Back to all legal agreements

GIEL User Agreement - Croatian

Last updated: February 13, 2023


GEMINI KORISNIČKI UGOVOR

Dobrodošli u Gemini!

Dobrodošli! Hvala što ste posjetili Gemini.
Ovaj korisnički ugovor („korisnički ugovor”) je ugovor između vas i Gemini Intergalactic Europe (broj tvrtke 698251), privatne tvrtke osnovane u Irskoj s registriranom adresom 70 Sir John Rogerson's Quay, Dublin 2 („tvrtka” ili „Gemini Intergalactic”) i primjenjuje se na vašu upotrebu Gemini Intergalactic za skrbništvo, kupnju, prodaju i prijenos virtualnih sredstava.
Prije nego što se prijavite na Gemini Intergalactic i pristupite ili koristite bilo koju od naših usluga, morate pročitati, složiti se i prihvatiti sve uvjete i odredbe sadržane u ovom korisničkom ugovoru, kao i našu politiku privatnosti. Stoga biste trebali pažljivo pročitati ovaj korisnički ugovor i provjeriti jeste li razumjeli odredbe i uvjete sadržane u njemu. Ako ne razumijete bilo koji od uvjeta sadržanih u ovom korisničkom ugovoru, kontaktirajte nas prije nego što se prijavite i pristupite ili koristite naše usluge. Također imajte na umu da mogu postojati posebni uvjeti ili odredbe koji se primjenjuju na vas kao korisnika u određenoj nadležnost, kao što je ovdje navedeno.

O nama

Gemini Intergalactic Europe Limited (broj tvrtke 698251) pruža usluge razmjene i skrbništva virtualne imovine. Gemini Intergalactic Europe Limited (“Gemini Intergalactic”) registriran je kod Centralne banke Irske kao pružatelj usluga virtualne imovine i u skladu je sa Zakonom o kaznenom pravosuđu (pranje novca i financiranje terorizma) iz 2010., s izmjenama i dopunama („CJA”), s referentnim brojem tvrtke C453651. GIEL je također registriran u određenim drugim nadležnostima EGP-a i ta su tijela dostupna ovdjena poveznici dotične zemlje EGP-a. Ako je GIEL registriran u zemlji, tijelo za registraciju bit će identificirano na poveznici zemlje.
Usluge razmjene i skrbništva kriptoimovine koje pruža Gemini Intergalactic Europe Limited neće imati istu regulatornu zaštitu kao usluge koje pruža Gemini Payments Europe Limited. Konkretno, nećete se moći obratiti Ombudsmanu za financijske usluge i mirovinu u slučaju pritužbe koja se odnosi na tvrtku Gemini Intergalactic Europe Limited.

O Gemini Payments Europe Limited

Gemini Payments Europe Limited (“Gemini Payments”), koja posluje kao Gemini, regulirana je od strane Centralne banke Irske pod referentnom oznakom C432664. Gemini Payments je institucija za elektronički novac koja izdaje elektronički novac i pruža povezane usluge plaćanja. To su regulirane aktivnosti u Irskoj. Ove usluge podliježu posebnom korisničkom ugovoru između vas i Gemini Payments.
Dodatne informacije o Centralnoj banci Irske mogu se dobiti na www.centralbank.ie, a registraciju Gemini Payments-a možete vidjeti na registers.centralbank.ie.

Definicije

Tamo gdje se u ovom korisničkom ugovoru riječi koriste velikim slovima, one imaju sljedeće značenje:
„Račun” znači račun elektroničkog novca koji otvorite kod nas putem web stranice i/ili mobilne aplikacije, kojim upravljate i koristite ga u skladu s ovim korisničkim ugovorom.
„Radni dan” znači bilo koji dan osim subote ili nedjelje ili državnog praznika u Irskoj.
„CBI” znači Centralna banka Irske čija je adresa New Wapping Street, North Wall Quay, Dublin 1, D01 F7X3; Dodatne informacije o CBI-u mogu se dobiti na web stranici CBI-a na adresi https://www.centralbank.ie/home.
„Kriptoimovina” znači kriptoimovina (koja se naziva i „kriptovaluta”, „virtualna valuta”, „digitalna valuta” ili „virtualna roba”), kao što je bitcoin ili ether, koja je digitalni prikaz vrijednosti temeljen na (ili izgrađen povrh) kriptografskog protokola računalne mreže.
„Korisnička podrška” označava našu korisničku službu koju možete kontaktirati na support@gemini.com.
„Rasporedi naknada” zajedno označavaju raspored naknada za tržišne podatke, raspored naknada za web, raspored naknada za mobilne uređaje, raspored naknada za ActiveTrader, raspored naknada za API, raspored naknada za povezivanje, raspored naknada za skrbništvo, raspored naknada za prijenos i bilo koji drugi raspored naknada povezan s Geminijevim proizvodima i uslugama.
„Gemini Payments” znači Gemini Payments Europe Limited (broj tvrtke 698251) čija je registrirana adresa 70 Sir John Rogerson's Quay, Dublin 2.
„Gemini Intergalactic” znači Gemini Intergalactic Europe Limited (broj tvrtke 698251) čija je registrirana adresa 70 Sir John Rogerson's Quay, Dublin 2.
„Mobilna aplikacija” označava Geminijevu mobilnu aplikaciju koja je dostupna za besplatno preuzimanje s Apple App Store i Google Play Store.
„Prevladavajuća tržišna cijena” znači cijenu kriptoimovine izračunatu korištenjem zadnje 24-satne prosječne cijene ponderirane količine denominirane u američkim dolarima koju je Gemini izračunao od 16:00 ET (istočna vremenska zona).
„Politika privatnosti” označavaju politiku Geminija koja uređuje obradu osobnih podataka koja je dostupna na web stranici i mobilnoj aplikaciji, a koja se može povremeno mijenjati.
„Korisnički ugovor” znači ovaj korisnički ugovor, objavljen na web stranici i mobilnoj aplikaciji koji se može povremeno mijenjati.
„Mi”, „nas”, „naš” znači Gemini.
„Web stranica” znači web stranica dostupna na www.gemini.com.
„Vi” ili „vaš” znači vas, fizičku osobu na čije je ime otvoren i vodi se račun.

