm operațiunile, integral sau parțial (cu sau fără notificare prealabilă), atât timp cât considerăm necesar, în timp ce luăm această decizie. În cazul în care nu reușim să stabilim în mod concludent care dintre Rețelele bifurcate are cea mai mare dificultate cumulativă de calcul sau dacă stabilim cu bună credință că cea mai mare dificultate cumulativă de calcul nu este un criteriu rezonabil pe baza căruia să luăm o decizie, vom accepta Rețeaua bifurcată pe care o considerăm cu bună credință că are cele mai mari șanse să fie acceptată de cel mai mare număr de utilizatori și mineri și vom păstra numele și tickerul cripto-activului care exista înainte de bifurcație. De asemenea, este posibil să acceptăm și cealaltă rețea bifurcată, caz în care vom numi cripto-activele sale cu un nume diferit și vom folosi un ticker diferit.
Rețele bifurcate neautorizate
Sunteți de acord și înțelegeți că putem alege, la discreția noastră exclusivă, cu excepția celor descrise în prezentul document, să nu acceptăm o Rețea bifurcată (fiecare, o „Rețea bifurcată neautorizată”) și că nu aveți niciun drept, pretenție sau alt privilegiu asupra oricăror cripto-active ale unei Rețele bifurcate neautorizate. În ceea ce privește o rețea bifurcată neautorizată, vom trata cripto-activele acesteia ca fiind cripto-active neautorizată și putem alege, la discreția noastră exclusivă:
 1. să abandonăm sau să nu continuăm în alt mod obținerea acestor cripto-active neautorizate;
 2. să stabilim soldul dvs. la momentul bifurcării, să contabilizăm cripto-activele rezultate ca fiind proprietatea dvs. și să vi le punem la dispoziție printr-un mecanism de retragere unică („Retragere unică”) (sub rezerva reținerii și a păstrării de către noi a oricărei sume necesare în mod rezonabil, așa cum se stabilește la discreția noastră exclusivă, pentru a ne compensa în mod echitabil pentru eforturile depuse pentru a pune la dispoziție aceste cripto-active).
  Vă rugăm să rețineți: O retragere unică nu face ca o rețea bifurcată de cripto-active neautorizată să devină o rețea autorizată sau cripto-activele acesteia să fie autorizate; sau
 3. în circumstanțe rare, urmărim și păstrăm cripto-activele rezultate ca proprietate care ne aparține exclusiv nouă. Cu toate acestea, în ceea ce privește orice rețea bifurcată neautorizată pe care decidem ulterior să o tratăm ca rețea autorizată, vă vom pune la dispoziție astfel de cripto-active (și nu vom păstra astfel de cripto-active ca proprietate care ne aparține).
Sunteți de acord și înțelegeți că vom trimite o notificare scrisă numai dacă alegem să urmărim opțiunea (B).
Sunteți de acord și înțelegeți că, dacă doriți să vă asigurați accesul la cripto-active legate atât de rețelele bifurcate în urma unei bifurcații, cât și de un Airdrop (așa cum este definit mai jos), trebuie să vă retrageți cripto-activele de la Gemini înainte de orice bifurcație sau Airdrop. 
Vă rugăm să rețineți: În cazul în care decidem să acceptăm în viitor o Rețea bifurcată neautorizată și cripto-activele sale, vom stabili soldul dvs. la momentul bifurcării (minus orice retrageri unice aplicabile) și îl vom contabiliza ca fiind proprietatea dvs., care se va reflecta în contul dvs. 
Transferuri nesolicitate
Sunteți de acord și înțelegeți că, în cazul în care dvs. sau o terță parte depune cripto-active neautorizate într-o adresă de cripto-activ pe care o controlăm, avem dreptul și vom contabiliza orice astfel de cripto-active neautorizate ca fiind proprietatea noastră. 
Sunteți de acord și înțelegeți că, în cazul în care o terță parte depune cripto-active autorizate într-o adresă de cripto-activ pe care o controlăm, avem dreptul și vom contabiliza orice astfel de cripto-activ autorizate, după cum urmează:
 1. Proprietatea dvs. dacă sunt trimise în contul dvs. de depozit sau în contul de custodie; sau
 2. Proprietatea noastră, care ne aparține numai nouă, dacă sunt trimise la orice altă adresă de cripto-active pe care o controlăm.
De asemenea, sunteți de acord și înțelegeți că tipurile de transferuri descrise în această secțiune (fiecare un „Transfer nesolicitat”) nu creează și nu reprezintă nicio relație între noi și expeditor și nu ne supun la niciun fel de obligații față de expeditor.
De asemenea, sunteți de acord și înțelegeți că nu avem absolut nicio obligație sau datorie de a returna cripto-activele dintr-un transfer nesolicitat. 
Airdrop-uri
Sunteți de acord și înțelegeți că, în cazul în care o rețea de cripto-active încearcă să distribuie sau distribuie (uneori denumit „airdropping” sau „bootstrapping”) cripto-activele sale către adresele de cripto-active ale unei rețele autorizate, vom trata această rețea de cripto-active ca o rețea bifurcată neautorizată.
De asemenea, sunteți de acord și înțelegeți că cripto-activele „airdropped” nu creează și nu reprezintă nicio relație între noi și expeditor și/sau Rețeaua de cripto-active conexă și nu ne supun la niciun fel de obligații față de expeditor și/sau Rețeaua de cripto-active conexă. 

Confidențialitatea informațiilor

Sunteți de acord că informațiile conținute în Contul dvs. sunt numai pentru dvs. și că nu veți permite ca alte persoane să le acceseze sau să se bazeze pe ele (altele decât consilierul dvs. fiscal sau avocatul dvs., sau în alt mod prevăzut de lege) fără consimțământul nostru prealabil în scris. Suntem de acord să păstrăm confidențialitatea acestor informații, sub rezerva următorului paragraf.
Confirmați și sunteți de acord cu colectarea, utilizarea și divulgarea informațiilor dvs. personale în conformitate cu Politica de confidențialitate Gemini, care este încorporată în acest Acord de utilizare prin referință. 
Înregistrarea și păstrarea evidenței
Sunteți de acord și înțelegeți că, pentru protecția noastră reciprocă, putem înregistra electronic orice conversație telefonică pe care o avem cu dvs. De asemenea, sunteți de acord și înțelegeți că noi menținem și păstrăm înregistrări ale tuturor informațiilor, activităților și comunicărilor legate de Contul dvs. și de utilizarea Gemini.