Komunikacija

Ovaj korisnički ugovor vam je dostavljen i zaključen na engleskom jeziku. Suglasni ste da s vama možemo komunicirati na engleskom jeziku ili, ako to zahtijeva važeći zakon, na jeziku zemlje u kojoj imate prebivalište. Svaki prijevod ovog ugovora ili drugih dokumenata dostavljen je samo radi vaše ugodnosti, u mjeri dopuštenoj važećim zakonom. U slučaju bilo kakvih nedosljednosti, i uvijek podložno važećem zakonu, engleska verzija ovog ugovora ili drugih dokumenata će prevladati, a engleski jezik će upravljati njegovim tumačenjem.
Sačuvajte kopiju ovog korisničkog ugovora za svoju evidenciju. Ažuriranu kopiju ovog korisničkog ugovora možete pogledati u bilo kojem trenutku na web stranici i mobilnoj aplikaciji. Također u bilo kojem trenutku možete zatražiti primjerak ovog korisničkog ugovora tako što ćete se obratiti korisničkoj podršci.
Možete nas kontaktirati putem korisničke podrške.
Ako vas kontaktiramo u vezi s ovim korisničkim ugovorom, vašim računom ili našim uslugama, koristit ćemo najnovije podatke za kontakt koje ste nam dali. Morate ažurirati svoje osobne podatke na svom računu.
Obično ćemo vas kontaktirati putem e-pošte. U tu svrhu morate u svakom trenutku održavati najmanje jednu važeću adresu e-pošte u svom profilu računa. Morate redovito i često provjeravati dolazne poruke. E-poruke mogu sadržavati poveznice na dodatne informacije na našoj web stranici ili mobilnoj aplikaciji.
Ako pošaljemo e-poštu na adresu e-pošte koja je zabilježena za vaš račun, suglasni ste i razumijete da to predstavlja pisanu obavijest („pisana obavijest”) koju vam mi šaljemo. Ako pošaljete e-poruku na support@gemini.com, to predstavlja pisanu obavijest koju vi šaljete nama. Za sve obavijesti poslane e-poštom, datum primitka smatra se datumom prijenosa.
Tamo gdje zakonodavstvo zahtijeva da vam pružimo informacije na trajnom mediju, poslat ćemo vam e-poruku (sa ili bez privitka) ili ćemo vam poslati obavijest koja vas upućuje na informacije na našoj web stranici na način koji vam omogućuje da zadržite informacije u formatu za ispis ili drugom formatu koji možete trajno zadržati za buduću upotrebu. Preporučujemo da čuvate kopije svih komunikacija koje šaljemo ili vam ih stavljamo na raspolaganje.
Za pregled e-pošte potrebno vam je računalo sa softverom za e-poštu koji može prikazati e-poštu u HTML formatu. Također vam možemo poslati privitke u Portable Document Formatu („PDF”) za koje vam je potreban Adobe Acrobat Reader, koji se može besplatno preuzeti na Adobe web stranici.
Nikada vam nećemo slati e-poštu s priloženim izvršnim datotekama ili s poveznicama na bilo koje izvršne datoteke. Ako primite bilo kakvu e-poštu s takvim privicima, trebali biste izbrisati poruku bez klikanja na privitak. Ako niste sigurni potječe li komunikacija od nas, obratite se korisničkoj podršci.
Osim komunikacije putem e-pošte, možemo vas kontaktirati putem pisma ili telefona, gdje je to prikladno. Ako koristite bilo koju mobilnu uslugu, možemo također komunicirati s vama putem SMS-a. Sva komunikacija ili obavijest poslana poštom smatrat će se primljenom tri dana od datuma slanja za Irsku poštu ili unutar pet dana od slanja za međunarodnu poštu. Svaka komunikacija ili obavijest poslana SMS-om smatrat će se primljenom istog dana.
Vaš Gemini račun
Vaš račun je račun za kriptoimovinu koji vam omogućuje držanje, upravljanje i prijenos vaših stanja kriptoimovine u skladu s ovim korisničkim ugovorom. Možete imati jedan ili više računa od kojih svaki odgovara različitoj kriptoimovini koju Gemini s vremena na vrijeme stavlja na raspolaganje.
Stvaranje vašeg računa uvjetovano je otvaranjem računa elektroničkog novca kod Gemini Payments. Vaš račun elektroničkog novca podliježe zasebnim odredbama i uvjetima koji se nalaze u korisničkom ugovoru Gemini Payments.
Registracija računa
Kako biste koristili naše usluge, prvo morate otvoriti račun registracijom svojih podataka na našoj web stranici ili mobilnoj aplikaciji. Kao dio procesa registracije morat ćete prihvatiti ovaj korisnički ugovor i našu politiku privatnosti te morate imati pravnu sposobnost da ih prihvatite. Ako naručite dodatne usluge, od vas se može tražiti da prihvatite dodatne uvjete i odredbe.
Morate imati 18 ili više godina da biste otvorili račun i koristili naše usluge. Otvaranjem računa izjavljujete da imate 18 ili više godina. Ovo se ne odnosi na proizvode za koje postavljamo različitu dobnu granicu. U bilo kojem trenutku možemo zatražiti da dostavite dokaz o svojoj dobi.
Možete otvoriti samo jedan račun osim ako izričito ne odobrimo otvaranje dodatnih računa.
Račun možete otvoriti samo ako ste stanovnik u nadležnost u kojoj Gemini može poslovati. Otvaranjem računa izjavljujete i jamčite nam da vaše otvaranje računa ne krši zakone ili propise koji se na vas odnose.
Ne možete otvoriti račun ako živite u određenim nadležnostima. Možemo prema vlastitom nahođenju odlučiti prekinuti i ograničiti naše usluge u bilo kojoj nadležnosti u bilo koje vrijeme i bez prethodne obavijesti.
Morate završiti naš AML/CTF program da bismo vas smatrali klijentom Geminija („Geminijev klijent”). Ako želite omogućiti pristup svom računu drugoj osobi ili instituciji, ta se osoba ili institucija mora registrirati kao ovlašteni korisnik vašeg računa i uspješno završiti naš AML/CTF program. Suglasni ste da nećete dopustiti osobama koje nisu uspješno završile naš AML/CTF program da pristupe ili koriste vaš račun. U skladu s našim AML/CTF programom, (i) vaš supružnik ili obiteljski partner može biti ovlašteni korisnik vašeg računa i (ii) račun u ime institucije može otvoriti stvarni vlasnik i/ili ovlašteni predstavnik te institucije. Time jamčite i suglasni ste da ste stvarni vlasnik i/ili imenovani predstavnik institucije. Ovime ovlašćujete nas ili pružatelja usluga treće strane da poduzmemo sve mjere koje smatramo potrebnima za provjeru i autentifikaciju vašeg identiteta, potvrdu podataka koje ste dostavili o svom povezanom bankovnom računu i da poduzmemo sve radnje koje smatramo potrebnima na temelju rezultata. U mjeri u kojoj želite više informacija o završetku našeg AML/CTF programa ili dodavanju druge osobe na svoj račun, pošaljite e-poruku na compliance@gemini.com.
Tijekom postupka registracije od vas će se tražiti da:
 1. pružite osobne podatke i popratne dokumente (uključujući vaše puno ime, adresu stanovanja i poštanski broj, broj mobitela, adresu e-pošte, datum rođenja i određene oblike identifikacije) i druge dokaze koje možemo tražiti od vas da bismo mogli provjeriti vaš identitet;
 2. koristite svoju adresu e-pošte kao korisničko ime prilikom postavljanja računa;
 3. odabrati lozinku koja zadovoljava naše minimalne sigurnosne zahtjeve;
 4. unesete kod za dvofaktorsku autentifikaciju koji vam je Gemini poslao na vaš mobilni uređaj;
 5. potvrdite svoju adresu e-pošte; i
 6. pročitajte i prihvatite ovaj korisnički ugovor i politiku privatnosti.
Sve informacije koje pružite tijekom postupka registracije računa ili bilo kada nakon toga moraju biti istinite, točne i ažurne. Nakon što primimo i odobrimo vašu prijavu, poslat ćemo potvrdu na vašu e-mail adresu.
Upravljanje računom
Ovisno o zadovoljavajućem završetku procesa prijave navedenog u gornjem odjeljku „Registracija računa”, možete početi upravljati svojim računom i koristiti naše usluge kriptoimovine putem web stranice i/ili mobilne aplikacije.
Morate osigurati da su podaci zabilježeni na vašem računu istiniti, točni i ažurni u svakom trenutku i mi nećemo biti odgovorni za bilo kakav gubitak koji proizlazi iz vašeg propusta da to učinite. U svakom trenutku od vas možemo zatražiti potvrdu točnosti vaših podataka ili dostavljanje dokumenata ili drugih dokaza.
Pristup računu
Suglasni ste da nijednoj osobi nećete dopustiti pristup svom računu, osim kako je ovdje opisano. Dopušteno vam je pristupiti svom računu samo korištenjem vjerodajnica za prijavu i drugih potrebnih oblika provjere autentičnosti. Zahtijevamo autentifikaciju s više faktora kako bismo zaštitili vaš račun. Kao rezultat toga, morate koristiti najmanje dva oblika provjere autentičnosti kada pristupate svom računu i obavljate određene operacije na svom računu.
Oblici višefaktorske provjere autentičnosti uz vaše vjerodajnice za prijavu mogu uključivati verifikacijske tokene dostavljene putem usluge kratkih poruka („SMS”-a) ili određene i podržane aplikacije za dvofaktorsku provjeru autentičnosti („2FA”). Ako odlučite instalirati i koristiti 2FA aplikaciju na uređaju (npr. telefonu ili tabletu) na kojem je operativni sustav na bilo koji način neovlašteno mijenjan, činite to na vlastitu odgovornost. To uključuje, ali nije ograničeno na, „rooted” (Android) ili „jailbroken” (iOS) uređaj. Zadržavamo pravo prema vlastitom nahođenju zabraniti pristup s bilo kojeg uređaja ili putem bilo kojeg uređaja na kojem je operativni sustav bio ili se sumnja da je bio modificiran ili neovlašteno mijenjan. Suglasni ste da možemo dati vaše 2FA podatke pružatelju usluga treće strane kako bismo vam pomogli u autentifikaciji.
Suglasni ste da ste sami odabrali svoje vjerodajnice za prijavu na račun i sve druge potrebne oblike provjere autentičnosti, gdje je to primjenjivo. Također ste suglasni da ćete svoje vjerodajnice za prijavu na račun i sve druge potrebne oblike provjere autentičnosti, uključujući ključeve sučelja za programiranje aplikacije (API), čuvati povjerljivima i odvojeno jedne od drugih, kao i odvojeno od svih drugih informacija ili dokumenata koji se odnose na vaš račun.
Suglasni ste i razumijete da ste isključivo vi odgovorni (i nećete nas smatrati odgovornima) za upravljanje, praćenje i održavanje sigurnosti vaših vjerodajnica za prijavu i svih drugih potrebnih oblika provjere autentičnosti, uključujući vaše API ključeve. Nadalje ste suglasni i razumijete da mi nismo odgovorni (i nećete nas smatrati odgovornima) za bilo kakav neovlašteni pristup ili korištenje vašeg računa.
Ako primijetite bilo kakvu neovlaštenu ili sumnjivu aktivnost na svom računu, pošaljite e-poruku na support@gemini.comilifraud@gemini.comi odmah nas obavijestite.
Povijest računa
Vaša povijest transakcija („povijest transakcija”) uvijek je dostupna na Geminiju. Vaša povijest transakcija sadrži sve vaše aktivnosti trgovanja, uključujući transakcije na čekanju, depozite i isplate, kao i vaša stanja; međutim, imajte na umu da se ništa u vašoj povijesti transakcija ne bi smjelo smatrati procjenom.
Ulažemo komercijalno razumne napore kako bismo osigurali da su informacije sadržane u obavijestima koje vam šaljemo i vašoj povijesti transakcija točne i pouzdane; međutim, molimo vas da shvatite da se ponekad mogu pojaviti pogreške i da takve pogreške ne utječu na stvarna sredstva i rezultate određene transakcije.
Bilo koja transakcija navedena u vašoj povijesti transakcija ili drugoj komunikaciji uključujući, ali bez ograničenja na potvrde o primitku poslane na vašu evidentiranu adresu e-pošte smatrat će se i tretirati kao autorizirana i točna, odobrena i potvrđena od vas osim ako ne primimo pisanu obavijest (kako je ovdje definirano) o suprotnom u roku od tri kalendarska dana od datuma slanja komunikacije.
Ako želite pristupiti svojoj povijesti transakcija nakon zatvaranja svog računa, morat ćete kontaktirati korisničku podršku i zatražiti informacije.
Pregled i prihvaćanje računa
Važno je da razumijete da je vaša isključiva odgovornost pregledati svoju povijest transakcija i sve obavijesti. Također razumijete da se u svrhu pregleda i prihvaćanja slažete da se smatra da ste pregledali svoju povijest transakcija i sve obavijesti najmanje jednom mjesečno. Ako iz bilo kojeg razloga to ne možete učiniti ili ne primate našu komunikaciju, vaša je odgovornost poslati e-poštu na support@gemini.comi odmah nas obavijestiti.
Razumijete da će se svaka komunikacija poslana na vašu evidentiranu adresu e-pošte smatrati ispravnom, odobrenom i potvrđenom od vas osim ako ne primimo pisanu obavijest o suprotnom u roku od tri kalendarska dana od datuma slanja komunikacije.
Zadržavamo pravo da izvršimo izmjene ili prilagodbe na vašem računu prema potrebi i primjerenosti, te prema vlastitom nahođenju, kako bismo se pridržavali svih važećih zakona i propisa ili kako bismo osigurali integritet tržišta. Više informacija potražite u odjeljku „Pravila o očito pogrešnim transakcijama”.
Zatvaranje računa
Možete zatvoriti bilo koji od svojih računa u bilo kojem trenutku. Suglasni ste i razumijete da zatvaranje računa neće utjecati na prava i obveze nastale prije datuma zatvaranja računa. Od vas se može tražiti da ili otkažete ili dovršite sve otvorene narudžbe i, u skladu s odredbama ovog korisničkog ugovora, date upute o tome gdje prenijeti bilo koju kriptoimovinu koja je ostala na vašem računu. Odgovorni ste za sve naknade, troškove, izdatke, pristojbe ili obveze (uključujući, ali bez ograničenja na odvjetničke i sudske pristojbe ili troškove prijenosa kriptoimovine) povezane sa zatvaranjem vašeg računa. U slučaju da troškovi zatvaranja vašeg računa premašuju vrijednost na vašem računu, vi ćete biti odgovorni za nadoknadu. Ne smijete zatvoriti niti jedan od svojih računa kako biste izbjegli plaćanje bilo kakvih naknada koje inače dospijevaju ili kako biste izbjegli bilo kakvo ispitivanje povezano s našim AML/CTF programom.
Obustava računa
Suglasni ste i razumijete da imamo pravo odmah (i) obustaviti vaš račun i sve račune u stvarnom vlasništvu vas i bilo kojeg člana vašeg kućanstva ili čiji ste vi predstavnik ili ovlašteni potpisnik i, u slučaju pravnih osoba, bilo koja povezana društva (pojedinačnim nazivom „povezani račun”), (ii) zamrznuti/zaključati imovinu na svim takvim računima i (iii) obustaviti vaš pristup Geminiju, dok se ne donese odluka, ako sumnjamo, prema vlastitom nahođenju, i/ili svi takvi računi koji krše:
 • Bilo koju odredbu ovog korisničkog ugovora;
 • Sve važeće zakone ili propise;
 • Naš AML/CTF program; ili
 • Naša pravila ponašanja na tržištu,
u bilo kojem trenutku od otvaranja takvog računa ili povezanog računa (pojedinačnim nazivom „kršenje pravila ponašanja”).
Nadalje se slažete i razumijete da imamo pravo odmah (i) obustaviti vaš račun i bilo koji povezani račun, (ii) zamrznuti/zaključati sredstva i imovinu na svim takvim računima i (iii) obustaviti vaš pristup Geminiju dok se ne donese odluka, ako:
 • To od nas zahtijeva regulatorno tijelo, sudski nalog, poziv za svjedoke ili obvezujući nalog državnog tijela;
 • Račun ili povezani račun podliježu nekim neriješenim parnicama, istragama ili državnim postupcima;
 • Račun ili povezani račun iz bilo kojeg razloga imaju negativan saldo;
 • Račun ili povezani račun imaju saldo koji je iz bilo kojeg razloga potrebno uskladiti;
 • Vjerujemo da netko neovlašteno pokušava pristupiti računima;
 • Vjerujemo da postoji neobična aktivnost na računu ili povezanom računu;
 • Vjerujemo da koristite Gemini, svoje vjerodajnice za prijavu ili druge podatke o računu na neovlašten ili neprikladan način; ili
 • Računu ili povezanom računu nije se pristupilo dvije godine ili više.
Ako je vaš račun ili povezani račun obustavljen, bit ćete obaviješteni kada pristupite Geminiju. Možemo, prema vlastitom nahođenju, dati pisanu obavijest da je vaš račun obustavljen i možemo, prema vlastitom nahođenju, otkriti razloge za obustavu, ako je to dopušteno zakonom.
Istrage računa
Suglasni ste i razumijete da imamo pravo odmah istražiti vaš račun i bilo koji povezani račun ako sumnjamo, prema vlastitom nahođenju, da ste vi i/ili bilo koji takav račun prekršili pravila ponašanja.
Nadalje ste suglasni i razumijete da imamo pravo odmah istražiti vaš račun i bilo koji povezani račun ako:
 • To od nas zahtijeva regulatorno tijelo, sudski nalog, poziv za svjedoke ili obvezujući nalog državnog tijela;
 • Račun ili povezani račun jesu ili su povezani s bilo kojim računom koji je predmet bilo kakvog neriješenog sudskog spora, istrage ili državnog postupka;
 • Računu ili povezanom računu nije se pristupilo dvije godine ili više.
Možemo, prema vlastitom nahođenju, dati pisanu obavijest da su vaši računi predmet istrage i možemo, prema vlastitom nahođenju, podijeliti opću prirodu istrage, ako je to dopušteno zakonom.
Ako sumnjamo da je račun ili povezani račun prekršio pravila ponašanja koja se odnose na naša pravila ponašanja na tržištu, poslat ćemo pisanu obavijest i podijeliti opću prirodu optužbi kao i specifične odredbe naših pravila ponašanja na tržištu za koje se čini su povrijeđene. Imat ćete pravo podnijeti, u roku od sedam kalendarskih dana od datuma obavijesti, pismenu izjavu našem voditelju funkcije usklađenosti s objašnjenjem zašto ne treba poduzeti disciplinske mjere.
Suglasni ste i razumijete da ste na naš zahtjev i unutar vremenskog okvira koji mi odredimo, vi i bilo koja povezana strana dužni pismeno odgovoriti na sva pitanja i dostaviti sve dokumentarne materijale i druge informacije u vezi sa bilo kojom istragom pokrenutom u skladu s ovim korisničkim ugovorom. Suglasni ste i razumijete da ni vi niti bilo koja povezana strana nećete ometati ili odgađati bilo kakvu istragu ili postupak koji se vodi u skladu s ovim korisničkim ugovorom, niti odbiti ispuniti bilo koji zahtjev podnesen u skladu s ovim korisničkim ugovorom.
Nakon završetka istrage, naš voditelj funkcije usklađenosti donijet će, prema vlastitom nahođenju, odluku temeljenu na težini dokaza. Ako se sumnja na kršenje pravila ponašanja odnosi na naša pravila ponašanja na tržištu, naš voditelj funkcije usklađenosti može razmotriti niz čimbenika u procjeni je li vaše ponašanje prekršilo naša pravila ponašanja na tržištu, uključujući, ali bez ograničenja na sljedeće:
 • Je li vaša namjera bila potaknuti druge na trgovinu kada oni inače ne bi;
 • Je li vaša namjera bila utjecati na cijenu, a ne na promjenu svoje pozicije;
 • Je li vaša namjera bila stvoriti obmanjujuće tržišne uvjete;
 • Tržišne uvjete na pogođenim tržištima i povezanim tržištima;
 • Učinak na druge sudionike na tržištu;
 • Povijesni obrazac vašeg aktivnosti;
 • Vašu aktivnost unosa i otkazivanja narudžbi;
 • Veličinu vaše narudžbe(i) u odnosu na tržišne uvjete u vrijeme kada je vaša narudžba(e) postavljena;
 • Veličinu vaše narudžbe(i) u odnosu na vašu poziciju i/ili kapitalizaciju;
 • Broj narudžbi;
 • Vašu sposobnost upravljanja rizikom povezanim s vašim narudžbama ako su u potpunosti izvršene;
 • Trajanje tijekom kojeg je vaša narudžba(e) bila izložena tržištu;
 • Trajanje između, i učestalost, neaktivnih poruka;
 • Položaj u redu ili prioritet vaše narudžbe u knjizi narudžbi;
 • Cijene prethodnih i sljedećih licitacija, ponuda i trgovina;
 • Promjene cijene najbolje ponude, cijene najbolje ponude, zadnje prodajne cijene ili druge cijene koje proizlaze iz unosa vaše narudžbe; i
 • Vašu aktivnost na povezanim tržištima, uključujući, ali bez ograničenja na Cboe Exchange, Inc. („Cboe”), Cboe BZX Exchange, Inc. („BZX”) i Cboe Futures Exchange, LLC („CFE”).
Suglasni ste i razumijete da ako se utvrdi, prema našem vlastitom nahođenju, da je vaš račun ili bilo koji povezani račun prekršio pravila ponašanja, imamo pravo ukinuti sve takve račune i poduzeti sve potrebne i odgovarajuće radnje u skladu s ovim korisničkim ugovorom i/ili važećim zakonima i propisima.
Pravni lijekovi u slučaju kršenja pravila računa
Suglasni ste i razumijete da ako se utvrdi, prema našem vlastitom nahođenju, da ste vi, vaš račun ili bilo koji povezani račun prekršili pravila ponašanja, imamo pravo teretiti vaš račun ili bilo koji povezani račun (i) u vrijednosti bilo kojeg popusta ili rabata na naknade za trgovanje koje ste vi ili vlasnik povezanog računa primili u vezi s ovim korisničkim ugovorom u bilo kojem trenutku nakon godinu dana prije datuma kada smo saznali za postojanje kršenja pravila ponašanja i (ii) usled bilo koje druge štete koju smo pretrpjeli kao posljedicu kršenja pravila ponašanja. Nadalje ste suglasni i razumijete da ako utvrdimo, prema vlastitom nahođenju, da ste se dogovarali, koordinirali i/ili surađivali s bilo kojim drugim korisnikom kako biste prekršili pravila ponašanja, vi i taj korisnik bit ćete zajednički i pojedinačno odgovorni za cjelokupnu vrijednost bilo kakvih popusta na naknade za trgovanje, rabata i/ili odšteta na koje imamo pravo prema ovom pododjeljku i svi takvi iznosi mogu biti terećeni, prema našem vlastitom nahođenju, s vašeg računa, računa tog korisnika ili u svakom slučaju, bilo kojeg povezanog računa. Odbit ćemo sve takve iznose s računa kriptoimovine. Povući ćemo dovoljan broj kriptoimovine prema prevladavajućoj tržišnoj cijeni. Osim toga, suglasni ste i razumijete da možemo alternativno naplatiti neke ili sve takve iznose prebijanjem s bilo kojim iznosom koji vam duguje Gemini.
Ukidanje računa
Suglasni ste i razumijete da imamo pravo prekinuti vaš pristup Geminiju i bilo kojem računu ili povezanom računu u bilo koje vrijeme i iz bilo kojeg razloga, te da će se, ako to učinimo, vaša prava i obveze prema ovom korisničkom ugovoru nastaviti. Nadalje se slažete i razumijete da imamo pravo poduzeti sve potrebne i odgovarajuće radnje u skladu s ovim korisničkim ugovorom i/ili važećim zakonima i propisima. Ako je vaš račun ukinut, vratit ćemo vam kriptoimovinu, umanjenu za vrijednost bilo kakvih popusta na naknadu za trgovanje, rabata i/ili odštete na koje imamo pravo u skladu s ovim korisničkim ugovorom. Ako vaš račun više nije podložan istrazi, sudskom nalogu ili sudskom pozivu, suglasni ste da ćete nam dati adresu kriptoimovine u roku od sedam (7) kalendarskih dana nakon primitka pisane obavijesti, kako bismo vam mogli vratiti preostalu kriptoimovinu. Ako to ne učinite, ovime se slažete da nam je dopušteno prodati bilo koju preostalu kriptoimovinu na otvorenom tržištu po cijeni koja nije niža od 5% ispod prevladavajuće tržišne cijene i vratiti prihode (minus bilo kakve popuste na naknade za trgovanje, rabate i /ili odštete na koju imamo pravo) na bilo koji bankovni račun povezan s vašim računom.
Pravni postupak
Suglasni ste i razumijete da mi, kao i naše podružnice, pružatelji usluga, njihovi službenici, direktori, zastupnici, zajednički pothvatnici, zaposlenici i predstavnici (zajedničkim nazivom „pružatelji usluga Geminija”), možemo postupati u skladu s nalozima, uključujući pozive svjedoka, od bilo koje vladine agencije, regulatornog tijela, agencije za provođenje zakona ili nadležnog suda, za koje bilo tko od nas razumno i u dobroj vjeri smatra da su valjani. Mi i bilo koji pružatelj usluga Geminija možemo, ali nismo u obvezi, obavijestiti vas o takvom postupku elektroničkom komunikacijom. Mi i bilo koji pružatelj usluga Geminija možemo vam naplatiti povezane troškove, uz sve naknade pravnog postupka. Suglasni ste da ćete obeštetiti, braniti i sve nas osloboditi od svih radnji, potraživanja, odgovornosti, gubitaka, troškova, odvjetničkih naknada ili šteta povezanih s našom usklađenošću s bilo kojim postupkom za koji bilo tko od nas razumno smatra u dobroj vjeri da je valjan. Nadalje se slažete da mi i bilo koji pružatelj usluga Geminija možemo poštovati bilo koji pravni postupak, bez obzira na metodu ili mjesto usluge.

Usklađenost s AML/CTF

Gemini je registriran u CBI kao pružatelj usluga virtualne imovine i mora se pridržavati CJA-a. Kao takav, CJA vodi naš AML/CTF program. Ovi su propisi osmišljeni kako bi spriječili korištenje Geminija za pranje novca ili financiranje terorizma. Usklađenost shvaćamo vrlo ozbiljno i naša je politika da poduzmemo sve potrebne korake da zabranimo lažne transakcije, prijavimo sumnjive aktivnosti i aktivno se uključimo u sprječavanje pranja novca i svih povezanih radnji koje olakšavaju pranje novca, financiranje terorizma ili bilo koji drugi financijski kriminal.
Pozadinska provjera
U cilju promicanja našeg AML/CTF programa, zadržavamo pravo zahtijevati od vas da nam dostavite dodatne podatke kako bismo potvrdili vaš identitet i/ili zahtijevati da prođete pozadinsku provjeru prije nego što dobijete ovlaštenje za korištenje Geminija ili u bilo kojem trenutku nakon toga, u skladu s važećim zakonima i propisima.
Programi sankcija
Sukladno važećim programima gospodarskih sankcija, uključujući, ali bez ograničenja na programe sankcija koje provode Ured SAD za kontrolu strane imovine („OFAC”) i Ured UK za provedbu financijskih sankcija („OFSI”), zajedno s Europskom unijom („EU”) i nadzornim listama Ujedinjenih naroda („UN”), zabranjeno nam je pružanje usluga ili stupanje u odnose s određenim pojedincima i institucijama. U slučaju da smo dužni blokirati kriptoimovinu povezanu s vašim računom u skladu s programom sankcija ili drugim sličnim vladinim programima sankcija, možemo: (i) suspendirati vaš račun; (ii) ukinuti vaš račun; (iii) vratiti kriptoimovinu na odredište njenoga podrijetla ili na odredište koje su odredile vlasti; ili (iv) zahtijevati da povučete kriptoimovinu sa svog računa unutar određenog vremenskog razdoblja. Nismo odgovorni za bilo kakve gubitke, bilo izravne ili neizravne, koje možete pretrpjeti kao rezultat našeg poštivanja važećih zakona i propisa, smjernica ili uputa bilo kojeg regulatornog tijela ili vladine agencije ili naloga bilo kojeg regulatornog tijela, vladinih agencija, agencija za provođenje zakona ili nadležnih sudova.

Usluge mjenjačnice kriptoimovine

Pružamo razmjenu („razmjena”) koja olakšava kupnju i prodaju kriptoaktive. Suglasni ste i razumijete da morate koristiti svoj račun elektroničkog novca kod Gemini Payments za financiranje kupnje kriptoaktive u mjenjačnici. Mjenjačnicu možete koristiti za slanje naloga (pojedinačnim nazivom „nalog”) za kupnju i/ili prodaju kriptoimovine. Kada naši mehanizmi za usklađivanje mjenjačnice (pojedinačnim nazivom „mehanizam za usklađivanje”) usklađuju narudžbe, dolazi do trgovine (pojedinačnim nazivom „trgovina”). Neusklađene narudžbe počivaju na njihovoj knjizi narudžbi (pojedinačnim nazivom „knjiga narudžbi”). Svaka trgovina (i) prenosi vlasništvo između korisnika, (ii) bilježi se u našoj internoj knjizi („glavna knjiga mjenjačnice”) i (iii) odražava se kroz automatske prilagodbe na računu svakog korisnika ili računu elektroničkog novca. Suglasni ste platiti sve naknade povezane s ili nastale korištenjem Geminija i razumijete da će sve naknade biti terećene s primjenjivog računa i da će sav prihod biti odobren primjenjivom računu. Sve aktivnosti trgovanja u mjenjačnici su „izvan lanca” i ne emitiraju se na dati blockchain.
Podaci o tržištu
Naša mjenjačnica generira podatke, uključujući, ali bez ograničenja na cijene, količinu i druge podatke povezane s trgovinom (zajedničkim nazivom „podaci o tržištu Geminija”), koji su javno dostupni putem naše web stranice na gemini.comi našeg API-a ovdje:
Ugovor o tržišnim podacima
Suglasni ste i razumijete da pristupanjem ili korištenjem, ili u slučaju pružatelja usluga OEM-a (kako je definirano ovdje), širenjem Geminijevih tržišnih podataka, pristajete sklopiti naš ugovor o tržišnim podacima („ugovor o tržišnim podacima”) između vas i Geminija, i budete zakonski vezani njegovim odredbama i uvjetima, stoga ih pažljivo pročitajte. Naš ugovor o tržišnim podacima dostupan je ovdje:
Raspored naknada za tržišne podatke
Za informacije o rasporedu naknada za tržišne podatke Geminija („raspored naknada za tržišne podatke”) pogledajte našu stranicu s rasporedom naknada za tržišne podatke ovdje:
Ugovor o API-u
Suglasni ste i razumijete da pristupanjem ili korištenjem našeg API-a, pristajete na sklapanje našeg ugovora o API-u („ugovor o API-u ”) između vas i Geminija te da ste pravno vezani njegovim odredbama i uvjetima, stoga ih pažljivo pročitajte. Naš ugovor o API-u dostupan je ovdje:
Vrste narudžbi
Za informacije o vrstama narudžbi, pogledajte našu stranicu Marketplace ovdje:
Trenutačno na Geminiju nije ponuđeno trgovanje maržom, trgovanje opcijama ili shorting.
Postavljanje narudžbe
Mi smo mjenjačnica s punim rezervama – morate učitati sredstva i mora vam se izdati ekvivalentni iznos elektroničkog novca putem naše podružnice, Gemini Payments, prije postavljanja narudžbe i nije vam dopušteno postaviti narudžbu osim ako nemate dovoljno sredstava na svom elektroničkom računu za ispunjavanje vaše narudžbe (tj. sve narudžbe su unaprijed financirane). Kada predate narudžbu, puni se iznos potrebnog elektroničkog novca (uključujući sve naknade) otkupljuje i stavlja na čekanje dok se vaša narudžba ne ispuni, ne istekne ili ne bude otkazana. Svaki neispunjeni dio vaše narudžbe ostat će na čekanju dok se ne ispuni, ne istekne ili se ne otkaže. Svaka narudžba koja premašuje iznos dostupnog elektroničkog novca na vašem računu elektroničkog novca bit će odbijena. Suglasni ste da je vaša odgovornost otkazati bilo koju narudžbu (u cijelosti ili djelomično) za koju ne želite da bude ispunjena. Otkazivanja narudžbe podliježu posebnim uvjetima i odredbama koji se nalaze u korisničkom ugovoru Gemini Payments. Više informacija o zahtjevima za otkazivanje potražite u korisničkom ugovoru Gemini Payments.
Prije postavljanja narudžbe, dužni ste pregledati sljedeće podatke:
 • Količina kriptoimovine koja će se kupiti ili prodati;
 • Bruto nabavna cijena (kupnja) ili prihod od prodaje (prodaja) vaše narudžbe;
 • Sve naknade ili drugi troškovi povezani s vašom narudžbom; i
 • Obavijest koja vas upozorava da se vaša narudžba ne može otkazati ili na drugi način poništiti nakon što je predate (možete odlučiti sakriti ovu obavijest ubuduće).
Postavljanje narudžbe putem mobilne aplikacije
Suglasni ste i razumijete da narudžbe poslane putem naše mobilne aplikacije (pojedinačnim nazivom „mobilna narudžba”) podliježu svakoj drugoj odredbi ovog korisničkog ugovora osim ako se ovim pododjeljkom drugačije ne izmijeni. Također se slažete i razumijete da se s mobilnim narudžbama postupa drugačije od narudžbi postavljenih putem našeg API-ja ili sučelja Gemini ActiveTrader™, a oba su u izravnoj interakciji s našom mjenjačnicom. Konkretno, nadalje ste suglasni i razumijete da se sve mobilne narudžbe ili: (i) izvršavaju prema glavnom market maker-u koji je Geminijev pružatelj usluga i pridruženo društvo („pružatelj likvidnosti”), ili (ii) se postavljaju i, ako uvjeti dopuštaju, izvršavaju u vaše ime na našoj mjenjačnici preko pružatelja likvidnosti kao posrednika agencije. Također ste suglasni i razumijete da pružatelj likvidnosti zadržava pravo odbiti bilo koju mobilnu narudžbu iz bilo kojeg razloga, uključujući, ali bez ograničenja na, odbijanje mobilne narudžbe ako utvrdi da nije u mogućnosti izvršiti je kao market maker jer su se promijenili osnovni tržišni uvjeti, cijene ili druge okolnosti i čimbenici rizika. Slično tome, suglasni ste i razumijete da pružatelj likvidnosti može odbiti bilo koju mobilnu narudžbu ako je ne može izvršiti u vaše ime na našoj mjenjačnici kao posrednik agencije zbog kretanja tržišne cijene tako da se mobilna narudžba ne može izvršiti za istu ili bolju od navedene cijene, mobilna narudžba premašuje maksimalno ograničenje veličine mobilne narudžbe na našoj mjenjačnici ili zbog prekida rada. U svakom slučaju, i bez neočekivanih tehnoloških prekida ili prekida rada (kako je definirano ovdje), mobilna narudžba neće biti na čekanju dulje od 60 sekundi; to jest, općenito ćete primiti ili obavijest o izvršenju ili obavijest o odbijanju unutar 60 sekundi od postavljanja mobilne narudžbe. Nadalje ste suglasni i razumijete da će pružatelj likvidnosti biti isključiva druga ugovorna strana ili agent za sve mobilne narudžbe, kako je primjenjivo, te da povezanost između pružatelja likvidnosti i Geminija dovodi do određenih potencijalnih ili stvarnih sukoba interesa. Bez ograničenja, ovi sukobi uključuju činjenicu da nismo uspostavili i ne namjeravamo uspostaviti odnose s nepovezanim pružateljima likvidnosti, za potrebe mobilne aplikacije, bez obzira na to jesu li uvjeti i naknade koje nude takvi nepovezani pružatelji likvidnosti povoljniji za korisnika mobilne aplikacije. Osim toga, možemo dijeliti razne resurse s pružateljem likvidnosti, uključujući, ali bez ograničenja na uredski prostor, osoblje i sustave.
Suglasni ste i razumijete da sve mobilne narudžbe podliježu našem rasporedu naknada za mobilne aplikacije i da naknade za mobilne narudžbe nisu iste kao i da mogu biti veće od naknada za narudžbe poslane putem našeg API-ja ili sučelja Gemini ActiveTrader™. Nadalje ste suglasni i razumijete da neke ili sve naknade koje plaćate u vezi s postavljanjem i izvršenjem mobilnih narudžbi mogu biti u korist pružatelja likvidnosti i mogu mu biti plaćene.
Suglasni ste i razumijete da mobilne narudžbe mogu utjecati na uvjete likvidnosti koji bi inače mogli biti dostupni na našoj mjenjačnici i da, ako se obujam ili učestalost mobilnih narudžbi poveća ili smanji, likvidnost na našoj mjenjačnici može se na sličan način povećati ili smanjiti.
Postavljanje narudžbe putem web aplikacije
Suglasni ste i razumijete da narudžbe poslane putem naše web aplikacije („web aplikacija” i pojedinačnim nazivom „web narudžba”) podliježu svakoj drugoj odredbi ovog korisničkog ugovora osim ako se ovim pododjeljkom drugačije ne izmijeni. Također se slažete i razumijete da se s web-narudžbama postupa drugačije nego s nalozima postavljenim putem našeg API-ja ili Gemini ActiveTrader™ sučelja, a oba su u izravnoj interakciji s našom mjenjačnicom. Konkretno, nadalje ste suglasni i razumijete da se sve web-narudžbe: (i) izvršavaju prema pružatelju likvidnosti ili (ii) postavljaju i, ako to uvjeti dopuštaju, izvršavaju u vaše ime na našoj mjenjačnici preko pružatelja likvidnosti kao posrednika agencije. Također ste suglasni i razumijete da pružatelj likvidnosti zadržava pravo odbiti bilo koju web narudžbu iz bilo kojeg razloga, uključujući, ali bez ograničenja na, odbijanje web narudžbe ako utvrdi da nije u mogućnosti izvršiti je kao market maker jer su se promijenili osnovni tržišni uvjeti, cijene ili druge okolnosti i čimbenici rizika. Slično tome, suglasni ste i razumijete da pružatelj likvidnosti može odbiti bilo koju web narudžbu ako je ne može izvršiti u vaše ime na našoj mjenjačnici kao posrednik agencije zbog kretanja tržišne cijene tako da se web narudžba ne može izvršiti za istu ili bolju od navedene cijene, web-narudžba premašuje maksimalno ograničenje veličine web-narudžbe na našoj mjenjačnici ili zbog prekida rada. U svakom slučaju, i izostanku neočekivanih tehnoloških prekida ili prekida rada, web narudžba neće biti na čekanju dulje od 60 sekundi; to jest, općenito ćete primiti ili obavijest o izvršenju ili obavijest o odbijanju unutar 60 sekundi od postavljanja web narudžbe. Nadalje ste suglasni i razumijete da će pružatelj likvidnosti biti isključiva druga ugovorna strana ili agent za sve web narudžbe, kako je primjenjivo, te da povezanost između pružatelja likvidnosti i Geminija dovodi do određenih potencijalnih ili stvarnih sukoba interesa. Bez ograničenja, ti sukobi uključuju činjenicu da nismo uspostavili i ne namjeravamo uspostaviti odnose s nepovezanim pružateljima likvidnosti, za potrebe web aplikacije, bez obzira na to jesu li uvjeti i naknade koje nude takvi nepovezani pružatelji likvidnosti povoljniji za korisnike web aplikacije. Osim toga, možemo dijeliti razne resurse s pružateljem likvidnosti, uključujući, ali bez ograničenja na uredski prostor, osoblje i sustave.
Suglasni ste i razumijete da sve web narudžbe podliježu našem rasporedu naknada za web aplikacijei da naknade za web narudžbe nisu iste kao da i mogu biti veće od naknada za narudžbe poslane putem našeg API-ja ili sučelja Gemini ActiveTrader™. Nadalje ste suglasni i razumijete da neke ili sve naknade koje plaćate u vezi s postavljanjem i izvršenjem web narudžbi mogu biti u korist pružatelja likvidnosti i mogu mu biti plaćene.
Suglasni ste i razumijete da web narudžbe mogu utjecati na uvjete likvidnosti koji bi inače mogli biti dostupni na našoj mjenjačnici i da ako se obujam ili učestalost web narudžbi poveća ili smanji, likvidnost na našoj mjenjačnici može se na sličan način povećati ili smanjiti.
Postavljanje narudžbe putem pružatelja usluga OEM-a
Dopušteno vam je koristiti naš API putem pružatelja usluga sustava upravljanja izvršenjem narudžbi treće strane („OEM-i”) ili druge vrste pružatelja usluga treće strane (pojedinačnim nazivom „pružatelj usluga OEM-a”) za usmjeravanje vaših narudžbi na našu mjenjačnicu i izmijeniti svoje narudžbe koje ste prethodno predali našoj mjenjačnici („usluge OEM-a”), međutim, suglasni ste i razumijete da svaki takav pružatelj usluga OEM-a mora prvo biti ovlašten od nas za pružanje usluga OEM-a, a takvo ovlaštenje ćemo dati samo pružatelju usluga OEM-a koji sklopi u ugovor o pružatelju usluga OEM-a (pojedinačnim nazivom „ugovor o pružatelju usluga OEM-a”) s Geminijem ili njegovim podružnicama. Svi pružatelji usluga OEM-a podliježu odredbama i uvjetima navedenim u takvom ugovoru s pružateljima usluga OEM-a, kao i odredbama i uvjetima navedenim u ovom korisničkom ugovoru, našem ugovoru o API-u i našem ugovoru o tržišnim podacima.
Suglasni ste da ćete biti odgovorni za sve narudžbe i izmjene narudžbi postavljene na našoj mjenjačnici preko ili od strane pružatelja usluga OEM-a koristeći podatke o vašem računu, suglasni ste i razumijete da će se sve takve narudžbe tretirati kao vaše narudžbe za sve svrhe, i suglasni ste prihvatiti i biti vezani u svakom pogledu uvjetima svih trgovina izvršenih na našoj mjenjačnici kao rezultat bilo kakvih narudžbi ili uputa koje su upućene našoj mjenjačnici putem ili od strane pružatelja usluga OEM-a koristeći vaš ID računa, neovisno o tome je li takve narudžbe ili upute našoj mjenjačnici pružatelj usluga OEM-a dostavio pogreškom.
Suglasni ste i razumijete da ste isključivo vi odgovorni (i nećete nas smatrati odgovornima) za upravljanje i održavanje sigurnosti vaših vjerodajnica za prijavu i svih drugih potrebnih oblika provjere autentičnosti, uključujući vaše API ključeve, čak i ako ih dijelite s ovlaštenim pružateljem usluga OEM-a. Također se slažete i razumijete da nismo odgovorni (i nećete nas smatrati odgovornima) za bilo kakav neovlašteni pristup ili korištenje vašeg računa, čak i ako dijelite neke ili sve svoje vjerodajnice za prijavu i druge potrebne oblike autentifikacije, uključujući vaše API ključeve s ovlaštenim pružateljem usluga OEM-a. Nadalje ste suglasni da ni u kojem slučaju nećemo biti odgovorni prema vama za bilo kakvu štetu, troškove ili drugu odgovornost u slučaju (i) bilo kakvog prekida rada, kvara sustava, pogreške, prekida, kašnjenja ili druge okolnosti koja rezultira nemogućnošću pružatelja usluga OEM-a za povezivanje s našom mjenjačnicom, (ii) nemogućnosti pružatelja usluga OEM-a da pruži usluge OEM-a, (iii) bilo kakve pogreške ili kašnjenja u vezi s narudžbama ili uputama dostavljenim našoj mjenjačnici od strane ili preko pružatelja usluga OEM-a, ili (iv) drugih pitanja u vezi s uslugama OEM-a koje vam pružatelj usluga OEM-a stavlja na raspolaganje.
Možemo ukinuti ili obustaviti autorizaciju pružatelja usluga OEM-a za prijenos narudžbi ili uputa našoj mjenjačnici i pružanje usluga OEM-a, ili vašu mogućnost postavljanja narudžbi i izmjena narudžbi na našoj mjenjačnici putem pružatelja usluga OEM-a, iz bilo kojeg razloga i u bilo koje vrijeme, prema našem vlastitom nahođenju.
Rukovanje narudžbama
Suglasni ste i razumijete da mi ne jamčimo da će bilo koja narudžba koju predate biti ispunjena. Narudžbe koje su aktivne prije prekida rada (kako je definirano ovdje) bit će obrađene, nakon što naša mjenjačnica nastavi s radom, kako slijedi:
 • Ako je narudžba postavljena putem API ključa s aktiviranom značajkom „requires heartbeat”, bit će automatski otkazana.
 • Ako je narudžba postavljena putem sučelja web stranice ili putem API ključa bez korištenja značajke „requires heartbeat”, bit će aktivna kada naša mjenjačnica nastavi s radom.
 • Ako se povežete putem FIX-a, možete omogućiti „otkaži nakon prekida” za sve svoje narudžbe. Ako vi ili vaš pružatelj tehnologije (npr. pružatelj OEM-a) ne omogućite opciju „otkaži nakon prekida veze”, suglasni ste i razumijete da nismo odgovorni za izvršenje vaših narudžbi po nepovoljnim cijenama ili bilo koje druge gubitke povezane s time da vaše narudžbe nisu otkazane tijekom prekida rada.
Suglasni ste i razumijete da zadržavamo pravo otkazivanja bilo koje narudžbe ili preostalog dijela bilo koje narudžbe ako:
 • Bilo koja takva narudžba je postavljena i/ili aktivna tijekom prekida rada;
 • Svaka takva narudžba pokreće naše kontrole tržišta; ili
 • Svaka takva narudžba je materijalno netržišna.
Suglasni ste i razumijete da narudžbe mogu biti podložne kašnjenjima, poteškoćama i/ili uvjetima koji utječu na prijenos ili izvršenje narudžbi nad kojima nemamo kontrolu, uključujući, ali bez ograničenja na, mehaničke ili elektroničke kvarove ili zagušenje tržišta.
Suglasni ste i razumijete da uvjetne narudžbe, uključujući, ali bez ograničenja na narudžbe „Stop” i „Stop-Limit”, neće nužno ograničiti vaše gubitke na namjeravane iznose, jer tržišni uvjeti mogu sasvim onemogućiti izvršenje takvih narudžbi po cijeni blizu stop cijene.
Suglasni ste i razumijete da zadržavamo pravo zahtijevati da sve narudžbe prođu automatizirane provjere sukladnosti. Ako je vaša narudžba označena za pregled bilo kojom od ovih provjera ili ako ispunjava određene definirane kriterije, može zahtijevati naš ručni pregled i odobrenje. Uložit ćemo komercijalno razumne napore da pravovremeno pregledamo takve narudžbe, ali nismo odgovorni za bilo kakva kašnjenja. Ako ste u bilo kojem trenutku u nedoumici o statusu svoje narudžbe, možete pogledati status svoje narudžbe na Geminiju. Možemo otkazati bilo koju narudžbu označenu za pregled. Na kraju, možemo od vas zahtijevati da potvrdite svoju narudžbu putem telefona ili nekog drugog oblika provjere autentičnosti prije izvršenja.
Podmirivanje narudžbe
Sve narudžbe koje su ispunjene, izvršene ili usklađene (u cijelosti ili djelomično), odmah se podmiruju i bilježe u našoj mjenjačkoj knjizi.
Potvrde o narudžbi
Nakon što je vaša narudžba postavljena, poslat ćemo vam e-poruku kojom potvrđujemo vašu narudžbu (pojedinačnim nazivom „potvrda o narudžbi”) i drugu e-poruku ako se vaša narudžba naknadno ispuni (u cijelosti ili djelomično) (pojedinačnim nazivom „potvrda o trgovini”) .
Potvrde o narudžbama sadrže sljedeće podatke:
 • Datum narudžbe, vrsta, ID, iznos i podaci o cijeni ako je primjenjivo;
 • Obavijest koja navodi da imate tri kalendarska dana da osporite svoju narudžbu; i
 • Podaci za kontakt sa Geminijem ako imate bilo kakvih pitanja, trebate prijaviti pritužbu ili tvrditi da vaša narudžba nije autorizirana (podložno primjenjivim ograničenjima opisanim ovdje).
Potvrde o trgovini sadrže sljedeće podatke:
 • Podaci o datumu trgovanja, vrsti, ID-u, iznosu i cijeni;
 • Sve naplaćene naknade;
 • Obavijest koja navodi da imate tri kalendarska dana da osporite svoju trgovinu; i
 • Podaci za kontakt sa Geminijem ako imate bilo kakvih pitanja, trebate prijaviti pritužbu ili tvrditi da vaša trgovina nije autorizirana (podložno primjenjivim ograničenjima opisanim ovdje).
Gemini održava i čuva evidenciju vaše povijesti transakcija u razdoblju od najmanje sedam godina.
Vaše narudžbe i trgovine smatrat će se i tretirati kao autorizirane i točne kako ste ih ratificirali i potvrdili osim ako ne primimo pisanu obavijest o suprotnom u roku od tri kalendarska dana. Vaša je isključiva odgovornost redovito pregledavati svoju povijest transakcija, potvrde o narudžbama i potvrde o trgovini kako biste zadovoljiti gore navedeno razdoblje.
Pravila o očito pogrešnim transakcijama
Smatramo da je transakcija očito pogrešna kada je njezina cijena značajno nedosljedna tržišnoj cijeni u trenutku izvršenja (pojedinačnim nazivom „očito pogrešna transakcija”). Pri donošenju odluke uzimamo u obzir okolnosti u trenutku transakcije, očuvanje integriteta tržišta i održavanje poštenog i urednog tržišta. Vi ste odgovorni za unošenje odgovarajuće cijene i vrste narudžbe u Gemini. Vaša jednostavna tvrdnja da je prilikom unosa narudžbe napravljena pogreška ili da niste obratili pozornost ili ažurirali narudžbu možda neće biti dovoljna da se utvrdi da je transakcija očito pogrešna. U slučaju da takva korisnička pogreška rezultira transakcijom, trebali biste poduzeti sljedeće korake:
 1. Trebali biste nas pravodobno obavijestiti o pogrešci u trgovini (obično unutar 24 sata od izvršenja pogreške u trgovini); i
 2. Ako obavljate transakciju u ime druge osobe ili subjekta, odgovorni ste osigurati da ta osoba ili subjekt primi cijenu koja je jednaka ili bolja od cijene po kojoj bi njihova izvorna narudžba inače bila izvršena (u slučaju kada jednaka ili bolja cijena nije dostupna, dovoljan je ispravak u gotovini na računu kupca). Ne snosimo nikakvu odgovornost za pogreške korisnika.
Suglasni ste i razumijete da ako utvrdimo da je transakcija očito pogrešna transakcija, možemo je proglasiti ništavnom, u cijelosti ili djelomično, čak i ako se vi i/ili druga strana ne slažete da je otkažete ili izmijenite. U slučaju da transakciju proglasimo ništavnom, obje strane u trgovini moraju vratiti kriptoimovinu i/ili fiat valutu primljenu u transakciji.
Prilikom utvrđivanja je li transakcija očito pogrešna transakcija, razmotrit ćemo sljedeće:
 • Sumnjiva trgovačka aktivnost;
 • Kršenje naših pravila ponašanja na tržištu;
 • Ako je postojala očita pogreška u bilo kojem smislu, uključujući, ali bez ograničenja na cijenu, količinu kriptoimovine ili drugu jedinicu trgovanja;
 • Ako je došlo do poremećaja ili kvara u radu bilo kojeg trgovinskog sustava ili komponente naše mjenjačnice, Geminija, Geminijevog pružatelja usluga ili mreže kriptoimovine („mreža kriptoimovine”); ili
 • Ako su postojali izvanredni tržišni uvjeti ili druge okolnosti u kojima bi poništavanje ili izmjena transakcija mogla biti potrebna za održavanje poštenog i urednog tržišta.
Odlučit ćemo i poduzeti sve radnje u skladu s ovim pravilima o očito pogrešnim transakcijama čim to bude izvedivo nakon transakcije. Ako ste stranka u bilo kojoj poduzetoj radnji, obavijestit ćemo vas putem pisane obavijesti čim to bude izvedivo.