Date
Sunteți de acord în mod explicit cu accesarea, procesarea și păstrarea oricăror informații pe care ni le furnizați, în scopul furnizării serviciilor de plată către dvs. Acest lucru nu afectează drepturile și obligațiile noastre respective în temeiul legislației privind protecția datelor. Puteți retrage acest consimțământ prin închiderea Contului. Dacă vă retrageți consimțământul în acest mod, vom înceta să utilizăm datele dvs. în acest scop, dar putem continua să prelucrăm datele dvs. în alte scopuri în cazul în care avem alte motive legale pentru a face acest lucru, cum ar fi în cazul în care suntem obligați prin lege să păstrăm înregistrări ale tranzacțiilor. Prelucrarea datelor dvs. este guvernată de Politica de confidențialitate Gemini.

Utilizare generală

Codul de conduită
Depunem eforturi pentru ca Gemini să fie sigur, securizat și conform. În acest scop, ne așteptăm să tratați angajații noștri, inclusiv echipa noastră de Asistență pentru clienți, așa cum ați dori dvs. să fiți tratat: cu respect. Orice utilizare a unui limbaj nepotrivit sau abuziv față de oricare dintre angajații noștri este strict interzisă. Exemplele includ, dar nu se limitează la amenințări verbale, hărțuire, comentarii agresive sau comportamente lipsite de respect. Acest tip de comportament reprezintă o încălcare directă a Codului nostru de conduită și a prezentului Acord de utilizare. Dacă veți recurge la un astfel de comportament, vă vom ruga politicos să vă opriți. Dacă veți continua să recurgeți la un astfel de comportament, vă vom închide contul.
Drepturi de proprietate și limitări privind utilizarea
Gemini este platforma noastră proprie. Gemini este protejat de drepturi de autor și de alte legi privind proprietatea intelectuală. Cu excepția celor prevăzute în acordul nostru API („Acordul API”) și în Acordul privind datele de piață, sunteți de acord și înțelegeți să nu modificați, copiați, reproduceți, retransmiteți, distribuiți, vindeți, publicați, difuzați, creați lucrări derivate din sau să stocați codul sursă Gemini sau date care țin de proprietate sau confidențiale similare, sau alte informații similare furnizate prin intermediul Gemini, fără acordul nostru prealabil expres în scris. Nu aveți voie să utilizați Gemini în niciun scop ilegal.
Prin prezenta, vă acordăm o licență personală, netransmisibilă și neexclusivă, internațională, scutită de redevențe, de utilizare a Gemini și de accesare a datelor de piață Gemini și a altor conținuturi informaționale prin intermediul Gemini, în conformitate cu Acordul nostru API, Acordul privind datele de piață și prezentul Acord de utilizare. Toate celelalte utilizări sunt interzise. Toate drepturile asupra și către Gemini, și care nu sunt acordate prin prezentul document, sunt rezervate. Pentru mai multe informații, consultați Acordul API și Acordul privind datele de piață aici:
Gemini și sigla Gemini (indiferent dacă sunt înregistrate sau neînregistrate) („Mărcile Gemini”) sunt mărci proprii licențiate ale Gemini și sunt protejate de legile aplicabile privind mărcile comerciale. Nicio prevedere din prezentul Acord de utilizare nu trebuie interpretată ca acordând vreo licență sau drept de utilizare a oricăreia dintre mărcile Gemini afișate aici fără acordul nostru expres în scris. Orice utilizare neautorizată a mărcilor Gemini este strict interzisă.
De asemenea, nu aveți voie să utilizați niciuna dintre mărcile Gemini în legătură cu crearea, emiterea, vânzarea, oferta de vânzare, tranzacționarea, distribuția, solicitarea, comercializarea sau promovarea oricăror produse de investiții (de ex, cripto-active, monedă fiduciară, titluri de valoare, mărfuri, produse de investiții sau de tranzacționare, produse derivate, produse structurate, fonduri de investiții, portofolii de investiții, fonduri comune de mărfuri, swap-uri, securitizări sau produse sintetice etc.), inclusiv în cazul în care prețul, randamentul și/sau performanța produsului de investiții se bazează pe, provine din sau are legătură cu Gemini sau cu orice parte a acestuia, fără un acord scris separat cu noi. Este posibil să folosim o tehnologie care face obiectul uneia sau mai multor cereri de brevet în curs de examinare.
Modificări ale serviciilor
Sunteți de acord și înțelegeți că putem modifica parțial sau integral serviciile de cripto-active ale Gemini fără notificare prealabilă. 
Perioada de nefuncționare și întreținerea
Sunteți de acord și înțelegeți că este posibil ca o parte sau întreaga platformă Gemini să fie indisponibilă periodic în timpul întreținerii programate sau al perioadelor de nefuncționare neprogramate (denumite colectiv „Perioade de nefuncționare”).
Pentru informații despre ferestrele de întreținere programate ale Gemini, vă rugăm să consultați pagina noastră Piață aici:
Sunteți de acord și înțelegeți că Gemini nu este răspunzător sau responsabil față de dvs. pentru orice inconvenient sau prejudiciu suferit de dvs. ca urmare a Perioadei de nefuncționare. În urma perioadei de nefuncționare, atunci când serviciile vor fi reluate, înțelegeți că condițiile de piață și prețurile pot diferi semnificativ de condițiile de piață și prețurile de dinaintea acestei perioade de nefuncționare.
Riscuri
Vă rugăm să aveți în vedere următoarele riscuri legate de accesarea sau utilizarea Gemini:
 • Riscul de pierdere în tranzacționarea de cripto-active poate fi substanțial și pierderile pot apărea la scurt timp;
 • Prețul și lichiditatea cripto-activelor au fost supuse unor fluctuații mari în trecut și pot fi supuse unor fluctuații mari în viitor;
 • Modificările sau acțiunile legislative și de reglementare la nivel de stat, federal sau internațional pot afecta în mod negativ utilizarea, transferul, schimbul și valoarea cripto-activelor;
 • În jurisdicția dvs., Gemini nu poate fi reglementată ca instituție financiară;
 • Este posibil ca depozitele din contul dvs. să nu fie considerate depozite în conformitate cu legile, normele sau reglementările aplicabile în jurisdicția dvs.;
 • Cripto-activele din contul dvs. nu fac obiectul protecției de asigurare a depozitelor;
 • Cripto-activele nu sunt mijloace legale de plată și nu sunt susținute de guvern;
 • Tranzacțiile cu cripto-active pot fi ireversibile și, prin urmare, este posibil ca pierderile cauzate de tranzacții frauduloase sau accidentale să nu poată fi recuperate;
 • Unele tranzacții cu cripto-active se consideră a fi efectuate atunci când sunt înregistrate într-un registru public, ceea ce nu reprezintă neapărat data sau ora la care ați inițiat tranzacția;
 • Valoarea cripto-activelor poate fi derivată din dorința continuă a participanților pe piață de a schimba moneda fiduciară sau cripto-activele cu cripto-active, ceea ce poate avea ca rezultat potențiala pierdere permanentă și totală a valorii unui anumit cripto-activ, în cazul în care piața pentru cripto-activul respectiv dispare;
 • Natura cripto-activelor poate duce la un risc sporit de fraudă sau atac cibernetic și poate însemna că dificultățile tehnologice întâmpinate de Gemini pot împiedica accesul la sau utilizarea cripto-activelor dvs.; și
 • Este posibil ca orice obligațiune sau cont fiduciar menținut de Gemini în beneficiul utilizatorilor noștri să nu fie suficient pentru a acoperi toate pierderile provocate de furtul sau frauda suferite de utilizatori.