Usluge kliringa

Pružamo platformu za trgovinsku nagodbu koja olakšava podnošenje, prihvaćanje, financiranje i podmirivanje bilateralno dogovorenih i ugovorenih transakcija kriptoimovinom (pojedinačnim nazivom „podmirenje narudžbine”), za onu kriptoimovinu koju podržava Gemini, kao što je navedeno odjeljku u nastavku „Podržana kriptoimovina i odricanje od sukoba” (pojedinačnim nazivom „kliring kriptoimovine”), umanjeno za sve primjenjive naknade koje su dug prema Geminiju (zajedničkim nazivom „Gemini kliring”). Suglasni ste i razumijete da je vaša upotreba Gemini kliringa podložna primjenjivim uvjetima ovog korisničkog ugovora.
Gemini kliring dostupan je samo u odnosu na kliring kriptoimovine. Suglasni ste podnijeti sve narudžbe za namirenje putem Gemini kliringa u obliku i na način, te na drugi način u skladu s uputama, tehničkim specifikacijama i drugim informacijama koje Gemini može zahtijevati, bilo putem (i) korisničkog sučelja Gemini kliring, ili (ii) prema uputama ili zahtjevima Geminija, te ste suglasni i razumijete da Gemini može izmijeniti ili revidirati ove zahtjeve s vremena na vrijeme, iz bilo kojeg razloga i bez prethodne obavijesti. Također se slažete i razumijete da Gemini može odbiti, ne primiti ili na neki drugi način ne ispuniti bilo koju narudžbu za namirenje putem Gemini kliringa iz bilo kojeg razloga, i suglasni ste da Gemini neće snositi nikakvu odgovornost prema vama, bilo kojoj ugovornoj strani u transakciji ili bilo kojoj drugoj strani za bilo što u vezi ili proizašlo iz toga što je Gemini odbio, nije primio ili na drugi način nije podmirio narudžbu.
Gemini neće dovršiti podmirivanje narudžbe putem Gemini kliringa: (i) ako bilo koja strana u transakciji nije u potpunosti financirala svoj račun potrebnim iznosom kliringa u kriptoimovini, ili svoj račun elektroničkog novca Gemini Europe Ltd potrebnim iznosom elektroničkog novca, ako je primjenjivo, u vrijeme kada je planirana transakcijapodmirivanja narudžbe; (ii) ako bilo koja strana nije Geminiju potvrdila prihvaćanje podmirivanja narudžbe u vrijeme kada je podmirivanje narudžbe predviđeno; (iii) ako bilo koja strana u transakciji nije Geminijev kupac; ili (iv) iz bilo kojeg drugog razloga koji odredi Gemini prema vlastitom nahođenju.
Suglasni ste i razumijete da Gemini može ukinuti ili suspendirati vaš pristup Gemini kliringu u bilo koje vrijeme, iz bilo kojeg razloga i bez prethodne obavijesti, te se slažete da ćete biti vezani i platiti naknade primjenjive na vaše korištenje Gemini kliringa, kako Gemini može objaviti ili na drugi način komunicirati s vama. Suglasni ste i razumijete da Gemini može pružiti Gemini kliring određenim Geminijevim kupcima putem dogovorenih ili na drugi način pojedinačno utvrđenih odredbi i uvjeta koji općenito nisu dostupni svim Geminijevim kupcima.
Raspored naknada za Gemini kliring
Za informacije o rasporedu naknada za Gemini kliring („Raspored naknada za Gemini kliring”) pogledajte našu stranicu s rasporedom naknada za Gemini kliring ovdje:
Tržište
Za informacije o tržištu Geminija, pogledajte našu stranicu Marketplace ovdje:
Kontrole tržišta
U nastojanju da potaknemo pošteno i uredno tržište, postavili smo kontrole tržišta („Kontrole tržišta”). Za informacije o Geminijevim kontrolama tržišta, pogledajte našu stranicu Marketplace ovdje:
Suglasni ste i razumijete da se prihvaćanje ovog korisničkog ugovora smatra vašim prihvaćanjem naših kontrola tržišta. Zadržavamo pravo promjene ili izmjene naših kontrola tržišta u bilo kojem trenutku. Svaka promjena u našim kontrolama tržišta bit će objavljena najmanje tri kalendarska dana prije nego što stupi na snagu i nijedna promjena neće biti na snazi manje od 30 kalendarskih dana. Suglasni ste da prijavom na svoj račun i/ili provjerom autentičnosti na našem API-ju s vašim API ključem i upotrebom Geminija nakon bilo kakve promjene u našim kontrolama tržišta pristajete prihvatiti naše nove kontrole tržišta.

Raspored naknada za tržište

Suglasni ste i razumijete da se vaše prihvaćanje ovog korisničkog ugovora smatra vašim prihvaćanjem svih naših rasporeda naknada za tržište.
Suglasni ste platiti sve naknade povezane s ili nastale korištenjem Geminija.
Informacije o svakom našem rasporedu naknada za tržište, pogledajte dolje:
Raspored naknada za web stranicu
Za informacije o našem rasporedu naknada za web stranicu („Raspored naknada za web stranicu”) pogledajte našu stranicu s rasporedom naknada za web stranicu ovdje:
Raspored mobilnih naknada 
Za informacije o našem rasporedu mobilnih naknada („Raspored mobilnih naknada”) pogledajte našu stranicu s rasporedom mobilne naknada ovdje:
Raspored naknada za ActiveTrader™
Za informacije o našem rasporedu naknada za ActiveTrader™ („Raspored naknada za ActiveTrader”), pogledajte našu stranicu Raspored naknada za ActiveTrader™ ovdje:
Raspored naknada za API
Za informacije o našem rasporedu naknada za API („Raspored naknada za API”) pogledajte našu stranicu s rasporedom naknada za API ovdje:
Raspored naknada za povezivanje
Za informacije o Geminijevom rasporedu naknada za povezivanje („Raspored naknada za povezivanje”), pogledajte našu stranicu s rasporedom naknada za povezivanje ovdje:

Pravila ponašanja na tržištu

Suglasni ste da ćete se pridržavati i razumijete da mi provodimo sljedeće standarde ponašanja na tržištu („Pravila ponašanja na tržištu”) osmišljena kako bi se spriječilo korištenje Geminija za ometajuće ili manipulativno ponašanje ili obmanjujuće prakse, uključujući, ali bez ograničenja na ometajuće trgovanje i manipulacije cijenama. Naša pravila ponašanja na tržištu shvaćamo vrlo ozbiljno i naša je politika da poduzmemo sve potrebne korake za zabranu manipulativnog ponašanja ili obmanjujuće prakse. Na Geminiju je strogo zabranjeno sljedeće:
Prijevarne radnje
Niti vi niti bilo koja povezana strana nećete sudjelovati ili pokušati sudjelovati u bilo kakvoj prijevarnoj radnji ili se uključiti ili pokušati sudjelovati u bilo kakvoj shemi za prijevaru, obmanu ili smicalicu, u vezi s bilo kojom narudžbom, podmirivanjem narudžbe ili trgovinom ili drugom aktivnošću u vezi s Geminijem.
Fiktivne transakcije
Ni vi niti bilo koja povezana strana nećete stvarati ili izvršavati fiktivne transakcije ili postaviti bilo kakvu narudžbu ili podmirivati narudžbe za fiktivnu transakciju znajući za njenu prirodu.
Manipuliranje tržištem
Zabranjeno je svako ometajuće trgovanje ili manipuliranje tržištem Geminija. Zabranjene su narudžbe ili podmirivanje narudžbi postavljenih na Geminiju u svrhu generiranja nepotrebne nestabilnosti ili stvaranja uvjeta u kojima cijene ne odražavaju ili neće odražavati poštene tržišne vrijednosti. Ako vi ili bilo koja povezana strana napravite ili pomognete u postavljanju bilo koje takve narudžbe sa znanjem njihove svrhe ili ako vi ili bilo koja povezana strana, s takvim znanjem, na bilo koji način pomažete u provedbi bilo kojeg plana ili sheme za postavljanje bilo koje takve narudžbe ili podmirivanja narudžbi, smatrat će se da ste vi i bilo koja povezana strana sudjelovali u radnji štetnoj za Gemini.
Kršenje važećih zakona i propisa
Ni vi niti bilo koja povezana strana nećete sudjelovati u ponašanju koje je u suprotnosti s važećim zakonima i propisima.
Pogrešna prikazivanja
Kršenje ovog korisničkog ugovora predstavlja bilo kakvo pogrešno prikazivanje materijalne činjenice Geminiju, njegovom upravnom odboru, bilo kojem odboru ili bilo kojem direktoru, službeniku, upravitelju ili zaposleniku Geminija.
Loša reputacija za vas ili Gemini
Ni vi niti bilo koja povezana strana ne smijete pristupiti Geminiju na bilo koji način za koji se može očekivati da će naštetiti vama ili Geminiju.
Radnje na štetu Geminija
Sudjelovanje u bilo kakvoj radnji štetnoj za Gemini, uključujući bilo koje ponašanje koje nije u skladu s važečim zakonima i propisima koji uređuju pravedna i poštena načela trgovine, predstavlja kršenje ovog korisničkog ugovora. Zlouporabe, uključujući bez ograničenja, ometajuće, prijevarne, nekonkurentne ili nepoštene radnje strogo su zabranjene.
Izostanak nadzora
Vi ćete biti odgovorni za uspostavljanje, održavanje i upravljanje razumnim, pisanim nadzornim postupcima kako biste osigurali da se vi i sve povezane strane pridržavate svih važećih zakona i propisa. Možete biti smatrani odgovornim za radnje povezane strane. Osim toga, vi ćete biti odgovorni za nadzor povezanih strana i možete biti smatrani odgovornim za radnje takvih povezanih strana.
Objelodanjivanje narudžbi
Ni vi niti bilo koja povezana strana nećete objelodaniti bilo kojoj osobi, uključujući, ali bez ograničenja na drugog sudionika na tržištu, bilo koji nalog ili nalog za namirenje koji ste postavili vi ili bilo koja povezana strana ili bilo koji nalog ili nalog za namirenje koji je izdala druga osoba, uključujući, ali ne bez ograničenja na drugog sudionika na tržištu.
Unaprijed dogovorena trgovina
Niti vi niti bilo koja povezana strana nećete postaviti na Gemini bilo koji nalog ili nalog za namirenje koji je unaprijed dogovoren (ili razmotren s drugim sudionikom na tržištu prije postavljanja na Gemini) u svrhu stvaranja umjetne cijene, fiktivne trgovine ili drugog ometajućeg, prijevarnog, nekonkurentnog ili nepoštenog utjecaja na Geminijevo tržište.
Narudžbe za istovremenu kupnju i prodaju
Ni vi niti bilo koja povezana strana nećete postavljati narudžbe za istovremenu kupnju i prodaju koje bi potencijalno mogle biti izvršene jedna prema drugoj, a korištenje Geminijevog alata za sprječavanje samopodudaranja na način koji ima učinak obmanjivanja tržišta predstavlja kršenje ovog korisničkog ugovora.
Manipulacijske radnje
Niti vi niti bilo koja povezana strana, putem jednog ili više računa, nećete postavljati ili prihvaćati narudžbe za kupnju i prodaju po istoj cijeni, ako vi ili bilo koja povezana strana znate ili bi razumno trebali znati da je svrha narudžbi izbjegavanje preuzimanja tržišne pozicije izložene tržišnom riziku (transakcije poznate kao pranje novca). Za naloge za kupnju i prodaju s različitih računa sa zajedničkim stvarnim vlasništvom i/ili povezanošću koji su postavljeni s namjerom: (i) negiranja tržišnog rizika ili cjenovne konkurencije, ili (ii) postizanja povoljnog rasporeda naknada i rezultirajućih koristi, također će se smatrati da krše našu zabranu trgovine za pranje novca. Nadalje, ni vi niti bilo koja povezana strana nećete svjesno izvršiti ili omogućiti izvršenje takvih naloga izravnim ili neizravnim sredstvima.
Prijenos novca
Ni vi niti bilo koja povezana strana nećete unaprijed organizirati izvršenje transakcija na Geminiju u svrhu prijenosa novca između računa. Sve transakcije izvršene na Geminiju moraju se izvršiti u dobroj vjeri u svrhu izvršenja transakcija u dobroj vjeri, a unaprijed dogovorene trgovine namijenjene izvršenju prijenosa sredstava s jednog računa na drugi strogo su zabranjene.
Uslužno trgovanje 
Ni vi niti bilo koja povezana strana nećete ulaziti u nekonkurentne transakcije na Geminiju u svrhu pomaganja drugoj osobi da se uključi u transakcije koje krše naša pravila ponašanja na tržištu ili bilo koje važeće zakone i propise.
Trgovanje na temelju povjerljivih informacija
Ni vi niti bilo koja povezana strana nećete zauzeti stav temeljen na informacijama koje nisu javne u vezi s predstojećom transakcijom drugog korisnika.
Ometajuće prakse
Ni vi niti bilo koja povezana strana nećete sudjelovati u bilo kakvom trgovanju, praksi ili ponašanju na Geminiju koje:
 • Pokazuje namjerno ili bezobzirno zanemarivanje urednog izvršenja transakcija; ili
 • Jest, ima karakter ili je općenito poznato kao „spoofing” (licitiranje ili ponuda s namjerom da se licitacija ili ponuda poništi prije izvršenja).
Svi nalozi i nalozi za namirenje moraju biti postavljeni u dobroj vjeri u svrhu izvršavanja transakcija. Osim toga, sve nedjelotvorne poruke moraju biti postavljene u dobroj vjeri u legitimne svrhe.
 • Ne smijete postaviti niti izazvati izdavanje naloga ili naloga za namirenje s namjerom, u trenutku unosa, da poništite nalog ili nalog za namirenje prije izvršenja ili da modificirate nalog ili nalog za namirenje kako biste izbjegli izvršenje;
 • Ne smijete postavljati niti uzrokovati postavljanje djelotvorne ili nedjelotvorne poruke ili poruka s namjerom dovođenja u zabludu drugih sudionika na tržištu;
 • Ne smijete postavljati niti uzrokovati postavljanje djelotvorne ili nedjelotvorne poruke ili poruka s namjerom da preopterete, odgode ili poremete sustave Geminija ili drugih sudionika na tržištu; i
 • Ne smijete postavljati niti uzrokovati postavljanje djelotvorne ili nedjelotvorne poruke s namjerom ometanja ili bezobzirnim zanemarivanjem štetnog utjecaja na uredno odvijanje trgovanja ili pošteno izvršenje transakcija.
Zastrašivanje/usklađivanje
Niti vi niti bilo koja povezana strana nećete:
 • Usklađivati cijene (uključujući kotacije) trgovine ili izvješća o trgovini s bilo kojim drugim sudionikom na tržištu ili bilo kojom drugom osobom;
 • Usmjeriti ili zatražiti od drugog sudionika na tržištu da promijeni cijenu (uključujući kotaciju); ili
 • Sudjelovati, izravno ili neizravno, u bilo kakvom ponašanju koje prijeti, uznemirava, prisiljava, zastrašuje ili na drugi način pokušava nedolično utjecati na drugog sudionika na tržištu ili bilo koju drugu osobu.
Ovo uključuje, ali nije ograničeno na svaki pokušaj utjecaja na tržišnog sudionika ili osobu da prilagodi ili održi cijenu ili kotaciju na Geminiju ili bilo kojem povezanom tržištu, ili bilo kakvo odbijanje trgovine ili bilo koje drugo ponašanje koje je odmazda ili obeshrabruje konkurentske aktivnosti drugog tržišnog sudionika ili osobe.
Druge zabranjene transakcije
Ni vi niti bilo koja povezana strana nećete slati niti primati plaćanja kao naknadu za prodaju ili isporuku:
 • duhanskih proizvoda;
 • lijekova na recept iz nelicenciranih ili online ljekarni;
 • droga i pribora za droge;
 • oružja (uključujući, ali bez ograničenja na noževe, pištolje, vatreno oružje ili streljivo);
 • deskremblera satelitske i kabelske televizije;
 • pornografije, materijala za odrasle i materijala koji potiče nasilje, mržnju, rasizam ili koji se smatra opscenim;
 • državnih osobnih iskaznica i licenci uključujući replike i nove predmete i sve krivotvorene proizvode ili krivotvorene dokumente;
 • višerazinskog marketinga, piramidalne prodaje ili Ponzi shema, matričnih programa ili drugih shema „brzog bogaćenja” ili programa ulaganja s visokim prinosom;
 • brzih zajmova i zalagaonica; i
 • bilo koje druge aktivnost koja se smatra nezakonitom ili bilo koje stavke koja potiče ili olakšava nezakonitu aktivnost.
Ništa u ovom pravilu ponašanja na tržištu u vezi s koordinacijom ponuda ili trgovanja neće se smatrati da ograničava, obuzdava ili na drugi način sprječava slobodu vas ili bilo koje povezane strane da jednostrano: (i) postavite vlastitu ponudu ili upit za bilo koju knjigu narudžbi, (ii) odredite cijenu po kojoj ste voljni kupiti ili prodati i (iii) odredite količinu koju ste voljni kupiti ili prodati, pod uvjetom da je takvo ponašanje inače u skladu sa svim važećim zakonima i propisima.
Ove se odredbe u svakom trenutku primjenjuju na cijelo tržište Geminija.

Skrbništvo

Gemini čuva vašu kriptoimovinu na vašem računu ili odvojenom skrbničkom računu koji kontrolira i osigurava Gemini. Kriptoimovina koja se čuva na vašem računu skuplja se zajedno u jednom ili više naših novčanika za kriptoimovinu. Kriptoimovina koja se čuva na skrbničkom računu čuva se u skladu s Ugovorom o skrbništvukoji ste sklopili vi i Gemini. Suglasni ste i razumijete da se vaše prihvaćanje ovog korisničkog ugovora smatra vašim prihvaćanjem ugovora o skrbništvu.
Naša mjenjačka knjiga prati stanje i vlasništvo nad kriptoimovinom svakog računa. Unosi stanja računa u našoj mjenjačkoj knjizi ne objavljuju se javno. Kriptoimovina koja se čuva u vaše ime ne tretira se kao opća imovina Geminija.
Osiguranje kriptoimovine
Održavamo osiguranje od komercijalnog kriminala za kriptoimovinu koju čuvamo u vaše ime u našem online hot walletu („Hot Wallet”). Naša polica osiguranja dostupna je kroz kombinaciju pokrovitelja osiguranja trećih strana.
Naša polica osigurava protiv krađe kriptoimovine iz našeg Hot Walleta koja je posljedica proboja sigurnosti ili hakiranja, lažnog prijenosa ili krađe zaposlenika.
Naša polica ne pokriva nikakve gubitke koji proizlaze iz bilo kakvog neovlaštenog pristupa vašem računu. Suglasni ste i razumijete da ste isključivo vi odgovorni (i nećete nas smatrati odgovornima) za upravljanje i održavanje sigurnosti vaših vjerodajnica za prijavu i svih drugih potrebnih oblika provjere autentičnosti, uključujući vaše API ključeve. Nadalje ste suglasni i razumijete da mi nismo odgovorni (i nećete nas smatrati odgovornima) za bilo kakav neovlašteni pristup ili korištenje vašeg računa. Za više informacija pogledajte odjeljak „Pristup računu”.
Kriptoimovina nije zakonsko sredstvo plaćanja i ne podupire je nijedna vlada.
Raspored naknada za skrbništvo
Za informacije o Geminijevom rasporedu naknada za skrbništvo („Raspored naknada za skrbništvo”), pogledajte našu stranicu Raspored naknada za skrbništvo ovdje:
Suglasni ste i razumijete da se vaše prihvaćanje ovog korisničkog ugovora smatra vašim prihvaćanjem našeg rasporeda naknada za skrbništvo.
Za informacije o skrbničkim uslugama tvrtke Gemini pogledajte našu stranicu usluga skrbništva ovdje:

Uplate i isplate

E-poštom vam šaljemo potvrdu primitka za sve uplate i isplate.
Uplate kriptoimovine
Uplate kriptoimovine obično će biti pripisane vašem računu nakon što se potreban broj mrežnih potvrda, kako smo mi odredili prema vlastitom nahođenju, pojavio na blockchainu za takvu kriptoimovinu. Suglasni ste i razumijete da u određenim situacijama uplate kriptoimovine mogu biti odgođene u vezi s prekidom rada ili zagušenjem ili prekidom mreže kriptoimovine.
Isplate kriptoimovine
Isplate kriptoimovine obično će se obrađivati brzinom relevantne mreže kriptoimovine. U određenim situacijama, isplate kriptoimovine mogu biti odgođene u vezi s prekidom rada ili zagušenjem ili prekidom mreže kriptoaktive.
Raspored naknada za prijenos
Za informacije o Geminijevom rasporedu naknada za prijenos („Raspored naknada za prijenos”), pogledajte našu stranicu Raspored naknada za prijenos ovdje:
Suglasni ste i razumijete da se vaše prihvaćanje ovog korisničkog ugovora smatra vašim prihvaćanjem našeg rasporeda naknada za prijenos.
Mreže kriptoimovine
Razumijete da mi ne posjedujemo niti kontroliramo temeljne softverske protokole mreže kriptoimovine koji upravljaju radom kriptoimovine. Općenito, temeljni protokoli su otvorenog koda i svatko ih može koristiti, kopirati, mijenjati i distribuirati. Suglasni ste i razumijete da: (i) nismo odgovorni za rad temeljnih protokola i (ii) ne dajemo nikakva jamstva u pogledu njihove sigurnosti, funkcionalnosti ili dostupnosti.
Podržane mreže
Suglasni ste i razumijete da podržavamo, prema vlastitom nahođenju, određene mreže kriptoimovine na Geminiju (pojedinačnim nazivom „podržana mreža”). Podržane mreže dostupne su ovdje. Suglasni ste i razumijete da mreža kriptoimovine nije podržana mreža (pojedinačnim nazivom „nepodržana mreža”), osim ako nije izričito navedena kao podržana mreža. Također ste suglasni i razumijete da možemo, prema vlastitom nahođenju, odlučiti podržati nepodržanu mrežu i učiniti je podržanom mrežom na Geminiju u bilo kojem trenutku. Nadalje se slažete i razumijete da možemo, prema vlastitom nahođenju, odlučiti da više ne podržavamo podržanu mrežu na Geminiju i učiniti je nepodržanom mrežom u bilo kojem trenutku.
Podržana kriptoimovina i odricanje od sukoba
Suglasni ste i razumijete da podržavamo, prema vlastitom nahođenju, određenu kriptoimovinu podržanih mreža na Geminiju (pojedinačnim nazivom „podržana kriptoimovina”). Podržana kriptoimovina dostupna za trgovanje na našoj mjenjačnici dostupna je ovdje. Podržana kriptoimovina za koju pružamo usluge skrbništva dostupna je ovdje.
Suglasni ste i razumijete da kriptoimovina nepodržane mreže ili kriptoimovina koja radi „povrh” podržane mreže nije podržana kriptoimovina (pojedinačnim nazivom „nepodržana kriptoimovina”), osim ako nije izričito navedena kao podržana kriptoimovina. Također ste suglasni i razumijete i da možemo, prema vlastitom nahođenju, odlučiti podržati nepodržanu kriptoimovinu i učiniti je podržanom kriptoimovinanom na Geminiju u bilo kojem trenutku. Nadalje ste suglasni i razumijete da možemo, prema vlastitom nahođenju, odlučiti da više ne podržavamo podržanu kriptoimovinu na Geminiju i učiniti je nepodržanom kriptoimovinom u bilo kojem trenutku.
Suglasni ste i razumijete da smo isključivo mi odgovorni za rad Geminija, naše mjenjačnice, kliringa, skrbničkih usluga, mobilne aplikacije i pružanje drugih usluga opisanih u ovom korisničkom ugovoru (zajedničkim nazivom „Gemini usluge”), te za izradu svih odluka u vezi s Geminijevim uslugama. Takve odluke mogu uključivati, bez ograničenja, izbor podržavanja ili nepodržavanja kriptoimovine ili mreže kriptoimovine, ili promjenu uvjeta trgovanja ili transakcija na Geminijevim uslugama ili putem njih u vezi s bilo kojom takvom kriptoimovinom ili mrežom kriptoimovine.
Suglasni ste i razumijete da mi i naše podružnice, dioničari, osobe koje kontroliraju, principali, direktori, menadžeri, službenici, zaposlenici i predstavnici ili njihove odgovarajuće podružnice (zajedničkim nazivom „povezane strane”) možemo izravno ili neizravno, uključujući kroz interese u drugim subjektima, posjedovati, kontrolirati, posuđivati ili trgovati (pojedinačnim nazivom „vršiti transakciju”) kriptoimovinom ili povezanim financijskim instrumentima, uključujući, bez ograničenja, vrijednosne papire, obveznice, tržište novca i/ili derivate (zajedničkim nazivom „financijski instrumenti”), za vlastiti račun ili u ime drugih osoba ili subjekata, u bilo koje vrijeme prije i/ili nakon što odlučimo podržati takvu kriptoimovinu na Geminijevim uslugama i učiniti je podržanom kriptoimovinom ili povećati opseg Geminijevih usluga dostupnih za kriptoimovinu koji je već podržana kriptoimovina. Također ste suglasni i razumijete da mi i naše povezane strane možemo vršiti transakcije s kriptoimovinom ili povezanim financijskim instrumentima za vlastiti račun ili u ime drugih osoba ili subjekata, u bilo koje vrijeme prije i/ili nakon što odlučimo da više ne podržavamo takvu kriptoimovinu na Geminijevim uslugama i učinimo je nepodržanom kriptoimovinom ili smanjimo opseg Geminijevih usluga koje su dostupne za kriptoimovinu koja je podržana kriptoimovina.
Suglasni ste i razumijete da mi i naše povezane strane možemo imati određene stvarne ili potencijalne sukobe interesa u vezi s našom odlukom da podržimo ili ne podržimo kriptoimovinu ili povećamo ili smanjimo opseg Geminijevih usluga koje su dostupne za takvu kriptoimovinu. Bez ograničavanja bilo koje od naših obveza prema vama prema ovom korisničkom ugovoru i u mjeri dopuštenoj zakonom, ovime se slažete da se odričete bilo kakvog potraživanja ili drugog sličnog razloga za radnju, bilo izravnu ili neizravnu, protiv nas ili naših povezanih strana, u kojima postoji potvrda kršenja fiducijarnih dužnosti, sukob interesa ili drugo slično kršenje ili prijestup u vezi s nama i/ili našim povezanim stranama koje vrše transakcije kriptoimovinom ili povezanim financijskim instrumentima ili proizlaze iz njih, kao što je ovdje opisano.
Suglasni ste i razumijete da možemo koristiti vlastite usluge, uključujući Geminijeve usluge. Nadalje ste suglasni i razumijete da naše povezane strane mogu biti Geminijevi kupci i mogu koristiti usluge koje nudimo Geminijevim kupcima, uključujući bez ograničenja Geminijeve usluge.
Fork mehanizmi
Suglasni ste i razumijete da su temeljni protokoli podržanih mreža podložni promjenama u operativnim pravilima (pojedinačnim nazivom „fork mehanizam”) koje mogu rezultirati s više od jedne verzije (pojedinačnim nazivom „fork mreža”) i našim posjedovanjem određene količine kriptoimovine povezane sa svakom mrežom. Nadalje se slažete i razumijete da fork mehanizam može značajno utjecati na vrijednost, funkciju i/ili naziv kriptoimovine koju imate na Geminiju.
U slučaju forka, suglasni ste i razumijete da možemo privremeno obustaviti rad Geminija (sa ili bez prethodne obavijesti) dok prema vlastitom nahođenju biramo koje fork mreže podržati, osim kako je ovdje opisano. Suglasni ste i razumijete da je prema našoj najboljoj procjeni malo vjerojatno da ćemo podržati većinu fork mreža i da vam kriptoimovina većine fork mreža vjerojatno neće biti dostupna.
VRIJEDNOSTI KRIPTIMOVINE MOGU ZNAČAJNO FLUKTUIRATI, ŠTO MOŽE REZULTIRATI POTPUNIM GUBITKOM VRIJEDNOSTI KRIPTOIMOVINE KOJU DRŽIMO U VAŠE IME. OPSKRBA KRIPTOIMOVINOM KOJA NAM JE DOSTUPNA KAO REZULTAT FORK MREŽE I NAŠA SPOSOBNOST ISPORUKE KRIPTOIMOVINE PROIZAŠLE IZ FORK MREŽE MOŽE OVISITI O PRUŽATELJIMA TREĆIH STRANA KOJI SU IZVAN NAŠE KONTROLE. MI NE POSJEDUJEMO NITI KONTROLIRAMO BILO KOJI OD PROTOKOLA KOJI SE KORISTE U VEZI S KRIPTOIMOVINOM I NJIHOVIM POVEZANIM MREŽAMA KRIPTOIMOVINE, UKLJUČUJUĆI ONE KOJE PROIZLAZE IZ FORK MREŽE. U SKLADU S TIM, ODRIČEMO SE SVIH ODGOVORNOSTI U VEZI S TAKVIM PROTOKOLIMA I BILO KAKVOM PROMJENOM VRIJEDNOSTI BILO KOJE KRIPTOIMOVINE (BILO DA JE FORK MREŽA ILI DRUGA), I NE DAJEMO NIKAKVA JAMSTVA U VEZI SIGURNOSTI, FUNKCIONALNOSTI ILI DOSTUPNOSTI TAKVIH PROTOKOLA ILI MREŽA KRIPTOIMOVINE. PRIHVAĆATE SVE RIZIKE POVEZANE S KORIŠTENJEM GEMINIJA ZA PROVOĐENJE TRANSAKCIJA, UKLJUČUJUĆI, ALI BEZ OGRANIČENJA NA ONE U VEZI S KVAROM HARDVERA, SOFTVERA I INTERNETSKIH VEZA.
U slučaju forka podržane mreže, podržat ćemo fork mrežu koja zahtijeva najveći ukupni prag broja hash pokušaja rudarenja svih postojećih blokova izmjerenih tijekom razdoblja od 48 sati nakon forka (račvanja) („najveća kumulativna teškoća izračunavanja”) i zadržat ćemo naziv i oznaku kriptoimovine koja je postojala prije forka. Suglasni ste i razumijete da možemo, prema vlastitom nahođenju, obustaviti rad, u cijelosti ili djelomično (sa ili bez prethodne obavijesti), koliko god smatramo potrebnim, dok ne donesemo ovu odluku. Ako ne možemo donijeti konačnu odluku o tome koja fork mreža ima najveću kumulativnu teškoću izračunavanja, ili ako u dobroj vjeri utvrdimo da najveća kumulativna teškoća izračunavanja nije razuman kriterij na temelju kojeg se odlučuje, podržat ćemo fork mrežu za koju u dobroj vjeri smatramo da će najvjerojatnije biti podržana od strane najvećeg broja korisnika i rudara i zadržati naziv i oznaku kriptoimovine koja je postojala prije forka. Također možemo podržati drugu fork mrežu, u kojem slučaju ćemo njenu kriptoimovinu nazvati drugim imenom i koristiti drugu oznaku.
Nepodržane fork mreže
Suglasni ste i razumijete da možemo odlučiti, prema vlastitom nahođenju, osim kako je ovdje opisano, da ne podržavamo fork mrežu (pojedinačnim nazivom „nepodržana fork mreža”) i da nemate pravo, zahtjev ili drugu privilegiju na bilo koju kriptoimovinu nepodržane fork mreže. S obzirom na nepodržanu fork mrežu, njenu ćemo kriptoimovinu tretirati kao nepodržanu kriptoimovinu i možemo, prema vlastitom nahođenju, odabrati sljedeće:
 1. Napustiti ili na neki drugi način ne tražiti dobivanje ove nepodržane kriptoimovine;
 2. Odrediti vaš saldo u trenutku forka (račvanja), obračunati rezultirajuću kriptoimovinu kao vaše vlasništvo i učiniti je dostupnom putem mehanizma jednokratnog povlačenja („jednokratno povlačenje”) (podložno našem uskraćivanju i zadržavanju bilo kojeg iznosa koji je razumno potreban, kako je određeno prema našem vlastitom nahođenju, da nam se pravedno nadoknadi trud uložen da takva kriptoimovina bude dostupna.)
  Imajte na umu: Jednokratno povlačenje ne čini nepodržanu fork mrežu kriptoimovine podržanom mrežom ili njenu kriptoimovinu podržanom kriptoimovinom; ili
 3. U rijetkim okolnostima, tražiti i zadržiti dobivenu kriptoimovinu kao vlasništvo koje pripada isključivo nama. Međutim, u pogledu bilo koje nepodržane fork mreže koju naknadno odlučimo tretirati kao podržanu mrežu, učinit ćemo vam takvu kriptoimovinu dostupnom (i nećemo zadržati takvu kriptoimovinu kao vlasništvo koje nam pripada).
Suglasni ste i razumijete da ćemo dati pisanu obavijest samo ako odlučimo slijediti opciju (B).
Suglasni ste i razumijete da ako želite osigurati pristup kriptoimovini koja se odnosi na obje fork mreže nakon forka (račvanja) ili Airdrop-a (kao što je definirano u nastavku), morate povući svoju kriptoimovinu iz Geminija prije bilo kojeg forka ili Airdrop-a.
Imajte na umu: Ako odlučimo podržati nepodržanu fork mrežu i njenu kriptoimovinu u budućnosti, odredit ćemo vaš saldo u trenutku forka (račvanja) (minus sva primjenjiva jednokratna povlačenja) i smatrati ga vašim vlasništvom, što će se odraziti na vašem računu.
Neželjeni prijenosi
Suglasni ste i razumijete da u slučaju da vi ili treća strana položite nepodržanu kriptoimovinu na adresu kriptoimovine koju kontroliramo, imamo pravo i smatrat ćemo svu takvu nepodržanu kriptoimovinu kao naše vlasništvo.
Suglasni ste i razumijete da u slučaju da treća strana položi podržanu kriptoimovinu na adresu kriptoimovine koju kontroliramo, mi imamo pravo i obračunavat ćemo svu takvu podržanu kriptoimovinu kako slijedi:
 1. Vaša imovina ako je poslana na vaš depozitni račun ili skrbnički račun; ili
 2. Naša imovina, koja pripada isključivo nama, ako je poslana na bilo koju drugu adresu kriptoimovine koju kontroliramo.
Nadalje, suglasni ste i razumijete da vrste prijenosa opisanih u ovom odjeljku (pojedinačnim nazivom „neželjeni prijenos”) ne stvaraju niti predstavljaju bilo kakav odnos između nas i pošiljatelja i ne podvrgavaju nas nikakvim obvezama koje se odnose na pošiljatelja.
Nadalje ste suglasni i razumijete da nemamo nikakvu obvezu ili dužnost vratiti kriptoimovinu neželjenog prijenosa.
Airdrops
Suglasni ste i razumijete da u slučaju da mreža kriptoimovine pokuša da distribuira ili distribuira (ponekad se to naziva „airdropping” ili „bootstrapping”) svoju kriptoimovinu na adrese kriptoimovine podržane mreže, mi ćemo ovu mrežu kriptoimovine tretirati kao nepodržanu fork mrežu.
Nadalje ste suglasni i razumijete da emitirana kriptoimovinaa ne stvara niti predstavlja bilo kakav odnos između nas i pošiljatelja i/ili povezane mreže kriptoimovine te nas ne podvrgava nikakvim obvezama koje se odnose na pošiljatelja i/ili povezanu mrežu kriptoimovine.