Sunteți de acord și înțelegeți că sunteți singurul responsabil pentru stabilirea naturii, valorii potențiale, adecvării și oportunității acestor riscuri pentru dvs. și că Gemini nu oferă sfaturi sau recomandări cu privire la cripto-active, inclusiv cu privire la adecvarea și oportunitatea cripto-activelor și la strategiile de investiții pentru acestea. Sunteți de acord și înțelegeți că accesați și utilizați Gemini pe propriul risc; cu toate acestea, această scurtă declarație nu prezintă toate riscurile asociate cu cripto-activele și utilizarea Gemini. Prin urmare, ar trebui să analizați cu atenție dacă o astfel de utilizare este adecvată pentru dvs., având în vedere circumstanțele și resursele dvs. financiare. Trebuie să fiți conștient de faptul că puteți suferi o pierdere totală a fondurilor relevante și că, în anumite condiții de piață, este posibil să vă fie dificil sau imposibil să lichidați o poziție.
Site-urile web ale terților
Gemini se poate conecta la alte site-uri web operate de sau cu conținut furnizat de terți, iar aceste alte site-uri web pot avea linkuri către site-ul nostru web. Sunteți de acord și înțelegeți că Gemini nu are niciun control asupra niciunui astfel de site web sau conținut al acestora și nu va avea nicio răspundere care decurge din sau în legătură cu astfel de site-uri web sau conținutul acestora. Existența unor astfel de linkuri nu constituie o aprobare a acestor site-uri web, a conținutului acestora sau a operatorilor lor. Gemini vă oferă aceste linkuri doar pentru confortul dvs.
Furnizorii terți de servicii
Sunteți de acord și înțelegeți că putem folosi terți pentru a colecta, examina și transmite datele și activitatea dvs. de la una sau mai multe dintre instituțiile dvs. financiare către noi. Prin utilizarea Gemini, sunteți de acord să acordați furnizorilor terți dreptul, puterea și autoritatea de a accesa și de a transmite datele, activitatea și informațiile dvs. personale și financiare de la una sau mai multe dintre instituțiile dvs. financiare către noi, în conformitate cu termenii și condițiile, politica de confidențialitate și/sau alte politici ale acestora. 
Sunteți de acord și înțelegeți că putem utiliza terți pentru a colecta, examina și trimite sau facilita trimiterea datelor și a activității dvs. de la noi către autoritățile de reglementare în numele nostru. Prin utilizarea Gemini, sunteți de acord să acordați furnizorilor terți dreptul, puterea și autoritatea de a accesa și de a transmite datele, activitatea și informațiile dvs. personale și financiare către autoritățile de reglementare în numele nostru și în conformitate cu termenii și condițiile, politica de confidențialitate și/sau alte politici ale acestora. 
Acuratețea și utilizarea informațiilor de la terți
Un furnizor de informații este orice companie sau persoană care ne furnizează direct sau indirect informații („Furnizorul de informații”). Astfel de informații ar putea include, dar nu se limitează la, date generale privind piața, cotații de la alte exchange-uri, piețe, dealeri și/sau mineri de cripto-active. Informațiile de la terți pe care le putem furniza prin intermediul Gemini au fost obținute de la furnizorii de informații și din surse pe care le considerăm de încredere; cu toate acestea, nu putem garanta că aceste informații sunt exacte, complete, la timp sau în ordinea corectă. Informațiile aparțin Furnizorilor de informații. Puteți utiliza aceste informații numai în interes propriu. Nu aveți dreptul să reproduceți, să vindeți, să distribuiți, să circulați, să creați lucrări derivate din, să stocați, să exploatați comercial în niciun fel sau să le furnizați oricărei alte persoane sau entități fără acordul nostru scris sau al furnizorului de informații, dacă este necesar.
Consultanță și informații fiscale
Sunteți de acord și înțelegeți că Gemini nu oferă consultanță juridică, fiscală sau de investiții și, în măsura în care considerați necesar, vă veți consulta cu profesioniști calificați din propria jurisdicție înainte de a utiliza Gemini sau de a implementa orice plan financiar. Cu toate acestea, vă vom furniza toate informațiile necesare cerute de către reprezentanții Fiscului din Irlanda sau de orice altă agenție guvernamentală aplicabilă, dacă ați efectuat cel puțin o tranzacție pe Gemini. Dacă aveți întrebări, vă rugăm să trimiteți un e-mail la compliance@gemini.com.
Nesolicitare
Sunteți de acord și înțelegeți că toate Ordinele și Cererile de decontare primite prin și de către Gemini sunt considerate nesolicitate, ceea ce înseamnă că nuați primit niciun sfat de investiții de la noi sau de la niciun Furnizor de servicii Gemini în legătură cu orice Ordine sau Cereri de decontare pe care le plasați, inclusiv cele pe care le plasați prin API-ul nostru, și că nu efectuăm o analiză de adecvare a oricăror Ordine sau Cereri de decontare pe care le plasați, inclusiv cele pe care le plasați prin intermediul API-ului nostru. De asemenea, sunteți de acord și înțelegeți că nuați primit și nu vă așteptați să primiți niciun sfat de investiții de la noi sau de la oricare dintre afiliații noștri în legătură cu Ordinele sau Cererile dvs. de decontare. În plus, sunteți de acord și înțelegeți că consultarea blogului nostru și/sau a Întrebărilor frecvente nu constituie o solicitare sau un sfat de investiții.
Consultanță de investiții
Sunteți de acord și înțelegeți că toate deciziile de investiții sunt luate exclusiv de dvs. Fără a aduce atingere niciunei prevederi din prezentul Acord de utilizare, sunteți de acord și înțelegeți că nu ne asumăm nicio responsabilitate pentru și nu vom fi în niciun caz răspunzători față de dvs. în legătură cu deciziile dvs. Sunteți de acord și înțelegeți că, în niciun caz, operarea Gemini și utilizarea Gemini de către dvs. nu vor fi considerate ca fiind de natură să creeze o relație care să includă furnizarea sau oferirea de consultanță în materie de investiții.