Privatnost informacija

Suglasni ste da su podaci sadržani na vašem računu samo za vas i da nećete navesti druge da mu pristupe ili se na njega oslanjaju (osim vašeg poreznog savjetnika ili odvjetnika, ili kako je drugačije propisano zakonom) bez našeg prethodnog pisanog pristanka. Slažemo se da ćemo takve informacije čuvati u tajnosti, u skladu sa sljedećim stavkom.
Prihvaćate i suglasni ste s prikupljanjem, korištenjem i otkrivanjem vaših osobnih podataka u skladu s Geminijevom politikom privatnosti, koja je uključena u ovaj korisnički ugovor referencom.
Snimanje i čuvanje evidencije
Suglasni ste i razumijete da zbog naše uzajamne zaštite možemo elektronički snimiti svaki telefonski razgovor koji vodimo s vama. Također ste suglasni i razumijete da vodimo i čuvamo evidenciju svih informacija, aktivnosti i komunikacije u vezi s vašim računom i korištenjem Geminija.
Podaci
Izričito pristajete da pristupimo, obradimo i zadržimo sve podatke koje nam dostavite u svrhu pružanja usluga plaćanja. To ne utječe na naša prava i obveze prema zakonodavstvu o zaštiti podataka. Ovaj pristanak možete povući zatvaranjem svog računa. Ako povučete privolu na ovaj način, prestat ćemo koristiti vaše podatke u tu svrhu, ali možemo nastaviti obrađivati vaše podatke u druge svrhe kada za to imamo drugu zakonsku osnovu, kao što je zakonska obveza da vodimo evidenciju o transakcijama. Obrada vaših podataka regulirana je Geminijevom politikom privatnosti.

Opća uporaba

Kodeks ponašanja
Naporno radimo kako bismo Gemini učinili sigurnim i usklađenim. U tu svrhu očekujemo da se prema našim zaposlenicima, uključujući naš tim za korisničku podršku, odnosite onako kako biste željeli da se prema vama ponašaju: s poštovanjem. Bilo kakva uporaba neprimjerenog ili uvredljivog jezika prema bilo kojem od naših zaposlenika strogo je zabranjena. Primjeri uključuju, ali nisu ograničeni na verbalne prijetnje, uznemiravanje, agresivne komentare ili ponašanje koje je bez poštovanja. Takvo ponašanje izravno je kršenje našeg kodeksa ponašanja i ovog korisničkog ugovora. Ako se ponašate na ovaj način, ljubazno ćemo vas zamoliti da prestanete. Ako nastavite s ovakvim ponašanjem, ukinut ćemo vaš račun.
Prava vlasništva i ograničenja korištenja
Gemini je naša vlasnička platforma. Gemini je zaštićen autorskim pravima i drugim zakonima o intelektualnom vlasništvu. Osim kako je navedeno u našem ugovoru o API-ju („Ugovor o API-ju”) i našem ugovoru o tržišnim podacima, suglasni ste i razumijete da nećete mijenjati, kopirati, reproducirati, ponovno prenositi, distribuirati, prodavati, objavljivati, emitirati, stvarati izvedena djela iz ili pohranjivati Geminijev izvorni kod ili slične vlasničke ili povjerljive podatke ili druge slične informacije dostavljene putem Geminija, bez našeg izričitog prethodnog pisanog pristanka. Ne smijete koristiti Gemini u bilo koju nezakonitu svrhu.
Ovime vam dajemo neprenosivu i neekskluzivnu osobnu, svjetsku, besplatnu licencu za korištenje Geminija i pristup Geminijevim tržišnim podacima i drugim informativnim sadržajima putem Geminija u skladu s našim ugovorom o API-ju, ugovorom o tržišnim podacima i ovim korisničkim ugovorom . Sve druge upotrebe su zabranjene. Sva prava u i na Geminiju, koja nisu ovdje dana, su pridržana. Za više informacija pogledajte naš ugovor o API-ju i ugovor o tržišnim podacima ovdje:
Gemini i Geminijev logotip (bilo da su registrirani ili neregistrirani) ("Geminijeve oznake") vlasnički su znakovi licencirani za Gemini i zaštićeni primjenjivim zakonima o zaštitnim znakovima. Ništa sadržano u ovom korisničkom ugovoru ne smije se tumačiti kao davanje bilo kakve licence ili prava na korištenje bilo kojeg od ovdje prikazanih Geminijevih oznaka bez našeg izričitog pisanog pristanka. Svako neovlašteno korištenje Geminijevih oznaka je strogo zabranjeno.
Također, ne smijete koristiti nijednu od Geminijevih oznaka u vezi s kreiranjem, izdavanjem, prodajom, ponudom za prodaju, trgovinom, distribucijom, traženjem, marketingom ili promicanjem bilo kojih investicijskih proizvoda (npr. kriptoimovna, fiat valuta, vrijednosni papiri, roba, investicijski ili trgovački proizvodi, derivati, strukturirani proizvodi, investicijski fondovi, investicijski portfelji, robni fondovi, zamjene, sekuritizacije ili sintetički proizvodi itd.), uključujući i slučaj kada se cijena, povrat i/ili izvedba investicijskog proizvoda temelje na, izvedeni su iz ili povezani s Geminijem ili bilo kojim njegovim dijelom, bez posebnog pisanog ugovora s nama. Možemo koristiti tehnologiju koja je predmet jedne ili više patentnih prijava na čekanju.
Izmjene usluge
Suglasni ste i razumijete da možemo izmijeniti dio ili sve usluge Gemini kriptoimovine bez prethodne obavijesti.
Prekidi rada i održavanje
Suglasni ste i razumijete da dio ili cijeli Gemini može biti povremeno nedostupan tijekom planiranog održavanja ili neplaniranog prekida rada (zajedničkim nazivom „prekid rada").
Za informacije o Geminijevim rasporedima održavanja, pogledajte našu stranicu Marketplace ovdje:
Suglasni ste i razumijete da Gemini nije odgovoran prema vama za bilo kakve neugodnosti ili štetu koju ste pretrpjeli kao posljedicu prekida rada. Nakon prekida rada, kada se usluge nastave, razumijete da se tržišni uvjeti i cijene mogu značajno razlikovati od tržišnih uvjeta i cijena prije tog prekida rada.
Rizici
Imajte na umu sljedeće rizike u pristupu ili korištenju Geminija:
 • Rizik od gubitka u trgovanju kriptoimovinom može biti znatan i gubici se mogu dogoditi u kratkom vremenskom razdoblju;
 • Cijena i likvidnost kriptoimovine bile su podložne velikim fluktuacijama u prošlosti i mogle bi biti podložne velikim fluktuacijama u budućnosti;
 • Zakonske i regulatorne promjene ili radnje na državnoj, federalnoj ili međunarodnoj razini mogu negativno utjecati na korištenje, prijenos, razmjenu i vrijednost kriptoimovine;
 • U vašoj jurisdikciji Gemini možda nije reguliran kao financijska institucija;
 • Depoziti na vaš račun ne mogu se smatrati depozitima prema primjenjivim zakonima, pravilima ili propisima u vašoj jurisdikciji;
 • Kriptoimovina na vašem nalogu ne podliježe zaštiti depozita osiguranjem;
 • Kriptoimovina nije zakonsko sredstvo plaćanja i nije podržana od strane države;
 • Transakcije u kriptoimovini mogu biti nepovratne i, sukladno tome, gubici zbog lažnih ili slučajnih transakcija možda neće biti nadoknadivi;
 • Neke transakcije kriptoimovinom smatrat će se izvršenima kada su zabilježene u javnoj knjizi transakcija, što nije nužno datum ili vrijeme kada ste pokrenuli transakciju;
 • Vrijednost kriptoimovine može proizaći iz kontinuirane spremnosti sudionika na tržištu da razmijene fiat valutu ili kriptoimovinu za kriptoimovinu, što može rezultirati potencijalnim trajnim i potpunim gubitkom vrijednosti određene kriptoimovine ako tržište za tu kriptoimovinu nestane;
 • Priroda kriptoimovine može dovesti do povećanog rizika od prijevare ili kibernetičkog napada i može značiti da tehnološke poteškoće s kojima se susreće Gemini mogu spriječiti pristup ili korištenje vaše kriptoimovine; i
 • Bilo koji obveznički ili povjerenički nalog koji vodi Gemini za dobrobit naših korisnika možda neće biti dovoljan za pokrivanje svih gubitaka zbog krađe ili prijevare koje su pretrpjeli korisnici.
Suglasni ste i razumijete da ste isključivo vi odgovorni za određivanje prirode, potencijalne vrijednosti, pogodnosti i prikladnosti ovih rizika za sebe, te da Gemini ne daje savjete ili preporuke u vezi s kriptoimovinom, uključujući pogodnost i prikladnost i strategije ulaganja za kriptoimovinu. Suglasni ste i razumijete da pristupate i koristite Gemini na vlastitu odgovornost; međutim, ova kratka izjava ne otkriva sve rizike povezane s kriptoimovinom i korištenjem Geminija. Stoga biste trebali pažljivo razmotriti je li takva upotreba prikladna za vas u svjetlu vaših okolnosti i financijskih mogućnosti. Trebali biste biti svjesni da možete pretrpjeti potpuni gubitak relevantnih sredstava i da će vam pod određenim tržišnim uvjetima možda biti teško ili nemoguće pokriti svoje obveze.
Internetske stranice trećih strana
Gemini se može povezati s drugim web-mjestima kojima upravljaju ili sa sadržajem koje pružaju treće strane, a takva druga web-mjesta mogu se povezati s našim web-mjestom. Slažete se i razumijete da Gemini nema kontrolu nad drugim takvim web-mjestima ili njihovim sadržajem te neće imati nikakvu odgovornost proizašlu iz ili u vezi s takvim web-mjestima ili njihovim sadržajem. Postojanje bilo koje takve poveznice ne predstavlja podršku takvim web-mjestima, njihovom sadržaju ili njihovim operaterima. Gemini vam daje ove poveznice samo kao pogodnost.
Pružatelji usluga trećih strana
Suglasni ste i razumijete da možemo koristiti treće strane za prikupljanje, pregled i prijenos vaših podataka i aktivnosti iz jedne ili više vaših financijskih institucija nama. Korištenjem Geminija dajete privolu da s pružateljima usluga trećih strana možemo koristiti pravo, mogućnost i ovlast za pristup i prijenos vaših podataka, aktivnosti te osobnih i financijskih podataka od jedne ili više vaših financijskih institucija do nas u skladu s njihovim uvjetima i odredbama, politikom privatnosti i/ili drugim politikama.
Suglasni ste i razumijete da možemo koristiti treće strane za prikupljanje, pregled i podnošenje ili omogućavanje podnošenja vaših podataka i aktivnosti od nas regulatornim tijelima u naše ime. Korištenjem Geminija dajete privolu da s pružateljima usluga trećih strana možemo koristiti pravo, mogućnost i ovlast za pristup i prijenos vaših podataka, aktivnosti te osobnih i financijskih podataka regulatornim tijelima u naše ime i u skladu s njihovim uvjetima i odredbama, politikom privatnosti i/ili drugim politikama.
Točnost i korištenje informacija trećih strana
Pružatelj informacija je svaka tvrtka ili osoba koja nam izravno ili neizravno daje informacije („pružatelj informacija”). Takve informacije mogu uključivati, ali nisu ograničene na ukupne tržišne podatke, kotacije iz drugih mjenjačnica, tržišta, trgovce i/ili rudare kriptoimovine. Podaci trećih strana koje možemo pružiti putem Geminija dobiveni su od pružatelja informacija i izvora za koje vjerujemo da su pouzdani; međutim, ne možemo jamčiti da su ove informacije točne, potpune, pravovremene ili imaju ispravan redoslijed. Informacije pripadaju pružateljima informacija. Ove podatke možete koristiti samo za vlastitu korist. Ne smijete reproducirati, prodavati, distribuirati, cirkulirati, stvarati izvedene radove, pohranjivati, komercijalno iskorištavati na bilo koji način ili ih pružati bilo kojoj drugoj osobi ili subjektu bez našeg pismenog pristanka ili pristanka pružatelja informacija, ako je potrebno.
Porezni savjeti i informacije
Suglasni ste i razumijete da Gemini ne pruža pravne, porezne ili investicijske savjete te ćete se, u mjeri u kojoj smatrate potrebnim, posavjetovati s kvalificiranim stručnjacima u svojoj nadležnosti prije korištenja Geminija ili provedbe bilo kojeg financijskog plana. Međutim, pružit ćemo vam sve potrebne informacije koje od vas zahtijevaju porezni povjerenici ili bilo koja druga primjenjiva vladina agencija ako ste izvršili barem jednu trgovinu na Geminiju. Ako imate pitanja pošaljite e-poruku na compliance@gemini.com.
Netraženje savjeta
Suglasni ste i razumijete da se svi nalozi i nalozi za namirenje primljeni preko i od Geminija smatraju nezahtjevanima, što znači da niste primili nikakav investicijski savjet od nas ili bilo kojeg Gemini pružatelja usluga u vezi s bilo kojim nalozima ili nalozima za namirenje koje postavite, uključujući one koje postavite putem našeg API-ja i da ne provodimo pregled prikladnosti bilo kojih naloga ili naloga za namirenje koje postavite, uključujući one koje postavite putem našeg API-ja. Također ste suglasni i razumijete da niste i ne očekujete da ćete primiti bilo kakav investicijski savjet od nas ili bilo koje od naših podružnica u vezi s vašim nalozima ili nalozima za namirenje. Osim toga, suglasni ste i razumijete da vaš pregled našeg bloga i/ili često postavljanih pitanja ne predstavljaju nikakav savjet za ulaganje.
Savjeti za ulaganje
Suglasni ste i razumijete da sve odluke o ulaganju donosite isključivo vi. Bez obzira na bilo što u ovom korisničkom ugovoru, suglasni ste i razumijete da ne prihvaćamo nikakvu odgovornost za vaše odluke i da vam ni pod kojim okolnostima nećemo biti odgovorni u vezi s njima. Suglasni ste i razumijete da se ni pod kojim okolnostima rad Geminija i vaša upotreba Geminija neće smatrati stvaranjem odnosa koji uključuje pružanje ili ponudu investicijskih savjeta.
Sofisticirano ulaganje
Suglasni ste i razumijete da korištenjem Geminija i postavljanjem naloga ili naloga za namirenje imate dovoljno znanja za postavljanje takvih naloga ili naloga za namirenje. Vi ste odgovorni osigurati da su svi nalozi ili nalozi za namirenje koje ste postavili točni i namjerni. Možemo, u nekim slučajevima i prema vlastitom nahođenju, zahtijevati sekundarnu elektroničku, usmenu, pisanu ili drugu potvrdu prije nego što nešto poduzmemo ako je aktivnost vašeg računa izvan uobičajenog opsega aktivnosti.
Suglasni ste i razumijete da se informacije i usluge koje pruža Gemini ne pružaju niti se mogu koristiti od bilo kojeg pojedinca ili ustanove u bilo kojoj jurisdikciji gdje bi njihovo pružanje ili korištenje bilo u suprotnosti s bilo kojim važećim zakonima i propisima, pravilima ili propisima bilo kojeg državnog tijela ili regulatorne organizacije, ili gdje Gemini nije ovlašten za pružanje takvih informacija ili usluga. Gemini možda nije dostupan u svim jurisdikcijama.
Pristupanje Geminiju
Suglasni ste i razumijete da vam nije dopušteno ulaziti u bilo koje ograničeno područje bilo kojeg računala ili mreže Geminija ili bilo kojeg Geminijevog pružatelja usluga ni pod kojim okolnostima, niti obavljati bilo koje funkcije koje nisu ovlaštene ovim korisničkim ugovorom. Nikada ne biste trebali pristupiti Geminiju s nezaštićenog ili javnog računala i/ili mreže.
Smjernice za tisak i medije
Potičemo i ovime ovlašćujemo tisak i medije da se pozivaju na Gemini, pod uvjetom da svaku referencu prati:
 • Navođenje veze s Geminijem, i
 • Hiperveza ka Gemini.com, kada je to moguće.
Za sve upite za tisak i medije pošaljite e-poruku napress@gemini.com.
Pravo na kompenzaciju
Suglasni ste i razumijete da imamo pravo nadoknaditi: (i) negativni saldo na vašem računu elektroničkog novca u Gemini Payments Europe Limited prodajom potrebne količine kriptoimovine na vašem računu na otvorenom tržištu po cijeni koja nije niža od 5% od cijene prevladavajuće tržišne cijene za nadoknadu takvih negativnih salda; i (ii) bilo koje i sve dugove prema Geminiju kroz nadoknadu sa stanja vašeg računa ili bilo kojeg povezanog računa.
Gemini će vas odmah obavijestiti kada stanje vašeg računa postane negativno. Gemini će vas također obavijestiti dvadeset četiri (24) sata unaprijed prije nego što izvrši svoje pravo na kompenzaciju.
Nepotraživana kriptoimovina
Ako na vašem računu postoji saldo u trenutku zatvaranja ili ako vaš račun ostane zatvoren ili neaktivan sa saldom dovoljno dugo, zatražit ćemo od vas da povučete svoju kriptoimovinu u razumnom roku. Tijekom tog vremena vaš račun će biti dostupan samo u svrhu povlačenja preostalog stanja. Nakon isteka ovog razdoblja nećete moći pristupiti svom računu, ali možete povući svu preostalu kriptoimovinu tako što ćete kontaktirati korisničku podršku i zatražiti da vam se kriptoimovina pošalje na način koji je razumno prihvatljiv za nas.
Ako nakon zatvaranja računa želite pristupiti svojoj povijesti transakcija, morat ćete kontaktirati korisničku podršku i zatražiti informacije.
Možete povući svoju kriptoimovinu i pristupiti svojoj povijesti transakcija u razdoblju od šest godina od datuma zatvaranja računa, ali predlažemo da povučete svoju preostalu kriptoimovinu što je prije moguće jer neće zarađivati nikakve kamate dok je na vašem računu. Možemo odbiti zahtjev za povlačenje ako je podnesen više od šest (6) godina nakon datuma raskida ovog korisničkog ugovora, a sva kriptoimovina koju držimo nakon tog vremena prestat će biti vaša imovina u našem posjedu i umjesto toga će postati naša kriptoimovina.
Zadržavamo pravo provedbe svih potrebnih provjera pranja novca, financiranja terorizma, prijevare ili drugih nezakonitih aktivnosti prije nego što odobrimo bilo kakvo povlačenje vaše kriptoimovine, uključujući i vraćanje bilo koje kriptoimovine vama nakon što zatvorite svoj račun.