Investiții sofisticate
Sunteți de acord și înțelegeți că, utilizând Gemini și plasând Ordine sau Cereri de decontare, aveți cunoștințe suficiente pentru a plasa astfel de Ordine sau Cereri de decontare. Aveți responsabilitatea de a vă asigura că toate Ordinele sau Cererile de decontare plasate de dvs. sunt corecte și intenționate. Este posibil, în unele cazuri și la discreția noastră exclusivă, să solicităm o confirmare secundară electronică, verbală, scrisă sau de altă natură, înainte de a acționa, dacă activitatea contului dvs. se află în afara domeniului său normal de activitate.
Sunteți de acord și înțelegeți că informațiile și serviciile furnizate de Gemini nu sunt furnizate și nu pot fi utilizate de nicio persoană sau instituție dintr-o jurisdicție în care furnizarea sau utilizarea acestora ar fi contrară oricăror legi și reglementări aplicabile, regulilor sau reglementărilor oricărei autorități guvernamentale sau organizații de reglementare sau în care Gemini nu este autorizată să furnizeze astfel de informații sau servicii. Este posibil ca Gemini să nu fie disponibil în toate jurisdicțiile.
Accesarea Gemini
Sunteți de acord și înțelegeți că nu aveți voie să intrați în nicio zonă restricționată a oricărui computer sau oricărei rețele Gemini sau a oricărui furnizor de servicii Gemini, în nicio circumstanță, și că nu aveți voie să executați nicio funcție care nu este autorizată prin prezentul Acord de utilizare. Nu trebuie să accesați niciodată Gemini de pe un computer și/sau o rețea nesecurizate sau publice.
Linii directoare pentru presă
Încurajăm și autorizăm prin prezenta presa și mass-media să facă referire la Gemini, cu condiția ca orice referire să fie însoțită de:
 • Atribuirea să fie direcționată către Gemini și
 • Un hyperlink către Gemini.com, atunci când este posibil.
Pentru toate solicitările de informații pentru presă și mass-media, vă rugăm să trimiteți un e-mail la press@gemini.com.
Dreptul la compensări
Sunteți de acord și înțelegeți că avem dreptul de a compensa: (i) soldurile negative din contul dvs. cu bani electronici deschis la Gemini Payments Limited prin vânzarea cantității necesare de cripto-active din contul dvs. pe piața liberă la un preț nu mai mic de 5% sub Prețul practicat de piață pentru a compensa astfel de solduri negative; și (ii) oricare și toate datoriile către Gemini prin compensarea soldurilor din contul dvs. sau din orice cont conex.
Gemini vă va trimite imediat o notificare atunci când soldul contului dvs. devine negativ. Gemini vă va trimite, de asemenea, un preaviz de douăzeci și patru (24) de ore înainte de a pune în aplicare dreptul de compensare.
Cripto-active nerevendicate
În cazul în care Contul dvs. deține un sold la momentul închiderii sale sau în cazul în care contul dvs. rămâne închis sau inactiv cu un sold pentru o perioadă suficient de lungă de timp, vă vom solicita să vă retrageți cripto-activele într-o perioadă rezonabilă de timp. În acest timp, contul dvs. va fi accesibil numai în scopul retragerii soldului rămas. După expirarea acestei perioade, nu veți mai putea accesa Contul dvs., dar puteți retrage orice cripto-active rămase contactând serviciul de Asistență pentru clienți și solicitând ca cripto-activele să vă fie trimise într-un mod care să fie acceptabil pentru noi. 
Dacă doriți să accesați istoricul tranzacțiilor după închiderea contului dvs., va trebui să contactați serviciul de Asistență pentru clienți și să solicitați informațiile. 
Puteți să vă retrageți cripto-activele și să accesați istoricul tranzacțiilor pe o perioadă de șase ani de la data închiderii contului dvs., dar vă sugerăm să retrageți cripto-activele rămase cât mai curând posibil, deoarece acestea nu vor acumula dobândă cât timp se află în contul dvs. Putem refuza o solicitare de retragere dacă este transmisă după mai bine de șase (6) ani de la data încetării prezentului Acord de utilizare, iar orice cripto-active deținute de noi după această dată vor înceta să mai fie deținute de noi pentru dvs. și vor deveni în schimb cripto-activele noastre. 
Ne rezervăm dreptul de a efectua orice verificări necesare privind spălarea banilor, finanțarea terorismului, frauda sau alte activități ilegale înainte de a autoriza orice retragere a cripto-activelor dvs., inclusiv în legătură cu returnarea oricăror cripto-active după ce v-ați închis contul.

Utilizare interzisă

Controlul exporturilor
Serviciile pe care le furnizăm sunt supuse controlului internațional al exporturilor și cerințelor privind sancțiunile economice. Prin achiziționarea de cripto-active pe Gemini, declarați și garantați că achiziționarea și utilizarea oricăror astfel de cripto-active respectă aceste cerințe. Fără a limita cele de mai sus, nu aveți voie să cumpărați cripto-active pe Gemini sau să utilizați oricare dintre serviciile noastre pe care le oferim dacă: (i) vă aflați în, sub controlul, sau sunteți un resortisant sau rezident al oricărei țări care face obiectul unui embargo al Statelor Unite ale Americii, sancțiunilor Organizației Națiunilor Unite, (fiecare, o „Jurisdicție interzisă”), sau dacă vă aflați pe Lista resortisanților special desemnați a Departamentului de Trezorerie al SUA, pe Lista persoanelor refuzate de către Departamentul de Comerț al SUA, pe liste cu persoane neverificate sau pe lista cu entități aflate sub un regim de sancțiuni financiare (fiecare, o „Listă guvernamentală cu persoane supravegheate„); sau (ii) intenționați să vindeți orice cripto-active cumpărate pe Gemini sau să oferiți orice servicii pe care le oferim pe Gemini oricărei țări, resortisanți sau rezidenți ai unei Jurisdicții interzise sau oricărei persoane aflate pe o Listă guvernamentală cu persoane supravegheate.
Jocuri de noroc neautorizate sau ilegale
Este strict interzisă utilizarea Gemini pentru stocarea, trimiterea sau primirea de pariuri sau încasări din loterii sau servicii de jocuri de noroc neautorizate sau ilegale (inclusiv, dar fără a se limita la pariuri sportive ilegale, jocuri de cazino și jocuri de poker).
Sunteți de acord și înțelegeți că avem dreptul de a (i) suspenda imediat Contul dvs. și orice Cont conex, (ii) îngheța/bloca cripto-activele din toate aceste conturi și (iii) vă suspenda accesul la Gemini, dacă suspectăm, la discreția noastră exclusivă, că aceste conturi încalcă prezentul Acord de utilizare.
Sunteți de acord și înțelegeți că, în cazul în care se stabilește, la discreția noastră exclusivă, că un cont deținut de dvs. sau un cont conex încalcă sau a încălcat orice prevedere din prezentul Acord de utilizare, avem dreptul de a închide orice astfel de conturi și de a lua toate măsurile necesare și adecvate în conformitate cu prezentul Acord de utilizare și/sau cu legile și reglementările aplicabile.

Dispoziții generale 

Sunteți de acord și înțelegeți să respectați termenii și condițiile stabilite în acest Acord de utilizare și că acest Acord de utilizare guvernează utilizarea de către dvs. a Gemini și a serviciilor pe care le furnizăm. Făcând clic pe „SUNT DE ACORD” (sau pe echivalentul actual) în timpul procesului de deschidere a contului, sunteți de acord și înțelegeți să respectați termenii și condițiile prezentului Acord de utilizare și sunteți de acord și înțelegeți că ați primit informațiile prevăzute aici. Dacă nu sunteți de acord să respectați termenii și condițiile acestui Acord de utilizare, nu faceți clic pe „SUNT DE ACORD” (sau pe echivalentul actual) și vă rugăm să nu vizitați, să nu accesați și să nu utilizați Gemini în orice calitate sau mod. Indiferent dacă faceți sau nu clic pe „SUNT DE ACORD” (sau pe echivalentul actual), dacă vă înscrieți pentru un cont și utilizați Gemini în orice calitate sau mod, sunteți de acord, în virtutea unei astfel de acțiuni, să respectați termenii și condițiile prezentului Acord de utilizare (inclusiv orice modificări sau amendamente) în întregime.
Declinarea răspunderii privind garanțiile
Pentru evitarea oricăror neclarități, nici noi, nici vreun Furnizor de servicii Gemini nu oferim consultanță de investiții, consiliere fiscală, consiliere juridică sau alte sfaturi profesionale, permițându-vă să utilizați Gemini și serviciile pe care noi sau orice Furnizor de servicii Gemini le oferim, inclusiv, dar fără a se limita la, capacitatea de a cumpăra, vinde sau depozita cripto-active. În plus, nici noi, nici vreun furnizor de servicii Gemini nu recomandăm și nu susținem să cumpărați sau să vindeți cripto-active, inclusiv bitcoin, ether sau orice alt activ, sau să faceți vreo investiție sau să încheiați vreo tranzacție. Înainte de a vă implica în orice activitate de tranzacționare sau de investiții, trebuie să consultați întotdeauna un profesionist calificat.
Serviciile pe care noi și Furnizorii de servicii Gemini vi le oferim vă sunt furnizate strict „ca atare”, „dacă există” și „dacă sunt disponibile”. Nici noi, nici vreun Furnizor de servicii Gemini nu declarăm sau garantăm acuratețea, caracterul complet, actualitatea, nerespectarea, vandabilitatea sau adecvarea pentru un anumit scop al Gemini sau informațiile conținute în acesta sau serviciile conținute în acesta. Gemini nu face nicio declarație sau garanție că accesul la site-ul web sau utilizarea serviciilor va fi continuă, neîntreruptă sau fără erori.
Declinarea răspunderii
Cu excepția măsurii impuse de lege, nici noi, nici vreun Furnizor de servicii Gemini nu vom fi răspunzători față de dvs. contractul sau delictual, pentru orice despăgubiri punitive, speciale, indirecte, pe cale de consecință, neprevăzute sau similare (chiar dacă noi și/sau orice Furnizor de servicii Gemini am fost informați cu privire la posibilitatea acestora) în legătură cu acest acord de utilizare, utilizarea sau încercarea dvs. de a utiliza Gemini sau oricare dintre informațiile, serviciile sau tranzacțiile prevăzute de prezentul Acord de utilizare.
În plus, și, de asemenea, cu excepția măsurii impuse de lege, nici noi, nici vreun Furnizor de servicii Gemini nu vom fi răspunzători față de dvs. pentru orice despăgubiri directe de orice natură (chiar dacă noi și/sau orice Furnizor de servicii Gemini am fost informați cu privire la posibilitatea acestora) în legătură cu acest Acord de utilizare, utilizarea sau încercarea dvs. de a utiliza Gemini sau oricare dintre informațiile, serviciile sau tranzacțiile prevăzute de prezentul Acord de utilizare.
În niciun caz, noi sau orice Furnizor de servicii Gemini nu vom fi răspunzători față de dvs. sau de oricine altcineva pentru nicio pierdere sau vătămare care rezultă direct sau indirect din utilizarea de către dvs. a Gemini sau a oricăror servicii furnizate de noi sau de orice Furnizor de servicii Gemini, inclusiv, dar fără a se limita la, orice pierdere cauzată integral sau parțial de orice inexactitate sau incompletitudine, întârzieri, întreruperi, erori sau omisiuni, inclusiv, dar fără a se limita la cele care decurg din neglijența noastră sau neglijența oricărui Furnizor de servicii Gemini sau neprevăzute dincolo de controlul nostru sau al oricărui Furnizor de servicii Gemini în procurarea, întocmirea, interpretarea, calculul, raportarea sau livrarea Gemini, a serviciilor aferente sau a informațiilor din acestea. În niciun caz, noi sau orice Furnizor de servicii Gemini nu vom fi răspunzători față de dvs. sau de oricine altcineva pentru orice decizie sau acțiune luată de dvs. în baza sau în legătură cu utilizarea de către dvs. a serviciilor Gemini sau a informațiilor din acestea.
Această limitare a răspunderii include, dar nu se limitează la orice daune sau întreruperi cauzate de viruși de calculator, programe de tip spyware, scamware, cai troieni, viermi informatici sau alte programe malware care vă pot afecta computerul sau alte echipamente, sau de phishing, spoofing, modificarea denumirilor de domenii sau alte atacuri, defectarea echipamentelor mecanice sau electronice sau a liniilor de comunicare, probleme de telefonie sau alte probleme de interconectare (de exemplu, nu puteți accesa furnizorul dvs. de servicii de internet), acces neautorizat, furt, erori de operare, greve sau alte probleme de muncă sau orice forță majoră. Nici noi, nici vreun Furnizor de servicii Gemini nu garantăm accesul continuu, neîntrerupt sau securizat la Gemini.
În cazul în care se consideră că această secțiune privind declinarea răspunderii intră în conflict cu orice altă secțiune din prezentul Acord de utilizare, această secțiune privind declinarea răspunderii înlocuiește cealaltă secțiune.