Zabranjena uporaba

Kontrola izvoza
Usluge koje pružamo podliježu međunarodnim kontrolama izvoza i zahtjevima gospodarskih sankcija. Kupnjom kriptoimovine na Geminiju izjavljujete i jamčite da je vaša nabava i korištenje bilo koje takve kriptoimovine u skladu s tim zahtjevima. Bez ograničavanja prethodno navedenog, ne smijete kupovati kriptoimovinu na Geminiju ili koristiti bilo koju od naših usluga koje pružamo ako: (i) ste u, pod kontrolom, ili ste državljanin ili stanovnik bilo koje zemlje koja podliježe embargu Sjedinjenih Država, sankcijama Ujedinjenih naroda (pojedinačnim nazivom „zabranjena jurisdikcija”), ili ako ste na popisu posebno označenih državljana Ministarstva financija SAD-a, popisu odbijenih osoba Ministarstva trgovine SAD-a, neprovjerenom popisu, režimu financijskih sankcija s popisom subjekata (pojedinačnim nazivom „vladin popis za praćenje“); ili (ii) namjeravate prodati bilo koju kriptoimovinu kupljenu na Geminiju ili ponuditi bilo koju uslugu koju pružamo na Geminiju bilo kojoj zemlji, državljaninu ili rezidentu zabranjene jurisdikcije ili bilo kojoj osobi na vladinom popisu za praćenje.
Nelicencirano ili nezakonito kockanje
Strogo je zabranjeno koristiti Gemini za pohranjivanje, slanje ili primanje uloga ili prihoda od nelicenciranih ili ilegalnih lutrija ili usluga kockanja (uključujući, ali bez ograničenja na, ilegalno sportsko klađenje, igre u kasinu i poker igre).
Suglasni ste i razumijete da imamo pravo odmah (i) obustaviti vaš račun i bilo koji povezani račun, (ii) zamrznuti/zaključati kriptoimovinu na svim takvim računima i (iii) obustaviti vaš pristup Geminiju, ako sumnjamo, prema našem vlastitom nahođenju, da takvi računi krše ovaj korisnički ugovor.
Suglasni ste i razumijete da ako se utvrdi da vaš račun ili bilo koji povezani račun, prema našem vlastitom nahođenju, krši ili je kršio bilo koju odredbu ovog korisničkog ugovora, imamo pravo ukinuti sve takve račune i poduzeti sve potrebne i odgovarajuće radnje u skladu s ovim korisničkim ugovorom i/ili važećim zakonima i propisima.