Diligență rezonabilă
Suntem de acord să acordăm o diligență rezonabilă și să depunem eforturi rezonabile din punct de vedere comercial pentru a ne îndeplini responsabilitățile față de dvs. în temeiul prezentului Acord de utilizare, sau o diligență sporită atunci când acest lucru este impus de lege sau așa cum este specificat în prezentul Acord de utilizare.
Sunteți de acord că nu putem fi trași la răspundere pentru orice omisiune sau întârziere de a acționa din partea oricărui furnizor de servicii Gemini, inclusiv a băncilor noastre, sau a oricărui alt participant, care se încadrează în limitele de timp permise de prezentul Acord de utilizare sau prevăzute de lege, sau care este cauzată de neglijența dvs.
De asemenea, sunteți de acord că nici noi, nici vreun Furnizor de servicii Gemini nu putem fi trași la răspundere pentru nicio tranzacție în mod clar eronată (așa cum este definită în secțiunea „Politica privind tranzacțiile în mod eronate”) sau „Defecțiune de sistem” (definită ca o defecțiune a oricărui hardware sau software de calculator utilizat de Gemini, de un Furnizor de servicii Gemini sau de orice linii sau dispozitive de telecomunicații utilizate de Gemini sau de un Furnizor de servicii Gemini) sau pentru perioada de nefuncționare, care ne împiedică să ne îndeplinim obligațiile care ne revin în temeiul prezentului Acord de utilizare, cu condiția ca noi sau Furnizorul de servicii Gemini relevant (după caz) să fi utilizat eforturi rezonabile din punct de vedere comercial pentru a preveni sau a limita astfel de ordine eronate, cereri de decontare eronate, tranzacții eronate, defecțiuni de sistem sau perioade de nefuncționare. De asemenea, sunteți de acord că nici noi, nici vreun Furnizor de servicii Gemini nu putem fi trași la răspundere pentru orice alte circumstanțe în afara controlului nostru rezonabil sau al respectivilor Furnizori de servicii Gemini (după caz).
În plus, sunteți de acord și înțelegeți că orice acțiune sau omisiune făcută de noi sau de orice Furnizor de servicii Gemini în baza sau în conformitate cu orice legi și reglementări aplicabile, va constitui o diligență rezonabilă și va fi rezonabilă din punct de vedere comercial.
Depunem eforturi rezonabile din punct de vedere comercial pentru a vă oferi o platformă fiabilă și sigură, care include serviciile noastre Exchange și de custodie. Din când în când, pot apărea întreruperi, erori sau alte deficiențe ale serviciului din cauza unei varietăți de factori, dintre care unii se află în afara controlului nostru. Acești factori pot contribui la întârzieri, erori ale serviciului sau întreruperi ale sistemului. Este posibil să întâmpinați dificultăți în accesarea Contului dvs., în retragerea cripto-activelor, în depunerea cripto-activelor și/sau în plasarea și/sau anularea ordinelor sau a cererilor de decontare.
Forța majoră
Sunteți de acord și înțelegeți că, în niciun caz, noi sau orice Furnizor de servicii Gemini nu vom fi răspunzători pentru nicio întârziere, neexecutare sau întrerupere a serviciului care rezultă direct sau indirect din orice cauză sau condiție, indiferent dacă este sau nu previzibilă, în afara controlului nostru rezonabil sau al oricărui Furnizor de servicii Gemini, inclusiv, dar fără a se limita la, orice întârziere sau neexecutare din cauza vreunui caz de forță majoră, dezastru nuclear sau natural, epidemie, acțiune sau inacțiune a autorităților civile sau militare, stare de război, terorism, sabotaj, tulburări civile, grevă sau alte litigii de muncă, accident, stare de urgență sau întrerupere, pierderea sau funcționarea defectuoasă a echipamentelor sau utilităților, comunicațiilor, calculatoarelor (hardware sau software), serviciilor de internet sau de rețea.
Despăgubiri
În niciun caz, noi sau orice furnizor de servicii Gemini nu vom fi răspunzători pentru nicio acțiune, omisiune, eroare de judecată sau pierdere suferită de dvs. în legătură cu prezentul Acord de utilizare sau cu utilizarea sau încercarea dvs. de a utiliza Gemini. Sunteți de acord să ne despăgubiți și să ne exonerați pe noi și pe toți Furnizorii de Servicii Gemini de sau împotriva oricăror sau tuturor răspunderilor, obligațiilor, pierderilor, daunelor, penalităților, acțiunilor, hotărârilor judecătorești, proceselor, costurilor, cheltuielilor (inclusiv onorariile rezonabile ale avocaților), cererilor de despăgubire, plăților sau acțiunilor de orice fel și vătămărilor (inclusiv decesul) care decurg din sau în legătură cu utilizarea de către dvs. a Gemini sau cu îndeplinirea sau neîndeplinirea de către noi și orice Furnizori de Servicii Gemini a îndatoririlor față de dvs.
Cheltuieli judiciare
Sunteți de acord să ne despăgubiți pe noi și orice Furnizor de servicii Gemini pentru costurile și cheltuielile judiciare reale și rezonabile legate direct de contul dvs. sau de orice cont conex care sunt rezultatul unei anchete de reglementare, acțiuni în justiție, litigii, contestații sau investigații, indiferent dacă astfel de situații apar sau sunt anticipate, care apar sau sunt legate de dvs. sau de utilizarea Gemini de către dvs. Prin urmare, vom avea dreptul să vă percepem aceste cheltuieli din Contul dvs. sau din orice Cont conex, fără notificare prealabilă, inclusiv cheltuielile juridice și de punere în aplicare pe care le suportăm. Orice reținere la sursă va dura o perioadă de timp care este în mod rezonabil necesară pentru a rezolva orice problemă de reglementare sau juridică în cauză, iar putem plasa orice sume obținute de la dvs. într-un cont separat și vă vom plăti soldul rămas după ce orice problemă constatată a fost rezolvată. În plus, sunteți de acord că, în cazul în care astfel de acțiuni anticipate sau efective se referă la un anumit activ din contul dvs., respectivul activ nu poate fi transferat din respectivul cont până când problema nu este rezolvată. La cerere, vom furniza copii ale tuturor facturilor.
Integralitatea acordului 
Prezentul Acord de utilizare, Politica noastră de confidențialitate, Acordul nostru API, Acordul de custodie și Acordul nostru privind datele de piață, încorporate prin referință aici, cuprind întreaga înțelegere și acordul încheiate între dvs. și Gemini Digital Assets Limited cu privire la obiectul prezentului document și înlocuiesc orice discuții, acorduri și înțelegeri anterioare de orice fel (inclusiv, dar fără a se limita la orice versiuni anterioare ale prezentului Acord de utilizare), precum și orice natură între dvs. și noi. 
Acorduri negociate separat
Din când în când, putem, sub rezerva legilor și reglementărilor aplicabile și după cum am stabilit de către noi la discreția noastră exclusivă, să încheiem acorduri negociate separat cu anumiți Clienți Gemini în temeiul unei scrisori secundare confidențiale sau al unui acord similar care completează anumiți termeni economici sau de altă natură ai prezentului Acord de utilizare, în fiecare caz numai în măsura în care se aplică relației respectivului Client Gemini cu și utilizării Gemini. Astfel de acorduri pot include, printre altele: (i) diferite stimulente, inclusiv, dar fără a se limita la, diferite condiții economice, de finanțare și/sau de taxe sau alte plăți; (ii) capacitatea de a primi informații de piață suplimentare sau personalizate care nu sunt în general disponibile altor clienți Gemini (sub rezerva termenilor Acordului API Gemini); (iii) accesul preferat la resursele de servicii pentru clienți Gemini; sau (iv) un acord care să permită reprezentanților respectivului client Gemini să facă parte din orice organism de reprezentare a clienților sau comitet consultativ pe care îl putem forma. 
Orice astfel de acorduri negociate separat vor fi încheiate pe baza factorilor sau considerentelor pe care noi le considerăm relevante la discreția noastră exclusivă, iar acordurile sau condițiile oferite unui client Gemini nu sunt, în general, disponibile pentru toți sau chiar pentru oricare alți clienți Gemini. Exemple de factori pe care îi putem lua în considerare atunci când decidem dacă să negociem termeni personalizați printr-o scrisoare de intenție confidențială sau un acord similar includ, dar nu se limitează la: (i) dacă un Client Gemini intenționează sau se așteaptă să desfășoare o activitate de tranzacționare semnificativă sau ridicată pe Exchange sau (ii) dacă un Client Gemini este supus unor obligații sau cerințe legale, fiscale sau de reglementare specifice și unice. Sunteți de acord și înțelegeți că dvs. și niciun alt Client Gemini nu veți avea niciun drept sau recurs legal împotriva noastră sau a oricărui Client Gemini care primește drepturi sau termeni suplimentari sau diferiți ca urmare a unui acord negociat separat. De asemenea, sunteți de acord și înțelegeți că valabilitatea sau aplicabilitatea termenilor și condițiilor prezentului Acord de utilizare încheiat între dvs. și Gemini nu va fi afectată de existența sau termenii și condițiile oricărui acord negociat separat cu orice Client Gemini.
Cesiune
Acest Acord de utilizare sau drepturile și obligațiile dvs. în temeiul acestuia nu pot fi transferate de dvs., dar pot fi atribuite de noi fără restricții. Orice tentativă de transfer sau de cesiune din partea dvs. care încalcă prevederile prezentului document va fi nulă și neavenită. Prezentul Acord de utilizare va fi obligatoriu și se aplică în beneficiul părților la prezentul acord, al succesorilor noștri și al cesionarilor autorizați.
Modificări
Putem modifica acest Acord de utilizare, orice acord încorporat prin referință sau Listele de comisioane în orice moment prin postarea versiunii modificate pe site-ul web, prin e-mail sau prin comunicarea acesteia prin intermediul site-ului web sau al aplicației mobile. Fiecare versiune modificată va intra în vigoare din momentul în care este postată, iar utilizarea în continuare a Serviciilor Gemini după postarea unei versiuni modificate constituie acceptarea versiunii modificate.
Relația dintre părți
Sunteți de acord și înțelegeți că nimic din acest Acord de utilizare nu va fi considerat a constitui, crea, implica, pune în aplicare sau recunoaște în alt mod un parteneriat, un loc de muncă, o asociere în participațiune sau o entitate comercială formală de orice fel; iar drepturile și obligațiile părților se vor limita la cele prevăzute în mod expres în prezentul document. Cu excepția răspunderii civile și a dispozițiilor conexe din prezentul document, nicio dispoziție exprimată, menționată sau implicită din prezentul Acord de utilizare nu este destinată sau nu va fi interpretată ca oferind unei alte persoane decât părțile la prezentul document orice drept legal sau echitabil, cale de atac sau cerere de despăgubire în temeiul sau în legătură cu prezentul Acord de utilizare pentru a pune în aplicare oricare dintre termenii săi care ar putea fi interpretați altfel pentru a conferi astfel de drepturi unor astfel de persoane, iar prezentul Acord de utilizare și toate declarațiile, garanțiile, clauzele, condițiile și dispozițiile acestuia sunt destinate să fie și sunt în beneficiul exclusiv al dvs. și al nostru.
Măsuri reparatorii
Sunteți de acord și înțelegeți că obligațiile dvs. și obligațiile fiecărui utilizator stabilite în prezentul Acord de utilizare sunt necesare și rezonabile pentru a ne proteja pe noi și afacerea noastră. Sunteți de acord în mod expres că, datorită naturii unice a afacerii noastre, pagubele bănești ar fi inadecvate pentru a ne compensa pentru orice încălcare de către dvs. a clauzelor și prevederilor stabilite în prezentul Acord de utilizare. În consecință, sunteți de acord și înțelegeți că orice astfel de încălcare sau amenințare de încălcare ne va cauza un prejudiciu ireparabil și că, în plus față de orice alte căi de atac care ar putea fi disponibile, în drept, în echitate sau în alt mod, vom avea dreptul de a obține măsuri asiguratorii împotriva oricărei amenințări de încălcare a acestui Acord de utilizare sau a continuării de către dvs. a unei astfel de încălcări, fără a fi necesară dovedirea unor daune reale.
Clauză specială
Sunteți de acord și înțelegeți că, în cazul în care orice prevedere a prezentului Acord de utilizare sau aplicarea acestuia va fi considerată nevalidă sau inaplicabilă în conformitate cu orice regulă, lege sau reglementare sau de către orice agenție guvernamentală, locală, statală sau federală, o astfel de prevedere va fi modificată și interpretată pentru a îndeplini obiectivele prevederii, în cea mai mare măsură posibilă, în conformitate cu orice lege sau reglementare aplicabilă. De asemenea, sunteți de acord și înțelegeți că valabilitatea sau aplicabilitatea oricărei alte prevederi (sau a unei astfel de prevederi, în măsura în care aplicarea acesteia nu este nevalidă sau inaplicabilă) a prezentului Acord de utilizare nu va fi afectată.