Opće odredbe

Suglasni ste i razumijete da ste pravno vezani odredbama i uvjetima navedenim u ovom korisničkom ugovoru i da ovaj korisnički ugovor regulira vašu upotrebu Geminija i usluga koje pružamo. Klikom na „SLAŽEM SE” (ili ekvivalent) tijekom procesa otvaranja računa, suglasni ste i razumijete da ste pravno vezani odredbama i uvjetima ovog korisničkog ugovora te ste suglasni i razumijete da ste primili ovdje navedene objave. Ako se ne slažete da budete zakonski vezani odredbama i uvjetima ovog korisničkog ugovora, nemojte kliknuti „SLAŽEM SE” (ili ekvivalent) i nemojte posjećivati, pristupati ili koristiti Gemini na bilo koji način ili u bilo kojem svojstvu. Bez obzira na to kliknete li „SLAŽEM SE” (ili ekvivalent) ili ne, ako se prijavite za račun i koristite Gemini u bilo kojem svojstvu ili na bilo koji način, suglasni ste, na temelju bilo koje takve radnje, biti zakonski vezani odredbama i uvjetima ovog korisničkog ugovora (uključujući sve izmjene ili dopune) u cijelosti.
Odricanje od jamstva
Radi izbjegavanja sumnje, niti mi niti bilo koji Geminijev pružatelj usluga ne dajemo investicijske savjete, porezne savjete, pravne savjete ili druge profesionalne savjete time što vam dopuštamo korištenje Geminija i usluga koje mi ili bilo koji Geminijev pružatelj usluga pružamo, uključujući, ali bez ograničenja na mogućnost kupnje, prodaje ili pohrane kriptoimovine. Nadalje, niti mi niti bilo koji Geminijev pružatelj usluga ne preporučujemo niti podupiremo da kupujete ili prodajete kriptoimovinu, uključujući bitcoin, ether ili bilo koju drugu imovinu, niti da ulažete ili ulazite u bilo kakvu trgovinu. Prije nego što se uključite u bilo kakvu aktivnost trgovanja ili ulaganja, uvijek se trebate posavjetovati s kvalificiranim stručnjakom.
Usluge koje pružamo mi i Geminijevi pružatelji usluga pružamo vam strogo na osnovu toga „kakve jesu”, „gdje je” i „gdje je dostupno”. Niti mi niti bilo koji Geminijev pružatelj usluga ne predstavljamo niti jamčimo za točnost, potpunost, aktualnost, nekršenje autorskih prava, mogućnost prodaje ili prikladnost za određenu svrhu Geminija ili informacija sadržanih u njemu ili usluga sadržanih u njemu. Gemini ne daje nikakve izjave niti jamči da će pristup web stranici ili korištenje usluga biti kontinuirani, neprekinuti ili bez grešaka.
Odricanje od odgovornosti
Osim u mjeri propisanoj zakonom, niti mi niti bilo koji Geminijev pružatelj usluga nećemo biti odgovorni prema vama, bilo ugovorom ili deliktom, za bilo kakvu kaznenu, posebnu, neizravnu, posljedičnu, slučajnu ili sličnu štetu (čak i ako smo mi i/ili bilo koji Geminijev pružatelj usluga o mogućnosti toga bili obaviješteni) u vezi s ovim korisničkim ugovorom, vašom upotrebom ili pokušajem korištenja Geminija ili bilo kojom informacijom, uslugama ili transakcijama obuhvaćenim ovim korisničkim ugovorom.
Štoviše, osim u mjeri u kojoj to zahtijeva zakon, niti mi niti bilo koji Geminijev pružatelj usluga nećemo biti odgovorni prema vama, bilo u ugovoru ili deliktu, za bilo kakvu izravnu štetu bilo koje vrste (čak i ako smo mi i/ili bilo koji Geminijev pružatelj usluga o mogućnosti toga bili obaviješteni) u vezi s ovim korisničkim ugovorom, vašom upotrebom ili pokušajem korištenja Geminija ili bilo kojom informacijom, uslugama ili transakcijama obuhvaćenim ovim korisničkim ugovorom.
Ni u kojem slučaju mi ili bilo koji Geminijev pružatelj usluga nećemo biti odgovorni vama ili bilo kome drugome za bilo kakav gubitak ili povredu koja je izravno ili neizravno rezultat vašeg korištenja Geminija ili bilo koje usluge koju pružamo mi ili bilo koji Geminijev pružatelj usluga, uključujući, ali bez ograničenja na bilo koji gubitak uzrokovan u cijelosti ili djelomično bilo kakvim netočnostima ili nepotpunostima, kašnjenjima, prekidima, pogreškama ili propustima, uključujući, ali bez ograničenja na one koji proizlaze iz našeg nemara ili nemara bilo kojeg Geminijevog pružatelja usluga ili nepredviđene situacije izvan naše kontrole ili kontrole bilo kojeg Geminijevog pružatelja usluga u nabavi, sastavljanju, tumačenju, računanju, izvješćivanju ili isporuci Geminija, uslugama ili informacijama. Ni u kojem slučaju mi ili bilo koji Geminijev pružatelj usluga nećemo biti odgovorni vama ili bilo kome drugome za bilo koju odluku ili radnju koju ste poduzeli oslanjajući se na ili u vezi s vašom upotrebom Geminijevih usluga ili informacija.
Ovo ograničenje odgovornosti uključuje, ali nije ograničeno na bilo kakvu štetu ili prekide uzrokovane bilo kojim računalnim virusima, spywareom, scamwareom, trojanskim konjima, crvima ili drugim zlonamjernim softverom koji može utjecati na vaše računalo ili drugu opremu, ili bilo kakvom krađom identiteta, prijevarom, upisivanjem domene, ili drugim napadima, kvarovima mehaničke ili elektroničke opreme ili komunikacijskih linija, telefonskim ili drugim problemima međusobnog povezivanja (npr. ne možete pristupiti svom pružatelju internetskih usluga), neovlaštenim pristupom, krađom, pogreškama operatera, štrajkovima ili drugim problemima na radnom mjestu, ili bilo kakvom višom silom. Niti mi niti bilo koji Geminijev pružatelj usluga ne jamčimo kontinuiran, neprekinut ili siguran pristup Geminiju.
Ako se smatra da je ovaj odjeljak o odricanju od odgovornosti u sukobu s bilo kojim drugim odjeljkom ovog korisničkog ugovora, ovaj odjeljak o odricanju od odgovornosti zamjenjuje drugi odjeljak.
Razumna briga
Slažemo se poduzeti razumnu pažnju i komercijalno razumne napore u izvršavanju naših odgovornosti prema vama u skladu s ovim korisničkim ugovorom ili veću pažnju ako to zahtijeva zakon ili kako je određeno ovim korisničkim ugovorom.
Suglasni ste da se ne možemo smatrati odgovornim za bilo kakav propust ili kašnjenje u postupanju od strane bilo kojeg Geminijevog pružatelja usluga, uključujući naše banke, ili bilo kojeg drugog sudionika unutar vremenskih ograničenja dopuštenih ovim korisničkim ugovorom ili propisanih zakonom, ili koje je uzrokovano vaš nemar.
Nadalje ste suglasni da niti mi niti bilo koji Geminijev pružatelj usluga ne možemo biti odgovorni za bilo kakvu pogrešnu transakciju (kako je definirano u odjeljku „Pravila o očito pogrešnim transakcijama”) ili „kvar sustava” (definiran kao kvar bilo kojeg računalnog hardvera ili softvera koji koristi Gemini, Geminijev pružatelj usluga, ili bilo koje telekomunikacijske linije ili uređaja koje koriste Gemini ili Geminijev pružatelj usluga) ili prekid rada, što nas sprječava u ispunjavanju naših obveza prema ovom korisničkom ugovoru, pod uvjetom da smo mi ili relevantni Geminijev pružatelj usluga (kako je primjenjivo) upotrijebili komercijalno razumne napore da spriječemo ili ograničimo takve pogrešne narudžbe, pogrešne naloge za namirenje, pogrešne trgovine, kvarove sustava ili prekide rada. Također ste suglasni da niti mi niti bilo koji Geminijev pružatelj usluga ne možemo biti smatrani odgovornim za bilo koje druge okolnosti izvan razumne kontrole nas ili takvih Geminijevih pružatelja usluga (ovisno o slučaju).
Osim toga, suglasni ste i razumijete da će svaki čin ili propust koji učinimo mi ili bilo koji Geminijev pružatelj usluga oslanjajući se na ili u skladu s bilo kojim važećim zakonima i propisima predstavljati razumnu brigu i biti komercijalno razuman.
Ulažemo komercijalno razumne napore kako bismo vam pružili pouzdanu i sigurnu platformu, koja uključuje naše usluge mjenjačnice i skrbništva. S vremena na vrijeme, prekidi, pogreške ili drugi nedostaci u usluzi mogu se pojaviti zbog raznih čimbenika, od kojih su neki izvan naše kontrole. Ovi čimbenici mogu doprinijeti kašnjenjima, pogreškama u uslugama ili prekidima rada sustava. Možete imati poteškoća u pristupu svom računu, povlačenju svoje kriptoimovine, ulaganju svoje kriptoimovine i/ili postavljanju i/ili otkazivanju naloga ili naloga za namirenje.
Viša sila
Suglasni ste i razumijete da ni u kojem slučaju mi ili bilo koji Geminijev pružatelj usluga nećemo biti odgovorni za bilo kakvo kašnjenje, neuspjeh u izvedbi ili prekid usluge koji je izravno ili neizravno rezultat bilo kojeg uzroka ili stanja, predvidivog ili ne, izvan razumne kontrol nas ili bilo kojeg Geminijevog pružatelja usluga, uključujući, ali bez ograničenja na bilo kakvo kašnjenje ili neuspjeh zbog bilo kakvog djelovanja više sile, nuklearne ili prirodne katastrofe, epidemije, djelovanja ili nedjelovanja civilnih ili vojnih vlasti, ratnog čina, terorizma, sabotaže, građanskih nemira, štrajka ili drugih radnih sporova, nesreća, izvanrednog stanja ili prekida, gubitka ili kvara opreme ili komunalnog sustava, komunikacija, računala (hardvera ili softvera), interneta ili mrežnih usluga.
Odštete
Ni u kojem slučaju mi ili bilo koji Geminijev pružatelj usluga nećemo biti odgovorni za bilo kakvu radnju, propust, pogrešku u procjeni ili gubitak koji pretrpite u vezi s ovim korisničkim ugovorom ili vašom upotrebom ili pokušajem korištenja Geminija. Suglasni ste da ćete obeštetiti i zaštititi nas i sve Geminijeve pružatelje usluga od bilo koje ili svih odgovornosti, obveza, gubitaka, šteta, kazni, postupaka, presuda, tužbi, troškova, izdataka (uključujući razumne odvjetničke naknade), potraživanja, isplata ili radnji bilo koje vrste i ozljeda (uključujući smrt) proizašlih iz ili u vezi s vašom upotrebom usluge Geminija ili izvršavanjem ili neizvršavanjem dužnosti nas i bilo kojeg Geminijevog pružatelja usluga prema vama.
Pravni troškovi
Suglasni ste da ćete obeštetiti nas i bilo kojeg Geminijevog pružatelja usluga za stvarne, razumne pravne troškove i izdatke izravno povezane s vašim računom ili bilo kojim povezanim računom koji su rezultat bilo kakvog regulatornog upita, pravnog postupka, parnice, spora ili istrage bilo da se takve situacije dogode ili se očekuju, a koje se javljaju ili se odnose na vas ili vašu upotrebu Geminija. Kao rezultat toga, imat ćemo pravo naplate s vašeg računa ili bilo kojeg povezanog računa za takve troškove bez prethodne najave, uključujući pravne i troškove koje snosimo uz provedbu. Svako zadržavanje trajat će u vremenskom razdoblju koje je razumno potrebno za rješavanje bilo kojeg regulatornog ili pravnog problema, a mi sve iznose prikupljene od vas možemo staviti na poseban račun i isplatit ćemo vam preostali saldo nakon rješavanja bilo kojeg navedenog problema. Nadalje, suglasni ste da tamo gdje se takve predviđene ili stvarne radnje odnose na određenu imovinu na vašem računu, ta imovina ne može biti prebačena s navedenog računa dok se problem ne riješi. Na zahtjev ćemo dostaviti kopije svih računa.
Cijelovitost ugovora
Ovaj korisnički ugovor, naša politika privatnosti, naš ugovor o API-ju, ugovor o skrbništvu i naš ugovor o tržišnim podacima, koji su ovdje uključeni kao referenca, obuhvaćaju cjelokupno razumijevanje i ugovor koji ste sklopili vi i Gemini Intergalactic u vezi s ovim predmetom, i zamjenjuje sva prethodna razmatranja, ugovore i dogovore bilo koje vrste (uključujući bez ograničenja sve prethodne verzije ovog korisničkog ugovora), kao i svake prirode, između vas i nas.
Zasebno ugovoreni aranžmani
S vremena na vrijeme, možemo, podložno važećim zakonima i propisima i prema vlastitom nahođenju, sklopiti zasebno ugovorene aranžmane s određenim Geminijevim kupcima u skladu s povjerljivim popratnim pismom ili sličnim ugovorom koji nadopunjuje određene ekonomske ili druge uvjete ovog korisničkog ugovora, u svakom slučaju primjenjive isključivo na tog Geminijevog kupca odnos sa Geminijem i korištenje Geminija. Takvi aranžmani mogu uključivati, između ostalog: (i) različite poticaje, uključujući, ali bez ograničenja na različite ekonomske uvjete, uvjete financiranja i/ili naknade ili druga plaćanja; (ii) mogućnost primanja dodatnih ili prilagođenih tržišnih informacija koje nisu općenito dostupne drugim Geminijevim kupcima (podložno uvjetima Geminijevog ugovora o API-ju); (iii) preferirani pristup resursima Geminijeve korisničke službe; ili (iv) ugovor kojim se predstavnicima takvog Geminijevog kupca dopušta da rade u svim predstavničkim tijelima kupaca ili savjetodavnim odborima koje možemo formirati.
Svi takvi zasebno ugovoreni aranžmani bit će sklopljeni na temelju čimbenika ili razmatranja za koje smo prema vlastitom nahođenju utvrdili da su relevantni, a aranžmani ili uvjeti koji se nude jednom Geminijevom kupcu općenito nisu dostupni svim, pa čak ni bilo kojem drugom Geminijevom kupcu. Primjeri čimbenika koje možemo uzeti u obzir pri odlučivanju hoćemo li pregovarati o prilagođenim uvjetima putem povjerljivog popratnog pisma ili sličnog ugovora uključuju, ali nisu ograničeni na sljedeće: (i) planira li Geminijev kupac ili očekuje li se da će obaviti značajan ili velik obujam aktivnosti trgovanja na našoj mjenjačnici, ili (ii) podliježe li Geminijev kupac posebnim i jedinstvenim zakonskim, poreznim ili regulatornim obvezama ili zahtjevima. Suglasni ste i razumijete da vi niti bilo koji drugi Geminijev kupac nećete imati nikakvo pravo ili pravni lijek protiv nas ili bilo kojeg Geminijevog kupca koji dobije dodatna ili drugačija prava ili uvjete kao rezultat posebno ugovorenog aranžmana. Nadalje ste suglasni i razumijete da na valjanost ili provedivost odredbi i uvjeta ovog korisničkog ugovora koji ste sklopili vi i Gemini neće utjecati postojanje ili odredbe i uvjeti bilo kojeg posebno ugovorenog aranžmana s bilo kojim Geminijevim kupcem.
Zadatak
Ovaj korisnički ugovor ili vaša prava i obveze iz njega ne možete prenijeti s vaše strane, ali ih mi možemo dodijeliti bez ograničenja. Svaki vaš pokušaj prijenosa ili dodjele koji krši ove odredbe bit će ništavan i nevažeći. Ovaj korisnički ugovor bit će obvezujući i na snazi u korist stranaka, naših nasljednika i dopuštenih ustupitelja.
Izmjene i dopune
Možemo izmijeniti ovaj korisnički ugovor, bilo koji ugovor uključen referencom ili rasporede naknada u bilo kojem trenutku tako da izmijenjenu verziju objavimo na web stranici, pošaljemo vam ga e-poštom ili vam ga priopćimo putem web stranice ili mobilne aplikacije. Svaka izmijenjena verzija bit će na snazi od trenutka kada je objavljena, a vaše daljnje korištenje Geminijevih usluga nakon objave izmijenjene verzije predstavlja vaše prihvaćanje izmijenjene verzije.
Odnos stranaka
Suglasni ste i razumijete da se ništa u ovom korisničkom ugovoru neće smatrati kao da predstavlja, stvara, implicira, daje učinak ili na drugi način priznaje partnerstvo, zaposlenje, zajedničko ulaganje ili formalni poslovni subjekt bilo koje vrste; a prava i obveze strana bit će ograničene na one koje su ovdje izričito navedene. Osim odštete i ovdje povezanih odredbi, ništa što je izraženo, spomenuto ili implicirano u ovom korisničkom ugovoru nije namijenjeno niti će se tumačiti da bilo kojoj osobi osim stranama u ovome ugovoru daje bilo kakvo zakonsko ili jednako pravo, pravni lijek ili zahtjev prema ili u odnosu na ovaj korisnički ugovor radi provedbe bilo kojeg od njegovih uvjeta koji bi se inače mogli protumačiti kao davanje takvih prava takvim osobama, a ovaj korisnički ugovor i sva predstavljanja, jamstva, ugovori, uvjeti i odredbe u njemu namijenjeni su i jesu za isključivu korist vas i nas. 
Mjera pravne zabrane
Suglasni ste i razumijete da su vaše obveze i obveze svakog korisnika navedene u ovom korisničkom ugovoru nužne i razumne kako bismo zaštitili sebe i svoje poslovanje. Izričito ste suglasni da zbog jedinstvene prirode našeg poslovanja, novčana odšteta ne bi bila dovoljna kako biste nam nadoknadili štetu za svako vaše kršenje obveza i sporazuma navedenih u ovom korisničkom ugovoru. U skladu s tim, suglasni ste i razumijete da će nam svako takvo kršenje ili prijetnja kršenja prouzročiti nepopravljivu štetu i da, uz bilo koje druge pravne lijekove koji mogu biti dostupni, u zakonu, u kapitalu ili na neki drugi način, imamo pravo dobiti mjeru zabrane protiv bilo kakve prijetnje kršenja ovog korisničkog ugovora ili vašeg nastavka bilo kojeg takvog kršenja, bez potrebe za dokazivanjem stvarne štete.
Odvojivost
Suglasni ste i razumijete da ako se bilo koja odredba ovog korisničkog ugovora ili njegova primjena utvrdi kao nevažeća ili neprovediva prema bilo kojem pravilu, zakonu ili propisu ili bilo kojoj vladinoj agenciji, lokalnoj, državnoj ili saveznoj, takva će se odredba mijenjati i tumačiti kako bi se postigli ciljevi odredbe u najvećoj mogućoj mjeri prema bilo kojem važećem zakonu ili propisu. Nadalje ste suglasni i razumijete da to neće utjecati na valjanost ili provedivost bilo koje druge odredbe (ili takve odredbe, u mjeri u kojoj njegova primjena nije nevažeća ili neprovediva) ovog korisničkog ugovora.
Promjena upravljanja
U slučaju da nas preuzme ili se spojimo sa subjektom treće strane, zadržavamo pravo, u bilo kojoj od ovih okolnosti, prenijeti ili dodijeliti podatke koje smo prikupili od vas kao dio takvog spajanja, akvizicije, prodaje ili druge promjene upravljanja.
Preživljavanje raskida ugovora
Suglasni ste i razumijete da će sve odredbe ovog korisničkog ugovora, koje se po svojoj prirodi protežu nakon raskida ili isteka ovog korisničkog ugovora, uključujući, ali bez ograničenja na odjeljke koji se odnose na suspenziju, istrage, pravne lijekove za kršenje, raskid, dugovanja, pravo na kompenzaciju, nepotraživana sredstva ili kriptoimovinu, opće korištenje Geminija, sporove s nama i opće odredbe, ostati na snazi i nakon raskida ili isteka ovog korisničkog ugovora.
Razno
Naslovi odjeljaka u ovom korisničkom ugovoru služe samo radi praktičnosti i ne reguliraju značenje ili tumačenje bilo koje odredbe ovog korisničkog ugovora. Osim ako izričiti kontekst ne zahtijeva drugačije: (i) riječ „ovdje” i riječi sličnog značenja, kada se koriste u ovom korisničkom ugovoru, odnosit će se na ovaj korisnički ugovor u cjelini, a ne na bilo koju pojedinačnu odredbu ovog korisničkog ugovora; (ii) pojmovi definirani u jednini imaju usporedivo značenje kada se koriste u množini i obrnuto; (iii) gdje god se u ovom korisničkom ugovoru koristi riječ „uključuje” ili „uključujući”, smatrat će se da iza nje slijede riječi “bez ograničenja”; (iv) riječ „mjera” u izrazu „do mjere” znači stupanj do kojeg se predmet ili druga stvar proteže i takav izraz neće značiti samo „ako”; i (v) riječ „ili” neće se tumačiti kao isključiva. 
Neodricanje od prava
Ovaj korisnički ugovor neće se tumačiti kao odricanje od prava od kojih se ne može odreći prema važećim zakonima i propisima, uključujući važeće državne zakone o prijenosu novca u državi u kojoj se nalazite. Osim toga, naš propust da inzistiramo na vašem strogom poštivanju bilo kojeg uvjeta ili odredbe ovog korisničkog ugovora neće se tumačiti kao odricanje za vas da se ne pridržavate takvog uvjeta ili odredbe.
Mjerodavno pravo
Ovaj korisnički ugovor, vaše korištenje Geminija, vaša prava i obveze te sve radnje predviđene ovim korisničkim ugovorom, koje proizlaze iz ili su povezane s njim, podliježu zakonima Irske i podliježu neisključivoj nadležnosti irskih sudova, osim u slučajevima u kojima su obvezni zakoni zemlje u kojoj imate prebivalište povoljniji za vas od irskog zakona, u kojem slučaju možete zahtijevati sva prava koja imate prema obveznim zakonima zemlje u kojoj imate prebivalište. 
SUGLASNI STE DA ĆE SE ZA SVE NALOGE, NALOGE ZA NAMIRENJE, TRGOVANJA, POLOGE, ISPLATE ILI PRODAJE NA GEMINIJU, RAZMATRANE U SKLADU S UVJETIMA OVOG KORISNIČKOG UGOVORA, SMATRATI DA SU SE DOGODILI U IRSKOJ I PODLIJEŽU UNUTARNJIM ZAKONIMA IRSKE BEZ OBZIRA NA ODREDBE O SUKOBU ZAKONA.

Pitanja, povratne informacije i pritužbe

Ako imate bilo kakvih pitanja, želite dati povratne informacije ili želite više informacija o Geminiju, slobodno nam pošaljite e-poštu na support@gemini.com.
Ako želite uložiti pritužbu, obratite se našem timu za korisničku podršku na support@gemini.comkoristeći svoju adresu e-pošte.
Prema odredbi 60A CJA-a, aktivnost kriptoimovine ne mora biti u djelokrugu Ombudsmana za financijske usluge i mirovinu („FSPO”). Zbog toga, možda se nećete moći obratiti FSPO-u u slučaju pritužbe koja se odnosi na Gemini. 
Podnesci Geminiju
Ne možemo pristati na obveze povjerljivosti ili neotkrivanja u vezi s netraženim informacijama koje nam dostavite, bez obzira na metodu ili odabrani medij. Podnošenjem netraženih informacija ili materijala nama ili bilo kojem Geminijevom pružatelju usluga, vi ili bilo tko tko djeluje u vaše ime suglasni ste da se takve informacije ili materijali neće smatrati povjerljivima ili vlasničkima.
Ne pružamo nikakve mogućnosti za slanje ili primanje privatnih ili povjerljivih elektroničkih komunikacija. Ne biste trebali koristiti Gemini za prijenos bilo kakve komunikacije za koju namjeravate da je čitate samo vi i namjeravani primatelj(i). Ovime se daje obavijest da sve poruke i druge sadržaje koji su uneseni pomoću Geminija možemo i smijemo čitati, bez obzira na to jesmo li namjeravani primatelji takvih poruka. Unatoč tome, pristup porukama i drugom sadržaju bit će dostupan samo zaposlenicima i Geminijevim pružateljima usluga kojima je takav pristup razumno potreban.
Trgovanje kriptoimovinom uključuje visok stupanj rizika. Tržište kriptoaktive novo je i neprovjereno i možda neće rasti. Kriptoimovina može doživjeti čestu volatilnost cijena zbog (i) male upotrebe kriptoimovine na maloprodajnom i komercijalnom tržištu u usporedbi s relativno velikom upotrebom od strane špekulanata i (ii) nedostatka sigurnosti da će osoba ili institucija koja danas prihvaća kriptoimovinu kao plaćanje nastaviti tako i ubuduće. Takva volatilnost cijena može nepovoljno utjecati na ulaganje u kriptoimovinu, pa prije korištenja Geminija, procijenite prednosti i rizike ulaganja i budite sposobni snositi ekonomski rizik gubitka cijelog ulaganja u kratkom vremenskom razdoblju. Nikakav materijal o Geminiju ne bi se trebao smatrati ponudom Geminija za prodaju ili traženjem od strane Geminija bilo kakve ponude za kupnju kriptoimovine.

The trusted crypto-native finance platform

Create a free Gemini account in minutes