Schimbarea conducerii
În cazul în care suntem achiziționați de către sau fuzionăm cu o entitate terță, ne rezervăm dreptul, în oricare dintre aceste circumstanțe, să transferăm sau să cedăm informațiile pe care le-am colectat de la dvs. ca parte a unei astfel de fuziuni, achiziții, vânzări sau schimbări de conducere.
Durata
Sunteți de acord și înțelegeți că toate prevederile prezentului Acord de utilizare, care, prin natura lor, se extind dincolo de rezilierea sau expirarea prezentului Acord de utilizare, inclusiv, dar fără a se limita la, secțiuni referitoare la suspendare, anchete, căi de atac în caz de încălcare, reziliere, datorii, drept de compensare, fonduri sau cripto-active nerevendicate, utilizarea generală a Gemini, litigii cu noi și dispoziții generale, vor fi valabile și după rezilierea sau expirarea prezentului Acord de utilizare.
Diverse 
Titlurile secțiunilor din acest Acord de utilizare sunt doar utilitate practică și nu guvernează semnificația sau interpretarea niciunei prevederi din prezentul Acord de utilizare. Cu excepția cazului în care contextul expres prevede altfel: (i) cuvintele „din prezentul document”, „din acesta”, „de mai jos” și cuvintele similare, atunci când sunt utilizate în prezentul Acord de utilizare, se referă la prezentul Acord de utilizare în ansamblu și nu la o anumită dispoziție a prezentului Acord de utilizare; (ii) termenii definiți la singular au un înțeles comparabil atunci când sunt utilizați la plural și invers; (iii) oriunde cuvântul „include”, „includ” sau „inclusiv” este utilizat în prezentul Acord de utilizare, se consideră că este urmat de cuvintele „fără limitare”; (iv) cuvântul „măsura” din fraza „în măsura în care” înseamnă măsura în care un subiect sau un alt lucru se extinde și o astfel de frază nu înseamnă pur și simplu „dacă”; și (v) cuvântul „sau” nu va fi interpretat ca fiind exclusiv.
Clauza de nerenunțare la drepturi
Prezentul Acord de utilizare nu va fi interpretat ca renunțând la drepturi la care nu se poate renunța în temeiul legilor și reglementărilor aplicabile, inclusiv al legilor aplicabile privind transferul de bani în statul în care vă aflați. În plus, faptul că nu am insistat asupra respectării stricte a oricărui termen sau prevedere din prezentul Acord de utilizare nu va fi interpretat ca o renunțare la nerespectarea de către dvs. a acestui termen sau prevedere.
Legea aplicabilă
Prezentul Acord de utilizare, utilizarea de către dvs. a Gemini, drepturile și obligațiile dvs., precum și toate acțiunile prevăzute, care decurg din sau sunt legate de prezentul Acord de utilizare va fi guvernat de legile Irlandei și supus jurisdicției neexclusive a instanțelor irlandeze, cu excepția cazurilor în care legile obligatorii ale țării în care aveți domiciliul vă sunt mai favorabile decât legislația irlandeză, caz în care vă puteți exercita orice drepturi pe care le aveți în temeiul legilor obligatorii ale țării în care aveți domiciliul. SUNTEȚI DE ACORD CĂ TOATE ORDINELE, CERERILE DE DECONTARE, TRANZACȚIILE, DEPUNERILE, RETRAGERILE SAU VÂNZĂRILE PE GEMINI ȘI AVUTE ÎN VEDERE ÎN CONFORMITATE CU TERMENII ACESTUI ACORD DE UTILIZARE SE CONSIDERĂ CĂ AU AVUT LOC ÎN IRLANDA ȘI SE SUPUN LEGISLAȚIEI INTERNE A IRLANDEI, FĂRĂ A ȚINE CONT DE DISPOZIȚIILE PRIVIND CONFLICTUL DE LEGI.

Întrebări, feedback și reclamații

Dacă aveți întrebări, doriți să lăsați feedback sau doriți mai multe informații despre Gemini, nu ezitați să ne trimiteți un e-mail la support@gemini.com.
Dacă doriți să depuneți o reclamație, vă rugăm să contactați echipa noastră de Asistență pentru clienți la support@gemini.com utilizând adresa de e-mail cu care v-ați înregistrat.
Conform regulamentului 60A al CJA, activitatea cu cripto-active nu poate intra în sfera de aplicare a Ombudsmanului pentru servicii financiare și pensii („FSPO”). Ca atare, este posibil să nu puteți recurge la FSPO în cazul unei plângeri referitoare la Gemini.
Trimiteri către Gemini
Nu putem fi de acord cu obligații de confidențialitate sau nedivulgare cu privire la orice informații nesolicitate pe care ni le transmiteți, indiferent de metoda sau suportul ales. Prin trimiterea de informații sau materiale nesolicitate către noi sau către orice Furnizor de servicii Gemini, dvs. sau orice persoană care acționează în numele dvs., sunteți de acord că aceste informații sau materiale nu vor fi considerate confidențiale sau brevetate.
Nu oferim nicio facilitate pentru trimiterea sau primirea de comunicații electronice private sau confidențiale. Nu trebuie să utilizați Gemini pentru a transmite orice comunicare pe care intenționați să o citiți numai dvs. și destinatarul(destinatarii). Prin prezenta se notifică faptul că toate mesajele și orice alt conținut introdus prin intermediul Gemini pot fi citite de noi, indiferent dacă suntem sau nu destinatarii acestor mesaje. Cu toate acestea, accesul la mesaje și la alte tipuri de conținut va fi accesibil numai angajaților și furnizorilor de servicii Gemini care au nevoie în mod rezonabil de un astfel de acces.
Tranzacționarea cu cripto-active implică un grad ridicat de risc. Piața cripto-activelor este nouă și nedemonstrată și este posibil să nu crească. Cripto-activele se pot confrunta cu o volatilitate frecventă a prețurilor din cauza (i) utilizării reduse a cripto-activelor pe piața cu amănuntul și pe piața comercială în comparație cu utilizarea relativ extinsă de către speculanți și (ii) lipsei de asigurare că o persoană sau o instituție care acceptă astăzi cripto-active ca plată va continua să facă acest lucru în viitor. O astfel de volatilitate a prețurilor poate afecta în mod negativ o investiție în cripto-active, așa că, înainte de a utiliza Gemini, vă rugăm să evaluați meritele și riscurile investiției și să fiți în măsură să suportați riscul economic de a vă pierde întreaga investiție într-o perioadă scurtă de timp. Niciun material de pe Gemini nu trebuie nu trebuie considerat ca fiind o ofertă de vânzare de către Gemini sau o solicitare de către Gemini de cumpărare de cripto-active.

The most trusted crypto-native finance platform

Create a free Gemini account in minutes